Tre før kamp: Arsenal

Supporterne vi har pratet med er enig i at Liverpool ikke kjemper om ligagull, vil ha Coutinho ut og Allen inn, og tror Liverpool vil slå Arsenal i morgen.

Det kom ingen spillere inn i januar, og Brendan Rodgers mener Liverpool ikke kjemper om tittelen. Det er likevel en optimistisk gjeng vi har pratet med foran møtet med ligalederen på Anfield i morgen.

Abdi Rahman Warsame, 19, Stavanger

Brendan Rodgers mener Liverpool ikke er med i kampen om tittelen. Er du enig med manageren?

 

- Vi kunne vært med i kampen om ligagullet, men på grunn av skader på sentrale spillerne som Sakho, Agger, José Enrique, Allen og Lucas så har sjansen for å vinne gullet blitt sterkt redusert. Vi var med i kampen til jul, men nå ser det ut til at dette ikke er mulig lenger. I utgangspunktet har vi en ganske tynn spillertropp som på ingen måte har råd til skader på viktige spillere slik topplag som Manchester City og Chelsea har. Derfor vil jeg dessverre si meg enig i Rodgers uttalelser, til tross for at ingenting ville gjort meg mer lykkelig enn et sårt etterlengtet ligagull. Jeg lever i troen og håpet på at det skal være mulig allerede neste år. 

 

Hva tenker du om at Liverpool ikke handlet i januar?

 

- Det var veldig irriterende at vi ikke fikk hentet inn noen i januar. Skuffende at vi verken fikk hentet inn Salah eller Konoplyanka som vi var sterkt linket til/ i forhandlinger med. Minst EN av dem burde ha kommet inn portene på Anfield. I tillegg synes jeg det var litt merkelig at klubben ikke prøvde å hente inn en sentral midtbane spiller og/eller en back. Jeg mener at Lars Bender i Bayern Leverkusen hadde vært en fantastisk tilvekst til dette Liverpool laget dersom man kunne signert ham. Han hadde fungert som en skikkelig ryddegutt på midtbanen med sin forståelse for spillet og fysikk. Jeg synes også at det burde settes spørsmålstegn til Ian Ayre, og forøvrig hele transferkomiteens kompetanse. Likevel er jeg relativt fornøyd med laget vi har og jeg velger å stole på vår fantastiske manager.

 

Hvordan skal Liverpool slå ligalederen på lørdag?

 

- For å slå Arsenal på lørdag må vi spille mer som et samspilt lag enn det vi gjorde da vi besøkte Emirates i november. Laget fungerte ikke godt nok sammen defensivt. Jeg stoler på at Brendan Rodgers fokuserer mer på det defensive ettersom Arsenal er et lag som er veldig angrepsvillige og kan skape problemer for vårt forsvar. Det er altså her nøkkel ligger. Kolo Toure MÅ spille på sitt beste, og glemme den grufulle tabben fra WBA - kampen. Jeg mener at nøkkel som sakt ligger defensivt fordi jeg føler meg rimelig sikker på at SAS leverer varene offensivt. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Brendan Rodgers uttaler at Mamadou Sakho ikke rekker kampen, noe jeg anser som veldig negativt for oss. Han har bevist fra dag en av at vi trenger hans kvaliteter i startoppstillingen og jeg føler meg betraktelig tryggere med han som midtstopper enn med Kolo Toure. Likevel finnes det også gledelige nyheter med tanke på at Joe Allen er tilbake. Disse guttene ville jeg startet med i en 4-1-2-3 formasjon. Mignolet, Flanagan, Toure, Skrtel, Cissokho, Gerrard, Allen, Henderson, Sturridge, Suarez, Sterling.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Håper selvfølgelig på en lignende oppvisning som mot Everton sist hjemmekamp. Dette er ikke veldig realistisk og hvis jeg skal tippe vil jeg si 3-1 til Liverpool. Sturridge og Suarez x2 for LFC og for Arsenal så scorer Santi Cazorla.

 

Joachim B. Nilsen, 20, Tønsberg

Brendan Rodgers mener Liverpool ikke er med i kampen om tittelen. Er du enig med manageren?

 

- Jeg er enig med manageren, og tror troppen er for tynn til å kunne kjempe om seriegull. Chelsea virker enormt disiplinerte og sterke under Mourinho, mens City har et fantomlag. Bak der blir det jevnt, men vil være strålende fornøyd om vi klarer 4. plassen, for å være helt ærlig. Arsenal er sterkere enn på en stund, men kan i likhet med oss finne på å slite i innbyrdes oppgjør mot de aller beste. Det blir viktig å holde Tottenham, Everton og United bak seg (spesielt Everton!). Liverpool har under Rodgers etter hvert blitt eksperter på å slå "dårligere lag", dette kommer til å bli avgjørende resten av sesongen - feilskjær hjemme mot lag som Aston Villa har vi rett og slett ikke råd til. 

