Tre før kamp: Southampton

Liverpool gikk på en smell da lagene møttes i høst, og tapte tilsvarende oppgjør 3-1 forrige sesong. Supporterne vil har pratet med tror Liverpool er med i gullkampen for alvor med tre poeng på sørkysten.

Det er 11 kamper igjen av årets sesong, og Liverpool har fire poeng opp til Chelsea på topp. De røde har nå tre tøffe bortekamper foran seg. De tre vi har pratet med tror Rodgers sitt mannskap vil få med seg tre poeng fra den første.


Johnny Wilhelmsen, 44, Senja

Southampton er det eneste laget som har slått Liverpool på Anfield i år. Hva forventer du fra Pochettinos menn?

 

- Jeg forventer et Soton som kommer til å forsøke samme taktikk som ved tidligere møter, med høyt press, mye bevegelse og stressing av Liverpool så tidlig som mulig i vår egen ballbestittelse. De vil stå høyt, noe LFC ofte liker dårlig, men samtidig er det nettopp i dette mulighetene våre ligger.

 

Liverpool tapte tilsvarende oppgjør 3-1 forrige sesong. Er de røde ute av «gullkampen» med tap på St. Mary’s?

 

- Det tror jeg ikke, men jobben vil definitivt bli langt vanskeligere med tap. Vi har tross alt Chelsea og Manchester City igjen hjemme på Anfield i vår, og dette anser jeg som de virkelige nøkkelkampene, så lenge vi fortsetter med å ta trepoengere jevnt og trutt. Akkurat denne bortekampen mot Southampton er derimot en av de kampene det ikke nødvendigvis forventes en seier, noe som òg kan sies om kampen på Old Trafford.

 

Dersom det blir tre poeng på sørkysten, vil du da si at Liverpool er i gullkampen?

 

- Helt klart. Jeg vil gå så langt som å si at vi er like store favoritter som Chelsea om vi vinner på St. Mary's. Vi og London-laget har nok de letteste kampprogrammene i sesongavslutningen, og selv om jeg pr i dag tror at Mourinho sine menn tar gullet, så kan en seier i helga gi laget en voldsom boost.

 

Hvordan skal Liverpool slå «Soton»?

 

- Vi må nok framstå noe mer kompakte defensivt enn vi så mot Swansea sist helg, da jeg mener midtbanen vår ikke jobbet spesielt godt sammen. Det ble litt for store avstander mellom Henderson, Coutinho og Gerrard, og de tre hjalp ikke forsvaret vårt like bra som vi har sett når vi har hatt bedre flyt tidligere i år. Samtidig så vi en klar forbedring da Allen kom inn, og dette tror jeg blir viktig mot Soton. Et samlet press, ligge noe lavere i banen enn vi gjorde mot f.eks. Fulham, og stole på årets komet Sterling, den kliniske Sturridge og geniet Suarez. Mao må overgangene sitte, samhandlingen mellom S'ene være optimal, og den defensive skjerpingen til stede. Vi kan ikke tillate oss backer som etterlater seg bakrom, og stopperne må gå i krigen på en helt annen måte enn tilfellet var mot Swansea.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Det blir nok fra godstolen i stua.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Jeg vil nok gå for Mignolet i mål, selv om jeg er av dem som mener at han er fryktelig svak i feltet og ofte altfor passiv. Den type keeperspill som sprer utrygghet i forsvarsfireren. Samtidig er han bunnsolid på strek, dyktig i plasseringene, og vanskelig å overliste en mot en. Men han er ikke fryktelig mye bedre enn Jones pr i dag, og jeg håper virkelig at trenerteamet klarer å gjøre ham til en mer offensiv keeper.

- Den bakre fireren vår har jo vært ekstremt skadeutsatt denne sesongen, og jeg er av dem som er vanvittig imponert av hva andre- og tredjevalgene har utrettet i år. Flanagan har tatt steg jeg ikke trodde han hadde i seg, Skrtel har vært ufattelig god i duellspillet og en skikkelig sjef der bak, mens Toure tidvis har vært ok. Til og med Cissokho har løftet spillet sitt mye denne vinteren. Jeg ville begynt med de samme backene som sist, men byttet side. Johnson er fryktelig mye svakere når han spiller på venstresiden, mens Flanagan stort sett presterer likt uansett hvor han er plassert. I midten går jeg for Skrtel og Agger, men om dansken fortsetter å tape dueller som mot Swansea, så byttes Toure kjapt inn. Sakho er vel tilbake i trening, men denne kampen kommer for tidlig for ham.

- De tre på midten blir Gerrard, Henderson og Allen. Med andre ord plasseres Coutinho på benken, mye fordi vi trenger en terrier mot det høye presset til Soton, men òg fordi det er deilig å faktisk ha en spiller på benken som kan komme inn å utgjøre en forskjell om det skulle bli behov for det.

- Angrepsrekka blir Sterling, Sturridge og Suarez.. De har så komplementære ferdigheter at det blir ville tilstander når de får det til å klaffe. Sterling, som aldri slutter å utfordre og er på farta hele tiden, Sturridge, som er en ekstremt dyktig bakromsspiss og eier av et av Europas beste venstrebein, og Suarez, som kommer til å jakte mål med livet som innsats, og som allikevel vil bidra med et målpoeng eller tre om han ikke lykkes selv. 

Og dersom du skal tippe resultat?

 

- Jeg er evig optimist, og tror vi vinner 3-1. Sturridge putter to, og Suarez får endelig nettkjenning igjen.

