Tapte nesten £50M

Liverpool har offentliggjort at fotballklubben tapte £49.8M før skatt i regnskapsåret som ble avsluttet 31.mai 2013.

Trass i optimistiske toner fra administrerende direktør Ian Ayre måtte Liverpool FC bokføre et solid tap i siste regnskapsår. Den totale gjelden økte også i løpet av dette året fra £87.2M til £114M. Mesteparten av dette er dog gjeld til Fenway Sports Group og ikke eksterne banker. Den eksterne gjelden minket som tidligere nevnt fra £65M til £45.1M. En reduksjon på £19.9M. Dette kan fotballklubben i all hovedsak takke et rentefritt lån på £46.8M fra FSG for. Mesteparten av dette lånet gikk med til å betale ned gjeld forårsaket av de forkastede stadionplanene til Tom Hicks og George Gillett.

Dette innebærer at selv om Liverpools totale gjeld har økt, så er over 60% av dette gjeld til FSG.

- Vi kunne ikke hatt bedre eiere til å drive klubben. De ønsker det samme som alle fans ønsker, sier Ian Ayre til Liverpool Echo.

- Disse eierne er en ærlig gruppe investorer. De har investert mye penger i Liverpool FC, og smarte investorer vet at de må fortsette å investere i klubben for å få valuta for pengene på lang sikt, fortsetter Ayre.

- De har støttet klubbens forretningsdrift, og de har støttet manager Brendan Rodgers. Denne sesongen er vi ikke med i europacupene, men likevel fortsetter eierne å støtte oss. De er veldig involverte i forretningsdriften, og det er til stor hjelp.

- Folk tror ofte at de er for langt unna i USA, og derfor ikke er så involvert i den daglige driften. Men det er de. Det er mange samtaler oss i mellom. De viser stor forståelse for driften, og forventer å få veldig detaljert informasjon og bli holdt så godt informert som mulig.

- De vet hva som foregår, de vet hva de investerer i, og hvordan dette blir forvaltet. Jeg kan ikke rose dem nok for støtten og oppofrelsen de viser, og trass i hva du leser i avisene har de ikke tatt en penny ut av Liverpool Football Club. På det grunnlaget er de gode investorer og flotte eiere. Det er ingen grunn til å stille spørsmål ved motivene til disse eierne.

- Som den personen som er ansvarlig for den daglige driften vil jeg si at vi ikke kunne hatt bedre og mer hengivne eierne. De ønsker det hver eneste fan ønsker for Liverpool FC.

- Jeg siterer alltid John fra den dagen han kjøpte klubben. Han sa at han ønsket å bygge et vinnerlag. Et lag som ikke bare skulle vinne en gang, men som skulle fortsette å vinne. Du kan ikke klare det uten hengivenhet og langsiktige investeringer. De støtter klubben 100%.

- Det var ganske godt dokumentert at klubben var på randen av konkurs for bare noen få år siden, og se hvor vi er i dag. Noen av regnskapstallene vi har presentert nå er 18 måneder gamle, og vår forretningsdrift har gått i riktig retning siden den gang.

- Alle i klubben støtter hverandre, og alle ser hvordan laget presterer på banen. Vi vil fortsette å investere i laget, og fortsette å forbedre forretningsdriften. Det lover bra for fremtiden til Liverpool FC.

- Vi har kommet meget langt siden de mørke dagene for bare noen få år siden. Når vi presenterer regnskapstallene neste år forventer vi å vise til meget sunne tall.

- John og Tom håper å kunne bringe den samme suksessen som de har hatt med Red Sox til Liverpool. De har hatt gode år og dårlige år, men de har alltid vært der og investert i klubbene sine. Bevisene for det finnes. Red Sox har vunnet World Series tre ganger siden de kjøpte klubben, og det er en fenomenal prestasjon.