The Times: Ingen fare i forhold til FFP

Liverpool står ikke i fare for å bli utelukket fra europacupspill neste sesong, slår Tony Barrett i The Times fast.

Liverpool har tapt totalt £90M i løpet av de to siste regnskapsårene, og det ble av mange spekulert i at dette ville innebære brudd på reglene for finansielt fair play (FFP).

Reglmentet til UEFA slår fast at klubbene totalt ikke kan ha tapt mer enn £37.2M til sammen for sesongene 2011/12 og 2012/13.

Selv om dette er et krav Liverpool ikke klarer å innfri, selv etter at man har trukket fra kostnader til ungdomssatsing, infrastruktur og samfunnsprosjekter, vil ikke Anfield-klubben bli nektet spill i Champions League eller Europa League neste sesong dersom de skulle kvalifisere seg for en av disse turneringene, ifølge Barrett.

UEFA studerer for øyeblikket regnskapene til 76 klubber som står i fare for å ikke etterkomme FFP-reglementet, men dette er klubber som er involvert i europacup denne sesongen, noe Liverpool ikke er.

Det forventes at Liverpool vil levere betraktelig mye bedre regnskapstall på denne tiden neste år, der økte TV-inntekter på £25M og inntektene fra flere lukrative sponsoravtaler vil være inkludert. Barrett skriver at klubbledelsen på Anfield føler seg trygge på at de vil få orden på økonomien slik at man ikke vil stå i fare for å bli utelukket fra Europa grunnet brudd på FFP.