Tre før kamp: Hull City

Liverpool befinner seg like utenfor topp fire, og trenger en overbevisende seier etter den heldige seieren mot QPR og tapet mot Real Madrid i midtuka.

Liverpool har godt heng på topp fire, og får i morgen besøk av et Hull CIty som var nær ved å få med seg alle poengene fra Emirates forrige helg.

 

Jarle Fredagsvik, 35, Oslo

Raheem Sterling spilte spiss i den andre omgangen mot Real Madrid - er dette en løsning en bør fortsette med?

 

- Jeg synes det var en grei løsning med kampforløpet vi fikk mot Real Madrid, men det er ikke noe vi trenger å gjenta mot Hull. Spillere som Sterling og Coutinho er beste når de får angripe i rom med høyt balltempo, og det er ikke svært sannsynlig at Sterling får så mye rom å boltre seg i mot Hull. Det er bedre å bruke Sterling/Lallana på overgang, og håpe at Coutinho også bidrar fra en fri midtbanerolle. Mange mener kanskje Lambert bør få en sjanse på topp, men jeg synes det er like greit å starte med nummer 45 og sørge for god bevegelse rundt ham.

 

Hva tenker du om alt oppstyret rundt Mario Balotelli etter tapet på onsdag?

 

- Nå er jo jeg en journalist og vet godt hvilken tankegang mediene har. Alt Balotelli gjør, på godt eller ondt, vil folk lese - og derfor fokuseres det på det. Jeg tror ikke det draktbyttet var manøver han tenkte noe særlig igjennom konsekvensene av. Jeg er mer opptatt av hva han gjør ute på banen, og har sett gode tendenser fra ham i det oppbyggende spillet i flere CHL-oppgjør. Nå er det kanskje ikke der vi ønsker mest å se ham, men klink foran kassa. Men det blir for enkelt for meg å gi Balotelli all skyld for hva som er galt i Liverpool FC for tiden. Han må lære sine nye medspillere å kjenne, men det går også andre veien.

 

Liverpool har kun holdt nullen én gang denne sesongen - hva tror du er problemet?

 

- Oi, et vanskelig spørsmål. Det er åpenbart noe som skurrer i kommunikasjon mellom keeper og stoppere, og i den defensive organiseringen som helhet. Vi åpnet bra mot Real Madrid, men var avhengig av en god forsvarskamp også for å stå imot. Å bli utspilt er det vanskelig å gjøre noe med, men duellstyrken og defensiv markering på et par av målene imot var under pari. Jeg synes ikke Lovren har startet godt hos oss, og kjenner jo til Skrtels svakheter. I fjor scoret vi mer enn vi slapp inn, og da gikk det greit. I år ser det desto mer håpløst ut når målene framover også mangler.

 

Hva forventer du fra Steve Bruce sitt Hull på lørdag?

 

- Jelavic er ute, men vi får trøbbel med å stanse Abel Hernandez. Godt skudd, bevegelig og han kan være et skikkelig monster i hodeduellene. I tillegg har de uberegnelige Ben Arfa i bakhånd. De var godt ute å kjøre mot Arsenal sist, men kom inn i kampen via en Diamé-scoring som skulle vært avblåst. Jeg frykter nok en kamp der vi tilsynelatende har kontroll, men der motstanderen omsetter få sjanser i tellende resultat. Dawson ble skadet sist, i tillegg har vingbacken Robertson problemer. Vi får håpe at vi sprekker nullen deres tidlig og får kampen inn i sporet vi ønsker.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet - Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno - Can, Gerrard, Henderson - Sterling, Balotelli, Lallana (æsj, det føltes ikke godt å vrake Coutinho her, men-men..)

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Liverpool-Hull 2-1: L: Gerrard, Sterling. H: Abel Hernandez.

Fredagsvik er sykkeljournalist i procycling.no.

 

Sindre Kvalheim, 28, Måløy

Raheem Sterling spilte spiss i den andre omgangen mot Real Madrid - er dette en løsning en bør fortsette med?

 

- Så lenge Sturridge er ute mener jeg Sterling for øyeblikket er vårt beste spissalternativ. Uansett liten tvil om at han er bedre i en posisjon bak spissen eller som kantspiller, slik at en permanent løsning mener jeg ikke at det er å bruke Sterling som midtspiss.

