Tre før kamp: Everton

Supporterne vi har snakket med tror på mange mål når Everton kommer til Anfield i morgen kveld, og er litt skuffet over at de røde ikke har forsterket laget så langt i januar.

Liverpool har så langt ikke slått Everton under Brendan Rodgers. Det er to lag med mange navn på skadelista som møtes på Anfield i morgen kveld. Supporterpanelet tror på mange mål.

Ketil Børstein Stensrud, 28, Kristiansand

Liverpool avga poeng mot Aston Villa sist, men ligger fremdeles på fjerdeplassen. Har du tro på at de røde kan holde Everton, Tottenham og Manchester United bak seg?

 

- Etter en aldeles strålende første halvdel av sesongen, der blant annet media og lykkerusede røde supportere begynte å snakke om ligagull, føler jeg at optimismen avtar for hver dag som går. Det helt åpenbare sesongmålet for 2013/14 er å karre seg tilbake i pengebingen Champions League, men jeg må si at jeg ikke liker utviklingen. Folk glemmer at vi er omringet av lag som har brukt (og som kommer til å bruke) mellom 500MNOK og 1MRD på nye spillere fra øverste hylle i verden, mens vi henter spillere som Victor Moses, Aly Cissokho, Luis Alberto og Iago Aspas. De tre øverste er per nå på et helt annet nivå hva spillerstall, kvalitet og ønonomi angår. Så enkelt, så brutalt.

 

- Enda verre er det at de bak oss, anført av et stadig bedre Tottenham-lag under Tim Sherwood og et Manchester United som nå angivelig ikke skal gjøre annet enn å bruke penger for å snu skuta, virkelig kommer til å utfordre oss. Spørsmålet er om vi har nok til å holde dem bak? Når det gjelder Everton så føler jeg at vi bør kunne holde dem bak oss, og at de verken har større stall eller bedre kvalitet. Tottenham føler jeg også bør kunne holdes på avstand inn mot våren, men det avhenger fullstendig av vår skadesituasjon og om Suarez fortsatt mestrer å bære laget. I tillegg er vi fullstendig avhengig av at eksempelvis Coutinho raskt utvikler et bedre sluttprodukt, mens den bakre fireren får sette seg. Det er på tide. 

 

- Men når det gjelder våre bitre fiender fra Manchester, så vil jeg minne om at de nå i en lengre periode har vært foruten Robin van Persie og Wayne Rooney. Ja, ingen hadde forventet at det skulle gå så til de grader elendig for dem, men alle lag hadde merket om de to fremste stjernene hadde vært ute med skade. Hva skjer så når disse to gutta returnerer? Og hva blir effekten på lagmoralen når Rooney signerer kontraktsforlengelse og får kapteinsbindet? I tillegg har Mata og sannsynligvis minst et par til ankommet Old Trafford? Det er helt soleklart at Manchester United vil være der i det vi kommer til april/mai, og jeg er dermed svært usikker på om vi klarer å kvalifisere oss til Champions League. 

 

- Jeg føler imidlertid at vi sitter med nøkkelen selv. En stor signering nå mot slutten av vinduet vil gi Liverpool en fantastisk boost, men det virker som om denne transferkomitéen har sine prioriteringer. Vi skal tydeligvis ikke være med i budkriger, og det kan sikkert være bra i lengden, men ikke om det skaper trykket stemning både internt i klubben og hos supporterne. Laget må styrkes – og det umiddelbart.  Så kan vi klare det? Uten noen signeringer i januar: nei. Med noen signeringer i januar: tvilsomt.

 

Hva tenker du om at Liverpool så langt ikke har handlet i dette overgangsvinduet? Hvilke posisjoner mener du de røde helst burde ha forsterket?

 

- Jeg tenker at Liverpools transferkomité jobber under svært begrensede ressursser, og at klubben ikke er i stand til å konkurrere mot noen av lagene i topp-tre/fire i de fem store ligaene. Dessverre er det en realitet, og jeg merker at Brendan Rodgers blir frustrert. Det samme gjør nok garantert spillergruppen, og jeg frykter den psykologiske effekten av dette. Selvsagt hadde Liverpool penger til å by £11m (angivelig) for Mohamed Salah selv om vi mente han var verdt £8m, men det er poengløst å bruke tid på en case vi er dømt til å tape. Når Chelsea kommer på banen har vi tapt. Hver gang. Inntil vi havner i Champions League og forblir der i mange, mange år. Samme case gjaldt for Willian, en spiller som man glatt kan se hadde passet perfekt inn i Rodgers’ dynamiske system. 

 

- Men, vi må foreta oss noe. Og det fort. Liverpool må ut og hente inn en venstreback og et defensivt midtbaneanker. Selvsagt skulle man ønske seg enda et spissalternativ i stedet for Iago Aspas, men dette er simpelthen ren fantasi. Det som er realistisk må gjennomføres, og det er sannsynligvis låneavtaler med spillere som kan løse en tiltakende skadekrise i det korte bildet. Når vi får spillere tilbake fra skade, har vi en god ellever – men det er nå poengene skal tas. 