 

Hva tenker du om at Liverpool ikke handlet i januar?

 

- Personlig ble jeg nokså skuffet over at det ikke ble handlet inn noen spillere. Er uenig med flere av ekspertene som mener at Liverpool ikke hadde hatt behov for en kantspiller, da Sterling fortsatt er ung og ustabil mens Moses ikke har slått til i rød trøye. Spillere som Iago Aspas, Victor Moses og Luis Alberto må slå til for å rettferdiggjøre mangelen på kjøp av offensive spillere i januar. Defensivt mener jeg vi er godt rustet, selv om vi har vært uheldige med skader så langt. Det blir som en ny signering å få tilbake Enrique på backen, selv om Cissokho har hevet seg i det siste. Selv om store deler av fansen var skuffet over at Konoplyanka røk nå i januar er det ikke helt krise - men det er klart en slik spiller ville styrket oss både denne sesongen og langsiktig. 

 

Hvordan skal Liverpool slå ligalederen på lørdag?

 

- Godt spørsmål. Jeg er ingen ekspert, men det var nok flere enn meg som savnet intensitet sist mot West Brom. Den gløden etter å gjenvinne ball laget hadde mot Everton var eventyrlig og vil være viktig å ha tilbake nå mot Arsenal, som for øvrig virker sterke. Vi har ikke slått dem på Anfield på mange år, men dette virker som et godt tidspunkt - vi er sterkere offensivt enn noen gang før. Liverpool blir avhengig av at stopperparet har en meget god dag på jobben mot et bevegelig Arsenal-lag. Det hadde smakt grusomt godt med seier til helgen, men da trenger vi flaks, et godt forsvar og spisser i knallhumør.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Synes 4-3-3 passer stallen vår best akkurat nå. Coutinho var god mot Everton, men virker å kunne trenge en pause. Er personlig en stor fan av Allen, en spiller som holder ballen i bevegelse og som passer perfekt i managerens system og filosofi. Mignolet, Flanagan, Skrtel, Toure, Cissokho, Allen, Gerrard, Henderson, Sterling, Suarez, Sturridge. 

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 2-1. Suarez og Gerrard, for Arsenal scorer Cazorla.

 

Øivind Bremnes, 30, Trondheim

Brendan Rodgers mener Liverpool ikke er med i kampen om tittelen. Er du enig med manageren?

 

- Ja det er jeg. Grunnen til det er at Chelsea og Manchester City har tropper som er sterkere enn vår er pr. dags dato. Arsenal har også en bedre tropp enn det vi har. Vi har kanskje det beste angrepet når alt flyter, men dessverre pga. skader har vi en for dårlig bakre firer akkurat nå til å være med å kjempe. Hadde vi hatt skadefri tropp resten av sesongen så hadde trua vært større men med skader på Enrique, Agger, Johnson, Lucas og Sakho så blir forvaret og midtbanen defensivt for tynn.

 

Hva tenker du om at Liverpool ikke handlet i januar?

 

- Det er bra vi ikke handler kun for å handle. Konoplyanka var for meg et ubeskrevet blad som så veldig god ut på YouTube. Det samme var Salah for min del. De spillerne det virka som om vi var interesert i spiller ikke i posisjoner jeg mener vi behøvde mest. Jeg er ikke overbevist om at Gerrard i den dype rollen er den riktige løsningen. Det var den posisjonen jeg håpte at vi forsterka i januar.

 

Hvordan skal Liverpool slå ligalederen på lørdag?

 

- Spiller vi med samme intensitet som mot Everton vinner vi. Nøkkelen blir å vinne kampen på midtbanen. Måten vi la oss litt lavere mot Everton var meget effektiv så jeg håper Rodgers prøver samme taktikk på lørdag.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet i mål. En backfirer med Flanagan, Skrtel, Toure og Cissokho. Midtbanen blir med Gerrard, Henderson og Allen. Suarez, Sturridge og Sterling på topp.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Tror det blir en målfattig match. 1-0 med Gerrard som målscorer.

 

Følg Øivind på twitter - @LordDenim

 

Ønsker du å være med i supporterpanelet? Send en epost til [email protected] med «Tre før kamp» i emnefeltet. Skriv ditt fulle navn, alder, hvor du er fra, og legg ved et bilde, så blir det kanskje deg vi kontakter før neste kamp.