Transfervinduet offisielt åpnet

Vi skriver 1.januar 2014, og vinterens transfervindu er offisielt åpnet. Mohamed Salah synes å være det heteste navnet som blir linket til Liverpool akkurat nå.

Liverpool Echo skrev i går at Liverpool FC har hatt samtaler med FC Basel om Salah, men slo samtidig fast at en mulig avtale for den egyptiske landslagsspilleren er et stykke unna. Dersom klubbene ikke klarer å inngå et kompromiss, skal Liverpool være beredt til å vente til sommeren. Da vil Salah kun ha to år igjen av sin kontrakt med den sveitsiske klubben.

I dagens Daily Mirror finner vi et annet høyinteressant rykte. Nemlig at Brendan Rodgers skal ha sikret seg første opsjon på Will Hughes. Liverpool vil dermed få muligheten til å kjøpe midtbanespilleren når Derby County bestemmer seg for å selge. Andre Wisdom har vært på ungdomslån i Derby, og Liverpool har hatt mulighet til å kalle ham tilbake. Men nå blir backen på Pride Park under andre betingelser, som en konsekvens av at Liverpool har fått denne kjøpsopsjonen.

Liverpool har også vært sterkt linket til et lån av Barcelona-angriperen Cristian Tello de siste dagene. Liverpool Echo skriver at det medfører riktighet at Liverpool FC har kommet med en henvendelse om spillerens tilgjengelighet, men slår fast at klubben ser seg om etter andre alternativer. Siste nytt fra Spania er at Valencia ivrer etter å sikre seg Tello på lån.

Av andre navn som Liverpool har vært linket til de siste dagene kan vi nevne Chelseas venstreback Ryan Bertrand, samt Verona-duoen Juan Iturbe og Jorginho. Udineses ghanesiske midtbanespiller Emmanuel Agyemang-Badu er også et navn som har vært en gjenganger i ryktespaltene når det gjelder spillere inn Shankly Gates.