Tre før kamp: Chelsea

Det er klart for et nytt møte med José Mourinhos Chelsea på Anfield - det første siden Benítez var Liverpool-sjef. Normalt en kamp med voldsomt trykk fra tribunen, og de vi har snakket med tror på tre poeng.

Det har vært flere klassikere mellom Liverpool og José Mourinhos Chelsea på Anfield de siste ti årene. Portugiseren har sagt at han vurderer å bruke et svekket mannskap til kampen, på grunn av Champions League-oppgjøret mot Atletico på onsdag. Dette er hva supporterne vi har snakket med tror om denne nøkkelkampen i jakten på tittelen.

 

Einar Johannes Klemp, 22, Sandnes

Tror du på José Mourinho når han sier at han vurderer å stille med B-lag på Anfield?

 

- Delvis. Jeg tror nok ikke han stiller med to helt forskjellige 11'ere til møtene med Lfc og Atletico, men jeg regner med at det vil bli endel endringer. Spillere som Ivanovic, Scürrle, Salah og Matic ble involvert lite eller ingenting i kampen i Madrid, i tillegg er spillere som Mikel og Lampard suspendert til hjemmekampen. Så jeg vil regne med at vi møter et sterkt Chelsea lag. Men det skal være sagt at det vil være utrolig deilig om spillere som Cech og Hazard ikke rekker å bli skadefri innen søndag!

 

Tror du portugiseren vil parkere bussen?

 

- Det tror jeg, ihvertfall fra starten. Han er nok opptatt av å unngå å gjøre de feil som andre utfordrere har gjort på Anfield denne sesongen, med å slippe inn tidlige mål. Om han klarer det er en annen sak. De andre lagene som har prøvd det samme på Anfield den siste tiden har vel strengt talt bare tapt med litt mindre margin enn lag som har vært naive og stått høyt. 

 

Hvordan tror du Liverpool vil kunne håndtere det?

 

- Om Liverpool viser samme fighter-innstilling og vinnervilje fra start mot Chelsea som de har gjort i de andre toppkampene, tror jeg at det vil bli vanskelig for de blå fra London å stå imot trøkket. Liverpool vinner om de fortsetter å løpe mest, trykke på å vise at de virkelig ønsker å vinne kampen. Mot flere av de andre storlagene i ligaen har vi kommet godt igang med tidlige dødballmål. Det tror ikke blir like enkelt mot Chelsea, som står tett samlet og forsvarer seg bra. Men med hurtig pasningspill, aggressivt press og løpsvillige angrepsspillere tror jeg vi skal klare å bryte dem ned. 

 

Blir det ligagull?

 

- Jeg har troen! Det er fortsatt mye spenning og usikkerhet nå når vi står foran tøffe kamper mot Chelsea og Crystal Palace, ingenting er avgjort enda. Men med den formen gutta i rødt har nå vil jeg egentlig tro at luken ned til lagene bak bare vil øke frem mot sesongavslutningen. Jeg er ikke skråsikker på at det blir seier i de 3 gjenstående kampene, men jeg har enda mindre tro på at City eller Chelsea klarer å vinne alle sine resterende kamper. Den formen de har vist i det siste har ikke akkurat vært skremmende. Etter lang, lang ventetid tror jeg den evige helten Stevie G får løfte det som blir Liverpools første ligatrofé i løpet av mitt 22 år lange liv. Jeg får frysninger bare av tanken på det!

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Planen er å bruke alt jeg har av bein og krefter til å løpe hjem fra jobb på søndag(!), for så å sette meg ned å se kampen med noen kompiser. Plan B blir å evt. bli «fryktelig slapp og syk» når klokken nærmer seg 14, slik at jeg «desverre» må dra fra jobben litt før. Kamp skal det bli uansett!

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet i buret, Johnson, Skrtel, Sakho og Flanagan bak. Kunne gjerne vært en idé å bytte Sakho med Agger, men jeg liker hvor Rodgers lar spillere steppe inn når noen blir skadet, for så å la dem beholde plassen dersom de presterer. Det er en fin måte å drive rotering i troppen på, istedenfor å gjøre som mange andre, der det blir gjort en rekke bytter fra kamp til kamp. På midtbanen blir det Gerrard i den dype rollen med Allen og Coutinho som indreløpere. Sterling ligger i den fremskutte rollen, hvor han har storspilt den siste tiden. På topp har vi Suarez og en forhåpentligvis skadefri Sturridge. Om Sturridge ikke er klar blir det Lucas som indreløper og Coutinho høyere i banen.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

Sitter med en følelse av en slags kopi av 4-1 kampen fra mai 2012, der vi også møtte et noe svekket og tamt Chelsea lag. Målscorere blir Sterling, Suarez to og Sturridge, mens Schürrle får satt inn et for Chelsea.

 

Jon Simen Myrstad, 20, Nordfjordeid

Tror du på José Mourinho når han sier at han vurderer å stille med B-lag på Anfield?

 

- Mourinho seier mykje rart, men han kjem nok til å stille relativt sterkt på Anfield. No ser det ut som om dei må klare seg utan Cech, Ramires og Terry, i tillegg til at Hazard ikkje er 100%, men Chelsea har likevel ein brei tropp, og dei har mange spelarar som kan komme inn frå benken og utgjere ein forskjell. Trur det blir rotert litt, men eg tvilar sterkt på at vi får sjå eit spesielt svekka lag på søndag.