 

Det ble 3-3 da lagene møttes på Goodison, og Liverpool-forsvaret slet med Lukaku. Hvordan skal de røde slå Everton hjemme?

 

- Jeg frykter denne kampen voldsomt. Everton er i støtet, og har fått en meget solid ellever under Roberto Martinez’ kyndige ledelse. Det er imidlertid ikke noe hokus-pokus eller taktikk/strategi som skal til for å vinne denne kampen. Det eneste som gjelder er å få en positiv mental inngang til kampen for den spillergruppen som er tilgjengelig, der ingen tenker på hvem vi har eller ikke har signert, der vi dyrker samholdet som har preget laget så langt i sesongen, og der vi kjenner på at stoltheten fikk seg en på trynet etter fadesen av en prestasjon hjemme mot Aston Villa sist runde. Tempo, aggresivitet, triangelpasninger i lengderetning og litt flaks er oppskriften. Og så hadde det vært nydelig om Luis Suarez kunne ha scoret igjen, det føles lenge siden, og det er så ufattelig viktig for oss. Fint hadde det også vært med om forsvarsfireren kunne levert jevnt og godt i samfulle nitti minutter, og for en gangs skyld hadde håndtert en stor og sterk spiss. Men det er selvsagt utopi all den tid vi har en så til de grader ommøblert forsvarsrekke. Selv om Everton også har skadeproblemer, skal de slås hjemme på Anfield. Hver eneste gang. Er det i denne kampen vi avgjører sesongen? Selvsagt ikke, men vi må vinne for å henge med. I det sekundet Liverpool må jage topp-fire bakfra, vil vi få problemer. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet / Touré, Skrtel, Sakho, Cissokho / Gerrard / Moses, Coutinho, Henderson / Sturridge, Suarez (4-1-3-2)

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorer?

 

- 3-2. Liverpool: Skrtel, Suarez (2). Everton: Mirallas, Lukaku

 

John Arvid Isaksen, 36, Hammerfest

Liverpool avga poeng mot Aston Villa sist, men ligger fremdeles på fjerdeplassen. Har du tro på at de røde kan holde Everton, Tottenham og Manchester United bak seg?

 

- Jeg har absolutt tro på at Liverpool kan holde disse lagene bak seg. Men man må holde fokuset og spesielt utnytte fordelen med hjemmekamper mot lagene rundt seg på tabellen. Noen "bananskall" vil det alltid kunne være, men vi er absolutt kapable til å slå alle lag hjemme. Med denne hjemmebanefordelen og andre overkommelige bortekamper, så ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal holde oss innenfor topp fire. Kanskje enda høyere...

 

Hva tenker du om at Liverpool så langt ikke har handlet i dette overgangsvinduet? Hvilke posisjoner mener du de røde helst burde ha forsterket?

 

- Jeg mener at man ikke skal handle bare for å handle, men at det må være gjennomtenkt, både ift økonomi og behov. Mange er nok skuffet over at vi ikke har hentet noen enda, men jeg mener at man opptrer forholdsvis fornuftig. Det foregår nok mye i kulissene som vi supportere rett og slett ikke har peiling på, men som alikevel gjør oss frustrerte. Når det er sagt, så er det flere år siden vi har vært så nærme toppen i PL på denne tiden av sesongen, noe som absolutt bør være god nok grunn til å hente inn iallefall en kvalitetsspiller i et område hvor det virkelig er behov. En kraftfull ballvinnende sentral midtbanespiller er mitt aller høyeste ønske. Eierne må nå vise at de vil gjøre alt for å utnytte den gode posisjonen vi har nå og ikke minst beholde en av verdens beste spillere til neste sesong! Håper noe skjer iløpet av de neste fem dagene, men om det ikke skjer, så må bare de spillerne som er tilgjengelige, brette opp ermene og vise seg verdige den deilige røde drakta vår.

 

Det ble 3-3 da lagene møttes på Goodison, og Liverpool-forsvaret slet med Lukaku. Hvordan skal de røde slå Everton hjemme?

 

- Innsats! 110% innsats! Et merseyderby er ikke en vanlig fotballkamp og lever ofte sitt eget liv. Finspillet kan til tider være totalt fraværende, derfor må vi trå til og vise at vi vil vinne fra første spark. Liverpool er et bedre fotballag på sine beste dager og vi må holde tempoet oppe og ikke minst konsentrasjonen. Bakover har vi vært til tider meget svake, derfor må konsentrasjonen være på topp. Lukaku er en fantastisk spiller og en stor trussel. Vi må være oppi han og plage han fra første stund, komme foran han i alle situasjoner, uten å bruke hender. Vi må unngå å lage idiotiske frispark i farlige situasjoner. Dødballfoten til Baines er på høyde med det beste i utlandet. Ved å ta luven av Everton med innsats i starten vil vi etterhvert kunne spille vårt eget spill og på en god dag utspille den blå naboen.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Det er ikke enkelt med skadene våre, og de som er tilgjengelig. Venstrebacken er et stort problem. Cissokho har vist at han rett og slett ikke holder nivået, og med Johnson ute, så blir det en forsvarsfirer som ikke er ideel, men nødvendig. Flanno er etter min mening det beste alternativet på venstre for øyeblikket. Toure skyves ut på høyre. Han har rutine og innstats som vil være viktig i et slikt oppgjør, selv om han ikke kommer helt til sin rett der ute.

