Tre før kamp: Aston Villa

Brendan Rodgers sine menn tapte 3-1 da Aston Villa gjestet Anfield forrige sesong. Supporterne vi har snakket med har troen mot gjestene fra Birmingham denne gang.

Et mål av Daniel Sturridge var nok til at Liverpool vant da lagene møttes på Villa Park. Aston Villa hadde da startet sesongen sterkt. Nå er formen til Paul Lambert sine menn langt fra like bra. Trolig vil Grant Holt få sin debut for gjestene.

Lars Lothe Orheim, 25, Florø

Forrige sesong vant Aston Villa dette oppgjøret 3-1, etter at Liverpool ikke kunne håndtere Christian Benteke. Han var tilbake på scoringslista mot Arsenal på mandag - hvordan skal Liverpool stoppe belgieren?

 

- Vel, i den kampen så sleit Martin Skrtel noe voldsomt - på det siste målet falt han vel av i 40 meter uten å støte på Benteke. Aggressiviteten i forsvarsarbeidet er nøkkelen, Skrtel og de andre i forsvaret er  nødt å være som klegger rundt det beistet der og ikkje gi han noe rom. Samtidig så spiller vi på anfield der vi normalt sett er veldig overbevisende i gjennvinningsfasen så eg tror vi kan få temma Benteke ved å stoppe ballene frem til han. Har han ikke ballen og blir isolert så er han ikke farlig. Ser villa kanskje har grant holt klar til kampen og, så da har vi enda en plugg å passe på.

 

Liverpool vant 5-3 i Stoke, men forsvaret har blitt kritisert. Hvordan synes du Rodgers bør komponere forsvaret til denne kampen?

 

- Vi slipper inn slurvemål, det har vi gjort uansett hvordan forsvaret er blitt komponert denne sesongen, så det er litt vanskelig å bli klok på hva som er den beste firern bak. Agger er ute, fyren er jo kronisk skada og det er håpløst. Ser for meg at forsvarsrekka vil være Johnson, Skrtel, Toure og Cissokho. Er litt usikker på om Sakho er match fit, da ville eg satt han inn for Toure. Eg synes Skrtel har vært vår beste forsvarspiller denne sesongen, bra fart, flink til å bryte foran og flink til å klarere innlegg. Eg synes også han har ro med ballen og slår gode pasninger, kort og langt. Han sliter mot store sterke spillere på dødball imot, men samtidig er han en trussel på offensive dødballer da han er veldig bevegelig å flink til å komme seg fri fra oppasser. Så Skrtel er et must for meg i backfirern.

 

Steven Gerrard spilte i en dypere rolle mot Stoke. Synes du dette er en rolle han bør fortsette i?

 

- Absolutt, han er ikke like dynamisk og boks til boks som han har vært tidligere. Han kan fortsatt slå pasninger og styre spillet som veldig få i toppfotballen mestrer. Blikk for spillet er viktig i en slik rolle og alle veit at Gerrard har det. I tillegg kan han fortsatt takle og vinne ballen i gunstige posisjoner så eg tror den rollen vil han bare blomstre i - akkurat som han har blomstra i alle roller han har blitt tildelt opp igjennom årene.

 

Med Daniel Sturridge tilbake har Brendan Rodgers et luksusproblem. Bør han gå rett inn på laget - om ja, hvem av Raheem Sterling og Philippe Coutinho må da ut?

 

- Luksusproblem har ikkje vi akkurat vært velsignet med de siste årene, så det her er en deilig problemstilling. Eg tror nok Sturridge går rett inn på laget, samarbeidet hans med suarez er dødelig og skremmer nok vettet av samtlige midstoppere. Så ja eg meina han bør gå rett inn. Eg tror nok kanskje Sterling blir ofra da Sturridge og Sterling har mye av de samme egenskapene med fart og gode ferdigheter. Coutinho med sine kreative egenskaper er gull verdt med knoll og tott der fremme som løper og lukter på alt. Men eg tror nok Sterling vil få nok av spilletid uansett, Rodgers må finne en fornuftig måte å rotere troppen på og balansere det slik at det blir best for laget. Eg synes Rodgers er dyktig og har full tiltro til at han veit ka han driver med når han får slike luksusproblem.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet - Johnson - Skrtel - Toure/Sakho - Cissokho , Gerrard- Hendo -Lucas - SAS - Coutinho.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 5-0 , Suarez x3 og Sturridge x2. Kall meg gjerne pessimistisk. God helg!