 

Tror du portugiseren vil parkere bussen?

 

- Om Chelsea scorar fyrst, så vil dei nok prøve å parkere bussen, som dei alltid gjer... Vi har sett lag prøve å parkere bussen mot Liverpool før, men utan hell. Likevel er dette noko Chelsea er spesialistar på, så det kan bli veldig vanskelig å få eit utlikningsmål dersom dei blå skulle finne nettmaskene fyrst. Kryssar fingrane for at Liverpool får ei god åpning, som dei har gjort i mange kampar, og at det er Chelsea som blir liggande å jage etter utlikning. Då vil det bli rom for dei hurtige angrepsspelarane våre til å kontre dei i senk.

 

Hvordan tror du Liverpool vil kunne håndtere det?

 

- Utruleg vanskeleg å forutsjå. Eg trur at laget som scorar fyrst vil få ein kjempefordel. Likevel trur eg at det vil bli vanskelegare for Liverpool enn for Chelsea å komme tilbake i kampen dersom dei havnar bakpå, nettopp fordi Chelsea vil bli liggande med 10 mann bak ballen. På den andre sida verkar Liverpool å vere ustoppelege for tida, og eg trur BR har ein plan for absolutt alt som kan skje på søndag. 

 

Blir det ligagull?

 

- Eg trur kampen vert avgjerande. Ved poengdeling blir Liverpool sittande i førarsete, men eg føretrekk 3 poeng. Eg reknar med at Chelsea vinn sine resterande ligakampar, med unntak av mot Liverpool, og at City gjer det samme, sjølv om dei fort kan få det vanskeleg borte mot Everton. Det var aldri snakk om ligagull då sesongen starta, og det verkar framleis litt fjernt og uverkeleg. Men når ein er så nære som ein er no, så må ein berre gå for gull. Om det skulle ende med ligagull har det iallefall vere fullt fortent, med tanke på spelarstall og kvalitet. 

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Eg og ein nær ven, som også er ihuga Liverpool-supporter, trenar eit fotballag som deltek på cup i helga. Vi har ikkje sett kampoppsettet, men kryssar fingrane for at vi blir ferdige til klokka nermar seg 15:00! Planen er å sjå kampen heime hos meg.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan, Gerrard, Lucas, Allen, Sterling, Suarez, Sturridge.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

Trur det blir enten 4-0 eller 2-1, men går for 2-1. Sterling og Suarez puttar for Liverpool, medan Oscar scorar for Chelsea


Ernst Wilhelmsen, 41, Egersund

Tror du på José Mourinho når han sier at han vurderer å stille med B-lag på Anfield?

 

- Mourinho har en stor nok tropp til å stille to lag bestående av kun landslagsspillere. Så om han har Ramires suspendert og spillere ute med skade  som normalt hadde startet, tror jeg ikke det betyr så mye. Ryktene sier at han har fått tillatelse til av Roman Abramovich å stille med 2 vidt forskjellige lag på søndag og mot Atletico Madrid på onsdag. Men tviler på at han mener så mye med at han vil prioritere Champions League framfor å slå Liverpool, og dermed ha mulighet for å gå til topps i Premier League.

 

Tror du portugiseren vil parkere bussen?

 

- Tror ikke han vil parkere bussen fra start av, men scorer Chelsea først, er det stor fare for at han kan falle for fristelsen. Akkurat det har har Mourinho gjort alt for mange ganger i år. Fra å spille god fotball før i tiden, har det utviklet seg til å bli utrolig kjedelig å se på.

 

Hvordan tror du Liverpool vil kunne håndtere det?

 

- Vi har et bra angrep og en midtbane som skal kunne stresse Chelsea-forsvaret såpass at vi bør klare å score noen mål. Scorer vi først, og Chelsea må i angrep kan dette bli en herlig kamp - men de har spillere med høy kvalitet, så ingen tvil om at dette blir en vanskelig kamp.

 

Blir det ligagull?

 

- Har virkelig begynt å få troa på det. Med seier mot Chelsea tror jeg det skal holde til ligagull, men ved poengtap gjør vi det unødvendig spennende for oss selv. Vi har ikke tapt i år, og Chelsea og Manchester City har hatt en nedadgående form så jeg håper inderlig at i år er det vår tur til å løfte trofeet.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Kampen skal ses på Corner som er tilholdsstedet til Liverbirds Egersund. Etter kampen skal det feires med pizza at klubben den 15. april var 5 år. En tilfeldighet gjorde at denne dagen ble valgt til å starte klubben, men jubileumsdagen var en dag til ettertanke for de 96 ofrene etter Hillsborough-tragedien, så «festen» tar vi på søndag. Oppfordrer lokale supportere til å møte opp der, vi nærmer oss nemlig noe stort.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan, Gerrard, Leiva, Coutinho, Sterling, Suarez og Sturridge.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Vi vinner 3-1. Der Sterling netter én gang og Suarez scorer to. For Chelsea skulle det ikke forundre meg mye om det ble Torres som scorte.