 

- Mignolet-Toure-Skrtl-Sakho-Flannagan-Hendo-Allen-Gerrard-Coutinho(Sterling)-Sturridge-Suarez

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorer?

 

- Tipper aldri resultater i Liverpoolkamper, men siden du sier at jeg må, så går hjertet mitt for 3-0. Gerrard, Suarez to.

 

Ansgar Joten, 42, Jaren

Liverpool avga poeng mot Aston Villa sist, men ligger fremdeles på fjerdeplassen. Har du tro på at de røde kan holde Everton, Tottenham og Manchester United bak seg?

 

- Ja, jeg har absolutt troen på at vi kan holde disse lagene bak oss helt til i mai. Men det avhenger av at vi ikke får flere skader på nøkkelspillere, og kanskje får inn en eller to i dette vinduet. Vi har bare PL og FA-cupen og konsentrere oss om, og har nok et lettere kampprogram enn flere av utfordrerne, siden vi skal spille hjemme mot bla. Chelsea, Man City, Newcastle, Tottenham, Everton og Arsenal. Lagene bak oss skal også møtes innbyrdes, i tillegg til at de fleste skal møte topp tre lagene. Tror desverre ikke vi klarer og ta igjen topp tre, så vi må konsentrere oss om fjerdeplassen.

 

Hva tenker du om at Liverpool så langt ikke har handlet i dette overgangsvinduet? Hvilke posisjoner mener du de røde helst burde ha forsterket?

 

- Det at Liverpool ikke har handlet i dette vinduet mener jeg betyr at Brendan Rodgers ikke har funnet spillere som passer inn i hans fremtidige planer, til riktig pris. Januarvinduet er et vanskelig overgangsvindu, der spillere har en tendens til å bli overpriset. Så var tilfelle med Salah, og jeg mener det er riktig å sette et tak på hvor mye du er villig til å betale for en spiller. Misforstå meg riktig. Jeg er meget tilhenger av Salah, og kunne gjerne sett han i den røde trøya. Vi trenger både høyre og venstre back. Johnson er totalt ute av form (og skadet), Cissokho er rett og slett for dårlig. Flanagan og Kelly tror jeg ikke vil bli  toppspillere i PL. Den eneste av backene som er god nok for Liverpool er Enrique, men han er vel ikke tilbake fra skade før om noen uker. I tillegg trenger vi typiske kantspillere, en drivende god offensiv sentral midtbanespiller og en defensiv sentral midtbanespiller i tillegg til Allen/Lucas. Førstekeeperen er god nok, selv om han har vært litt unøyaktig etter jul. Midtstoppere og spisser er heller ikke nødvendig nå, men det avhenger av at Agger og Sakho kommer tilbake fra skader.

 

Det ble 3-3 da lagene møttes på Goodison, og Liverpool-forsvaret slet med Lukaku. Hvordan skal de røde slå Everton hjemme?

 

- Skal vi slå Everton hjemme på tirsdag, så er det helt avgjørende at vi ikke får mange balltap i midtbaneleddet. Gerrard har desverre vært ansvarlig for alt for mange av disse i kampene mot Stoke og Aston Villa. Får håpe Allen kan spille i den defensive rollen i stedet for Gerrard. Holding i trøya på defensive dødballer blir vi snart straffet for, siden det har vært altfor mye av dette i de siste kampene.

Lukaku må selvsagt temmes med alle (lovlige) midler, og så må vi være effektive foran mål. Virker desverre som Suarez nærmer seg en liten formsvikt nå, men vi får håpe det er feil. 

Kort sagt, så må vi score flere enn vi slipper inn

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Hvis Sakho og Allen er skadefrie, så tror jeg dette er laget som starter: Migonlet - Flanagan, Skertel, Toure, Sakho - Allen, Gerrard, Henderson - Sterling, Suarez, Sturrige. 4-1-2-3 formasjon offensivt, som glir over i en 4-1-4-1 på defensiven.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorer?

 

- Ut fra Liverpool sin form, så tror jeg ikke de vinner desverre. Jeg tipper 2-2. Målscorere blir Henderson og Suarez. Får for guds skyld håpe jeg tar feil, og at de knuser de blå.


Ønsker du å være med i supporterpanelet? Send en epost til [email protected] med "Tre før kamp" i tittelfeltet. Skriv ditt fulle navn, alder, hvor du er fra, og legg ved et bilde, så tar vi kontakt.