 

Hva tenker du om alt oppstyret rundt Mario Balotelli etter tapet på onsdag?

 

- Draktbyttet plager meg minimalt og oppstyret rundt det mener jeg er overdrevet. Men kritikken mot det Balotelli har levert i form av innsats, tekniske ferdigheter med ball og taktiske valg etter Tottenham-kampen mener jeg er berettiget. Jeg hadde forventet at han i langt større grad hadde «tilstedeværelse» nok til fungere som en angriper alene (slik Suarez i stor grad gjorde), men han virker å være sørgelig avhengig av spillere rundt seg. For øyeblikket anser jeg han mer som en belastning enn en bidragsyter. Mot QPR var det åpenbart at flere av medspillerne mente det samme. Såfremt vi kan få inn en Sturridge-erstatter som er bedre enn Lambert og Borini i januar, så mener jeg Balotelli bør selges.

 

Liverpool har kun holdt nullen én gang denne sesongen - hva tror du er problemet?

 

- Det er nok sammensatt. Det er lett å peke på en forsvarsfirer som har spilt lite sammen og Dejan Lovren som på ingen måte har vært den lederskikkelsen som Rodgers helt klart ønsker seg. Samtidig har intensiteten i forsvarsarbeidet til midtbanen/angrepet, med unntak av Henderson, vært for dårlig i perioden Joe Allen har vært skadet. I Balotelli har vi heller ikke lenger en midtspiss som legger press på motstanderen for å hindre presise oppspill (les: Suarez).

 

Hva forventer du fra Steve Bruce sitt Hull på lørdag?

 

- Jeg har ikke sett mye av Hull denne sesongen, men har registrert at de har scoret mye mål så langt. Det er for så vidt ikke så overaskende da Hull gjorde flere spennende offensive signeringer i overgangsvinduet. Spillere som Hernandez og Ben Arfa er mer enn kapable til å lage trøbbel for vårt svake forsvar. Defensivt bør Hull få problemer om vi er i nærheten av å ha dagen. Utover i den andre omgangen mot Arsenal sist ble de spilt svært lave og klarer vi det samme er jeg relativt trygg på at vi har nok kvaliteter offensivt til å finne åpningene.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet – Johnson – Skrtel – Lovren – Moreno – Henderson – Gerrard – Allen – Coutinho – Sterling - Lallana

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 2-1 til Liverpool etter to mål av Sterling.

 

Adrian Wulfsberg, 23, Bergen

Raheem Sterling spilte spiss i den andre omgangen mot Real Madrid - er dette en løsning en bør fortsette med?

 

- Det tror jeg er en god løsning, iallefall så lenge Sturridge er ute. Jeg tror å ha Sterling sammen med Balotelli på topp kan fungere bra, da Balotelli beveger seg for lite og blir ofte stående feilvendt med motstanderens stoppere i ryggen. Får han Sterling med seg på topp tror jeg bevegligheten og bakromstrusselen til Sterling kan gi Balotelli ekstra rom og tid til å bevege seg og komme i bedre posisjoner.  Jeg tror både laget og ikke minst Balotelli kan nytte godt av å få en makker på topp, og akkurat nå tror jeg også Sterling er det beste alternativet. Sterling har vist en fantastisk form og oser av selvtillitt, og akkurat nå tror jeg han kunne spilt hvor som helst på banen og klart seg utmerket. Det jeg synes er litt skremmende er å se hvor avhengige vi har vært av Sterling til nå. Det blir lagt et enormt forventingspress på ham, og jeg er redd det presset fort kan bli for stort for en 19åring. Jeg håper laget som et kollektiv så fort som mulig vise bedre prestasjoner slik at Sterling kanskje kan senke skuldrene litt og ikke ha fullt så mye press på seg. 

 

Hva tenker du om alt oppstyret rundt Mario Balotelli etter tapet på onsdag?