 

Jørn Lund, 37, Horten

Forrige sesong vant Aston Villa dette oppgjøret 3-1, etter at Liverpool ikke kunne håndtere Christian Benteke. Han var tilbake på scoringslista mot Arsenal på mandag - hvordan skal Liverpool stoppe belgieren?

 

- At han scoret mot Arsenal tror jeg ikke har mye å si for vår del. Men jeg husker med gru fortsatt tapet mot Aston Villa på hjemmebane forrige sesong. Villa har jeg egentlig alltid vært sterk i troen på at vi slår greit på hjemmebane, og det har vi stort sett også alltid gjort. Tapet i fjor var i så måte en skikkelig overraskende trøkk, men jeg husker at når fortvilelsen hadde gått over så måtte jeg bite i det sure eplet å si meg imponert over spillet de viste og ikke minst hvordan spesielt Christian Benteke terroriserte forsvaret vårt. Før årets sesong trodde jeg Villa kom til å bli relativt sterke og jeg tippet Benteke høyt opp på toppscorerlista, men både Villa og Benteke har skuffet så langt i sesongen. De ligger riktignok på 11. plass, men det er syv poeng til 9. plassen og fem poeng til nedrykk. Benteke har ikke imponert meg nevneverdig hittil i sesongen, men han er en spiller med stort potensiale og han kan gjøre dagen svært sur for hvilken som helst forsvarer. Jeg krysser derfor fingrene for at rapportene om at Sakho er tilbake stemmer. Dersom han er tilbake føler jeg meg trygg på at han er mer enn god nok til å nøytralisere stort sett den eneste trusselen Villa har. Det gjelder å ligge tett på han, nekte han tid, rom og plass. Til det trenger vi en god stopper, med andre ord, vi trenger Mamadou Sakho!

 

Liverpool vant 5-3 i Stoke, men forsvaret har blitt kritisert. Hvordan synes du Rodgers bør komponere forsvaret til denne kampen?

 

- Forsvaret vårt er dessverre tidvis for dårlig. Mot Stoke var det flere små feil etter hverandre ved alle tre scoringene som gjør at de klarer å score tre mål. At det gjøres feil er dessverre noe man må regne med, men jeg synes det er litt for mange spillere som gjør litt for mange små og store feil i egen forsvarssone etter hverandre, og det har hittil skjedd for ofte. Løsningen på lang sikt tror jeg er like enkel som den er vanskelig - drilling av forsvarsspill på Melwood og en strengere forsvarsdisiplin - så får vi håpe at det ikke går utover det offensive spillet! Jeg kan ikke helt se hvordan Rodgers skulle komponert en annerledes forsvarsfirer mot Stoke ut i fra hvilke spillere han hadde tilgjengelig, men til kampen mot AV bør han uansett gjøre forandringer. Jeg håper Sakho og Jon Flanagan er skadefrie til oppgjøret og de bør i så fall gå rett inn på laget. Dersom de fortsatt befinner seg på skadelisten, bør Rodgers vurdere å flytte Johnson over på venstreback og sette Martin Kelly på høyre. Johnson er dessverre ikke i form om dagen, men er uansett selvskreven på en av backplassene. Skrtel bør spille, og Sakho tar over for Toure som ikke var imponerende mot Stoke. Dessverre for Aly Cissokho så ser jeg helst at han heretter ikke er mer enn innbytter. Jeg synes også Mignolet - selv om han har reddet mange poeng for oss, bør legge seg i hardtrening for å komme tilbake til den standarden han hadde for bare et par måneder siden.

 

Steven Gerrard spilte i en dypere rolle mot Stoke. Synes du dette er en rolle han bør fortsette i?

 

- Jeg synes Gerrard spilte en god kamp mot Stoke, så ja jeg mener han i utgangspunktet kan eller bør fortsette i en slik rolle. MEN det kommer an på hvilken formasjon Rodgers velger og ikke minst hvilke spillere Steven har foran seg på midten. Jeg tror nok at Gerrard er klubbens beste spiller i en slik posisjon, men hvis dette innbefatter at Lucas spiller foran han på midten er nok svaret mitt nei fordi jeg synes ikke Lucas fungerte veldig bra i en slik rolle, og jeg kan heller ikke se at dette er en rolle som kan passe til han. Laget som helhet blir svekket av en slik sammensetting på midten. Lucas er for treig, og mangler generelt mye av det en spiller i en slik posisjon bør besitte. Jeg leser at Joe Allen kan være aktuell for en retur etter skade til kampen mot Villa. Hvis så er tilfellet ønsker jeg Gerrard i samme rolle som mot Stoke og Allen inn for Lucas. Allen vil heller ikke være min favorittspiller i en slik posisjon, men passer bedre en Lucas. Med samme sentrale midtbanetrio som mot Stoke bør Gerrard bytte rolle med Lucas.

