Tilbakeblikk på fem minnerike seirer mot City

Vi har sett på fem minnerike kamper mot Manchester City i dette årtusen. Viktige seirer i liga, FA-cup og Carling Cup.

11.januar 2012, Ligacup, Manchester City – Liverpool 0-1

Denne første kampen i semifinalen av Carling Cup var meget viktig for Liverpool ettersom de jaktet sitt første trofé på neste seks år.

City var på vei mot sitt første Premier League-trofé noen sinne, og de blå fra Manchester var et fryktet lag den dagen.

Kenny Dalglish sitt mannskap sto for en disiplinær opptreden. Steven Gerrards tidlige straffemål, etter at Daniel Agger hadde blitt felt av Stefan Savic, var det eneste som skilte lagene.

Returen på Anfield endte uavgjort 2-2, og det var nok til at Liverpool gikk til finalen, som de senere vant på straffespark mot Cardiff City.

Liverpool: Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Gerrard, Spearing (Adam 23), Henderson, Downing (Enrique 59), Bellamy (Carragher 79), Carroll.

5.oktober 2008, Premier League, Manchester City – Liverpool 2-3

2008/09 var en meget god sesong av Rafael Benítez sitt mannskap. De røde endte på 2.plass i Premeir League, fire poeng bak ligamester Manchester United.

Etter å ha ligget under 0-2 på scoringer fra Stephen Irleland og Javier Garrido i første omgang snudde kampen i 2.omgang. Fernando Torres reduserte etter 55 minutter, før Pablo Zabaleta ble utvist for en stygg takling på Xabi Alonso. Torres utlignet med 17 minutter igjen å spille, og Dirk Kuyt, mannen for de store anledninger, avgjorde med en sen nettkjenning fra kloss hold.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio (Dossena 70), Mascherano (Keane 71), Alonso, Gerrard, Kuyt, Riera (Benayoun 81), Torres.

11.februar 2004, Premier League, Liverpool – Manchester City 2-1

Dette var en meget viktig seier for Liverpool I 2003/04-sesongn. Tre poeng hjalp på veien mot en topp fire-plassering. De tidligere Liverpool-heltene Robbie Fowler og Steve McManaman var i Citys lagoppstilling den dagen.

Michael Owen scoret tidlig, hans første mål på over tre måneder, og sendte Liverpool foran 1-0. Gerrard Houlliers mannskap fikk en dårlig start på 2.omgang. Shaun Wright-Phillips utlignet på en god avslutning. Minuttet senere satte Steven Gerrard inn en retur fra Owens forsøk som hadde blitt stoppet av tidligere Liverpool-spiller David James. Sesongen endte med kvalifisering til Champions League 2004/05. Resten er historie!

Liverpool: Dudek, Finnan, Henchoz, Hyypia, Carragher, Le Tallec (Murphy 69), Gerrard, Hamann, Cheyrou (Biscan 85), Kewell (Heskey 59), Owen.

18.febuar 2001, FA-cup, Liverpool – Manchester City 4-2

2000/01-sesongen var en stor sesong for Liverpool under Gerard Houlliers ledelse. De røde kvalifiserte seg for Champions League for første gang og vant tre cupturneringer.

Denne seieren i femte runde av FA-cupen mot Joe Royles City var et viktig steg på veien mot cuptriumf.

Jari Litmanen scoret åpningsmålet fra straffemerket etter kun syv minutter. Nicky Weaver hadde felt Vladimir Smicer. Litmanen var involvert igjen litt senere med et flott fremspill til Emile Heskey. Spissen avsluttet klinisk til 2-0.

Liverpool så ut til å gå mot seier da tidligere Manchester United- og Everton-ving Andrei Kanchelskis reduserte før pause. Nervene roet seg kort tid etter sidebytte. Smicer ble igjen stoppet i straffefeltet av Weaner. Denne gang tok tsjekkeren selv straffesparket og scoret.

Markus Babbel nettet det fjerde målet, før Shaun Goater reduserte sent til 4-2. Liverpool var videre til kvartfinale.

Liverpool: Westerveld, Babbel, Henchoz, Hyypia, Carragher, Ziege, Hamann, Biscan, Smicer (Owen 75), Litmanen (Barmby 46), Heskey (Fowler 84).

9.september 2000, Premier League, Liverpool – Manchester City 3-2

Tidlig i 2000/01-sesongen var Liverpool også det beste laget i en ligakamp mot Manchester City. Michael Owen scoret sitt syvende mål på fire kamper da han sendte Liverpool i føringen etter godt forarbeid av Heskey. Stillingen sto seg til pause.

Dietmar Hamann, som sjelden fant veien til nettmaskene, økte til 2-0 på en flott volleyavslutning i det 56. minutt. George Weah reduserte for gjestene. Kevin Horlock sjokkerte så Anfield-publikummet med en utligning bare ni minutter før slutt. Hamann ville det imidlertid annerledes og scoret vinnermålet.

Paulo Wanchope fikk et mål annullert for en forseelse på Sander Westerveld, og Houlliers menn gikk til slutt av med seieren.

Liverpool: Westerveld, Babbel, Henchoz, Song, Traore, Carragher, Hamann, Gerrard (Ziege 70), Barmby, Heskey, Owen (Meijer 87).

Kilde: This is Anfield