 

Erling Nereng, 44, Hønefoss

Southampton er det eneste laget som har slått Liverpool på Anfield i år. Hva forventer du fra Pochettinos menn?

 

- Jeg har sett flere Southamptonkamper i år og er imponert over laget. De spilte uavgjort hjemme mot City og Arsenal, var fullt på høyde med Chelsea og i tillegg ble vi jo rundspilt i tilsvarende kamp i fjor. Alt tyder derfor på en veldig vanskelig kamp. Vi er for tiden det beste angrepslaget i PL og dersom vi klarer å luke bort forsvarsfeilene, så jeg har tro på nok en seier.

 

Liverpool tapte tilsvarende oppgjør 3-1 forrige sesong. Er de røde ute av «gullkampen» med tap på St. Mary’s?

 

- Ja, det er vi. Jeg har ingen tro på at alle tre lagene foran oss skal miste så mange poeng samtidig. Spesielt med tanke på spillerstallene de råder over. Jeg har gått over de gjenstående kampene til lagene rundt oss og jeg tror vi også bør ha 4 poeng på de tre neste bortekampene (Southampton, United og Cardiff) dersom vi skal klare 4.plassen.

 

Dersom det blir tre poeng på sørkysten, vil du da si at Liverpool er i gullkampen?

 

- Ja, 4 poeng er jo ikke mye, og særlig med tanke på at vi har City og Chelsea hjemme så har vi jo muligheten. Dette betyr imidlertid at vi må vinne hjemme mot City, Chelsea, Tottenham og også de fleste bortekampene. Ikke umulig, men kanskje ikke helt realistisk?

 

Hvordan skal Liverpool slå «Soton»?

 

- Ved å kontrollere midtbanen og unngå personlige forsvarsfeil. Angrepet vårt er fantastisk, men balansen i laget må bedres. Litt for ofte kommer de andre lagene til store sjanser «ut av intet», i tillegg hjelper det ikke når vi har en tendens til å lage selvmål eller å slå målgivende pasninger motsatt vei. Jeg tror det kan være lurt å bytte ut Coutinho med Allen. Med Coutinho får man de geniale gjennombruddspasningene, men man mister også ballen alt for ofte. Med Allen mener jeg vi får bedre defensiv balanse og mye mindre balltap, så får Gerrard slå gjennombruddspasningene og ellers stole på S-ene våre.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Hos broren min som er like «gal» Liverpool-fan som meg.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Vi har et backproblem med José Enrique ute, og jeg synes verken Cissokho, Flanagan eller Toure er gode nok for Liverpool. Av disse ville jeg faktisk valgt Toure, da han i hvert fall er vanskelig å passere + gjør en god defensiv jobb på cornere imot (dette gjør ikke Flanagan). Mignolet, Toure, Agger, Skrtl, Johnson, Allen, Gerrard, Henderson, Sterling, Suarez og Sturridge.

 

Og dersom du skal tippe resultat?

 

- 2-1 til Liverpool. Suarez ganger to.

 

Tore Rasmussen, 40, Holmestrand

Southampton er det eneste laget som har slått Liverpool på Anfield i år. Hva forventer du fra Pochettinos menn?

 

- Her forventer jeg tøff motstand av ett lag som har vært solide etter comebacket til PL. De åpnet sesongen meget bra og har egentlig gjort det bedre enn jeg forventet. Tror denne kampen kan bli vanskeligere enn neste bortekamp på Old Trafford. Var for øvrig over på Anfield å så kampen mot Southampton i fjor og da vant vi 1-0 fortjent.

 

Liverpool tapte tilsvarende oppgjør 3-1 forrige sesong. Er de røde ute av «gullkampen» med tap på St. Mary’s?

 

- Det er litt tidlig å si, men det er vel på en måte en eksamen vi står ovenfor til helga, igjen.

 

Dersom det blir tre poeng på sørkysten, vil du da si at Liverpool er i gullkampen?

 

- Ja, helt klart.  Jeg tror vi bør ha med oss 6 poeng på de tre neste kampene. Alle disse er borte. Skal over å se siste ligakamp mot Newcastle i mai. Fikk den turen i gave av gode venner da jeg nylig ble 40.  Håper den kampen handler om ligatittel. Tusen takk til mine gode venner!

 

Hvordan skal Liverpool slå «Soton»?

 

- Først å fremst må man tette igjen defensivt.  Man har jo sittet med hjerte i halsen når man til enhver pris skal spille seg ut av vanskelige situasjoner når man er presset av motstander.  Kan Brendan må gi gutta lov til å komme med klarerende spark av og til. Det kan bli litt store avstander mellom forsvarsfirer og midtbane. Disse store rommene gir Sktrl og co trøbbel.  Disse rommene må bli mindre. Offensivt er pool best i ligaen. Bekymrer meg ikke i det hele tatt.  Gutta leverer der.

Synes og Mignolet har kommet seg over formsvikten han hadde tidligere.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Den ser jeg nok hjemme i min kjeller hvor det er storskjerm sammen med min sønn Magnus på 6 år.  Han er også blitt svoren Liverpool-supporter. Det er også mulig at kampen kan bli sett i bua til Anders Basse Hansen på Snekkestad.  Alltid liv hos han.   

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Toure, Flanagan, Gerrard, Allen, Henderson, Sterling, Suarez, Sturridge

 

Og dersom du skal tippe resultat?

 

- 1-3

 

 

Vil du være med på supporterpanelet? Send en epost til [email protected] med "Tre før kamp" i emnefeltet. Legg ved et bilde av deg selv, alder og bosted, så blir det kanskje deg vi kontakter foran en av de neste 10 kampene.