 

Med Daniel Sturridge tilbake har Brendan Rodgers et luksusproblem. Bør han gå rett inn på laget - om ja, hvem av Raheem Sterling og Philippe Coutinho må da ut?

 

- Jeg vil helst ha Suarez, Sturridge, Coutinho og Sterling samtidig på banen, og jeg tror at mot Villa kunne det gått bra. Men jeg ser også at det nok blir en litt for offensiv oppstilling. Jeg synes uansett at Sturridge bør rett inn på laget, og da må det dessverre bli Coutinho som viker plassen denne gangen. Jeg velger Sterling på banen grunnet den yrende formen han er i om dagen, det faktum at han har scoret flere mål enn Coutinho hittil i sesongen og at Coutinho har brent noen saftige 100 % sjanser i de siste kampene. Jeg sitter også med en liten følelse av at Coutinho kan trenge en liten pause nå.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Krysser fingrene for at Sakho, Flanagan og Allen er tilbake etter skade! Da går jeg for følgende lag: Mignolet - Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan - Gerrard, Henderson, Allen - Sterling - Sturridge, Suarez

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 4-0! Suarez x2, Sturridge og Henderson.

 

Ole Jørgen Thorkildsen, 42, Horten

Forrige sesong vant Aston Villa dette oppgjøret 3-1, etter at Liverpool ikke kunne håndtere Christian Benteke. Han var tilbake på scoringslista mot Arsenal på mandag - hvordan skal Liverpool stoppe belgieren?


- Det er vel ingen bombe om vi møtter et Villa som går ut nokså defensivt på lørdag, og som satser på kontringer. Vi så det mot Arsenal på mandag, vi må være mye flinke til å holde på ballen enn det vi var mot Stoke, hvor vi var allt for slurvete i pasningspillet vårt. Med en så rask spiller som Benteke er det viktig at vi ikke blir kontra på når vi har mange spiller på vei fremover.

 

Liverpool vant 5-3 i Stoke, men forsvaret har blitt kritisert. Hvordan synes du Rodgers bør komponere forsvaret til denne kampen?


- Forhåpentligvis har vi Sakho tilbake til helgen. Jeg synes han blir bedre å bedre for hver kamp han spiller - samarbeidet Sakho/Skrtel var strålende frem til han måtte ut med skade. Er vi riktig heldig så er også Flanagan klar! Selv om Cissokho på ingen måte spillte noen dårlig kamp, så synes jeg Flanagan er et bedre alternativ på backplassen. i tillegg må Skrtel slutte med all den holdingen i egen 16 meter. Det var utrolig at vi ikke fikk minst et straffespark mot oss mot Stoke.

 

Steven Gerrard spilte i en dypere rolle mot Stoke. Synes du dette er en rolle han bør fortsette i?

Gerrard synes jeg har vært veldig ujevn denne sesongen. Jeg synes han er en spiller som bør være mye mere involvert i spille en det han egentlig er. I og med at han ikke har det tempoet som vi kjenner i fra før, synes jeg å ha Stevie i en dypere rolle er en veldig god løsning. Det å ha Steven i den rollen tror jeg vil gjøre han mere involvert i oppbygningsfasen og styre spillet mere enn det Lucas har vært i stand til.

 

Med Daniel Sturridge tilbake har Brendan Rodgers et luksusproblem. Bør han gå rett inn på laget - om ja, hvem av Raheem Sterling og Philippe Coutinho må da ut?


- Hvis Sturridge orker 90 minutter synes jeg han bør starte hjemme mot Villa. Selv om jeg synes Sterling har vært strålende etter at han fikk sjansen i fra start igjen, så tror jeg fort han kan bli den som må vike plassen til fordel for Sturridge. I og med at jeg tror Villa kommer til å ligge lavt på lørdag, kan kreativiteten til Coutinho være nøkkelen til å åpne et defensivt Villa.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?


- Håper og tror Flanagan er klar til lørdag. Laget blir følgende: Mignolet-Flanagan-Sakho-Skrtel-Johnson-Lucas-Gerrard-Henderson-Coutinho-Sturridge-Suarez.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

Forhåpentligvis klarer vi holde nullen på lørdag. Jeg går for 3-0! To av Suarez og et av Sturridge.


Dersom du vil være med i supporterpanelet, send en epost til [email protected] med "Tre før kamp" i tittelfeltet. Skriv ditt navn, alder, og hvor du er fra, og legg ved et bilde av deg selv.