Toure har lagt feilene bak seg

Kolo Toure har gjort et par grove feil for Liverpool nylig, men den rutinerte forsvarsspilleren har lagt dem bak. Han liker å ta ansvar.

Toure ble byttet inn for Daniel Agger med en halvtime igjen å spille mot Swansea. Midtstopperen var henvist til benken mot Arsenal i FA-cupen etter feil mot West Bromwich og Fulham. Midtstopperen forærte Victor Anichebe en sen utligning på The Hawthorns. Toure scoret så et flaut selvmål på Craven Cottage.

- Jeg er i stand til å legge slikt bak meg fordi det er en del av spillet, uttaler Kolo Toure til Liverpool Echo. 

- Bare folk som tar ansvar begår feil. Jeg liker å ta ansvar. Jeg liker å spille ballen. Det er min jobb.

- Akkurat som en basketballspiller. Hvis du misser et skudd, må du være modig og forsøke et nytt skudd.

- Du føler ikke synd på deg selv. Du tenker ikke: Jeg begikk en feil, så jeg vil ikke prøve igjen». Jeg har bare fortsatt å jobbe hardt.

Liverpool ligger fire poeng bak ligaleder Chelsea når elleve kamper gjenstår. Toure har vunnet ligamesterskap med både Arsenal og Manchester City, og ivorianeren vet hvor viktig det er å ha kontroll på nervene i ligainnspurten.

- På dette tidspunktet av sesongen er det mye nerver. Det er da du må forholde deg rolig, ha troen og være konsentrert.

- Jeg liker å hjelpe lagkameratene mine. Jeg liker å være rundt laget og tilføre min erfaring.

- Jeg er imponert over at de unge spillerne her er sterke mentalt. Dere så det mot Swansea. Det er utrolig hvor hardt spillere som Jordan (Henderson) og Raheem (Sterling) jobber. Jordan hjelper laget hele tiden og snakker mye.

- Dette laget har alt. Vi må bare kontrollere nervene. Vi er der oppe, men vi vet at vi har noen vanskelige kamper foran oss.

Liverpool har sluppet inn 35 mål på 27 ligakamper, og det er nest mest av lagene på øvre tabellhalvdel. I elleve av kampene denne sesongen har de røde sluppet inn to eller flere mål.

- Vi vet at vi må kontrollere kampene bedre som lag. Hvis vi skal komme blant topp fire eller vinne ligaen, må du forsvare deg bra. Vi scorer mange mål, men vi må få bedre balanse.

- Det var en vanskelig kamp mot Swansea. De andre topplagene vant på lørdag, og det satte litt mer press på oss. Manageren snakket med oss om det før kampen
.
- Simon Mignolet foretok en flott redning på 3-3, og vi beholdt troen. Vi gikk opp i den andre enden og scoret et fjerde.

- Det viktigste var at vi tok tre poeng. Nå må vi dra til Southampton og forsvare oss bra.

- Alle spillerne er oppofrende. Jeg ser det på trening hver dag. Alle ønsker å spile, alle ønsker å vinne. Det er en flott spillergruppe.