 

- Det kommer som forventet. Balotelli er og vil alltid være i medias søkelys. Noe av kritikken og oppmerksomheten han har fått kommer nok som fortjent, men media vet å utnytte hans svake form og innsats til det ytterste. Personlig mener jeg han har skuffet og viser lite tegn til forbedreing. Jeg var meget spent på å se Balotelli i Liverpooldrakt og var også positivt innstilt til ham. Den positiviteten blir mindre og mindre for hver kamp han presterer slik han har gjort til nå. Jeg tror det kan løsne for ham om han får en makker på topp, om det er Sterling, Sturridge eller Borini for den slags skyld. Balotelli må nok ta en del selvkritikk for alt det oppstyret som er skapt rundt ham, og desverre sliter jeg med å tro at han vil forandre sine holdninger og sin innsats i nærmeste fremtid. Om han ikke begynner å putte jevnt og trutt håper jeg vi selger ham i januar, eller i det minste benker ham til han skjønner hvilken klubb han spiller for. 

 

Liverpool har kun holdt nullen én gang denne sesongen - hva tror du er problemet?

 

- Det er vanskelig å si. Jeg tror det er et meget sammensatt problem. Mignolet har ikke vært i toppform, selv om han til tider glimter til med noen fantastiske redninger. Lovren er en spiller jeg var meget positiv til da vi kjøpte ham, og det er jeg forsåvidt enda, selv om han ikke har vist seg fra sin beste side. Jeg tror det til tider handler om kommunikasjon i forsvar. Skrtel og Lovren går ofte i de samme duellene og selger seg for ofte. Begge to er ledertyper mener jeg, og det kan jo også by på sine problemer. Moreno har vært god, men sliter til tider med posisjoneringen sin, mens Manquillo synes jeg har vært meget god jevnt over. Jeg håper Sakho få sjansen så snart han er tilbake fra skade, og at han spiller ved siden av Skrtel. Jeg tror kontinuitet og tid er noe som trengs i forsvar, og å få opp selvtillitten ved å holde nullen i noen kamper. I tillegg mener jeg midtbanen vår til tider er medvirkende til hvofor vi sliter defensivt. Mot kontringsvillige lag trengs det ofte bare en til to pasninger før de er gjennom både midtbanen og forsvaret vårt. Dette tror jeg skyldes et forsvar som ikke henger helt sammen og en midtbane som til tider er for tynn. Gerrard fungerer godt på defensiv midtbane, men jeg skulle likt å hatt et midtbaneanker som kunne stramma opp og tetta igjen midtbanen vår. BR må bare slenge noen sedler på bordet for Khedira i januar. 

 

Hva forventer du fra Steve Bruce sitt Hull på lørdag?

 

- Jeg tror det blir en meget tøff kamp. Jeg synes Hull var blant overgansvinnerene denne sommeren med en rekke gode kjøp. Diamé har virkelig stått frem som et kanonkjøp, en spiller jeg lenge har ønsket meg til Liverpool. Hull kommer fra en god 2-2 kamp på Emirates og er nok stinne av selvtillitt. Jeg tror de kommer til å gjøre det vanskelig for oss på samme måte som West Ham og Aston Villa gjorde ved å jage i 90 minutt og aldri gi oss ro med ballen. Det er i slike kamper jeg føler vi sliter mest, da vi ikke får etablert vårt eget spill fordi motstanderen hele tiden presser høyt, og jeg tror også Hull kommer til å kjøre samme taktikk. Ofte er det underdogs-lagene som jager og presser gjennom hele kampen , og slik tvinger de oss også til å gjøre feil, hvor de igjen straffer oss på hurtige kontringer og bakromspasninger som så altfor ofte ender i baklengsmål. I tillegg synes jeg vi har hatt dårlig tempo i pasningene og brukt altfor mange touch per spiller, noe som gjør det enklere for motstanderen å ha kontroll på våre offensive spillere. Om vi øker presisjon og tempo på pasningene tror jeg vi kan straffe Hull på det, men om vi fortsetter i samme spor som vi gjorde mot QPR, kan vi fort bli straffet hardt da Hull er noen hakk bedre enn QPR. Jeg synes for vørig laget viste mye bedre takter mot Real og håper på å få se samme guts og vilje som på onsdag, da tror jeg også vi stikker av med alle 3 poengene.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

-  Mignolet, Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Henderson, Allen, Coutinho, Ballotelli og Sterling. Jeg vil se hvordan Balotelli fungerer på topp med en makker, og om han fortsetter i samme spor som før ser jeg heller at Sterling spiller alene på topp, og Lallana kommer inn for Balotelli. 

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Resultat: 3-1. Målscorere: Sterling, Gerrard og Coutinho. Så putter vel Diamé ett også….