Tre før kamp: Stoke City

Simon Mignolet ble den store helten da Liverpool slo Stoke City i serieåpningen. Supporterne vi har snakket med før denne kampen tror de røde vil ta en sjelden borteseier på Britannia Stadium.

Etter å ha tapt to bortekamper i julen mot titteljagende lag som Manchester City og Chelsea, er det nå duket for nok en tøff bortekamp, på et stadion Liverpool sliter i ligaen. De tre vi har snakket med denne gangen er likevel optimistiske på Brendan Rodgers sitt lags vegne.

Rune Jakobsen, 46, Flekkefjord

Liverpool har ikke slått Stoke borte i ligasammenheng siden 1984/85-sesongen. Hvorfor tror du de røde sliter så fælt borte mot denne motstanderen?

 

- Vanskelig å si, men det kan nok ha noe med Stoke sin fysiske spillestil som ikke har passet så godt til Liverpool. I tillegg har Stoke et bra publikum som særlig mot de store lagene gir spillerne et ekstra løft!

 

Hvordan skal Liverpool slå Stoke på søndag?

 

- Først og fremst må vi slutte med å "gi bort" billige mål - som vi har gjort litt for ofte denne sesongen! Stoke har gode hodespillere så det må være full fokus på cornere og dødballer imot. Vi må tørre å satse offensivt og med Sterling og Couthino på hver sin kant av midtbanen så har vi to som kan utfordre både innover og utover i banen og skape rom og åpninger for Suarez i midten. Viktig at backene også er med opp og gir ekstra trøkk på kantene og at innleggene er presise, det tror jeg blir viktig for Stoke har gode stoppere i Huth og Shawcross. Håper også å se en offensiv og spillesuge Gerrard som kommer på løp bakfra! Vi må prøve å spille vårt spill med mye bevegelse, holde ballen i laget, utfordre og sette fart kollektiv så tror jeg det er gode muligheterfor å få med seg 3 poeng hjem til Anfield.

 

Stoke kvittet seg med Tony Pullis før denne sesongen, og ansatte Mark Hughes - tror du det passer Liverpool bedre?

 

- Ja, absolutt,  jeg tror at Mark Hughes sin filosofi og spillestil  passer Liverpool bedre enn Pullis sin fysiske spillestil!

 

Hvem frykter du mest hos motstanderen?

 

- Stoke har ingen storscorere, men jeg frykter alltid tidligere Liverpool spillere som ikke har slått helt til på Anfield og blitt solgt uten at de ønsket seg bort. Da blir det gjerne sånn at de har noe å bevise så jeg frykter både Charlie Adams og Peter Crouch, de har vel scoret 5 mål hver så langt i sesongen, så se opp for disse to! Ellers vet vi jo at Stoke har en meget god keeper i Begovic, han sto jo som en levende vegg i serieåpningen i august på Anfield, der han reddet alt som kom bortsett fra den ene gangen Daniel Sturridge klarte å overliste han!  Stoke har også bra stoppere i Huth og Shawcross som kan være farlige på offensive dødballer.

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilke 11 starter?

 

- Fortsatt endel skader og flere som er usikre til Stoke kampen, og det bekymrer meg litt at det er relativt mye skader i forsvaret. Daniel Agger er nok ikke aktuell, mens Glenn Johnson og Mamadou Sakho ser ut til å kunne bli klare til søndag. Joe Allen er definitivt ute, mens Daniel Sturridge muligens kan bli klar, og kanskje få noen minutter som innbytter. Så da velger jeg disse 11 mot Stoke:

Mignolet - Johnson - Skrtel - Sakho - Cissokho - Coutinho - Leiva - Gerrard - Henderson - Sterling - Suarez.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Er på tide med seier borte mot Stoke nå så jeg tror vi vinner 3-1 ! Målscorere Lpool Couthino - Gerrard - Suarez og Crouch scorer for Stoke.

 

Pål M. Smørvik, 51, Kristiansand

Liverpool har ikke slått Stoke borte i ligasammenheng siden 1984/85-sesongen. Hvorfor tror du de røde sliter så fælt borte mot denne motstanderen?

 

- Det kan nok ha sammenheng med at Stoke er kjent som et fysisk sterkt lag som spiller med entusiasme og mye vilje. Det er vel i tillegg et av varemerkene til Tony Pullis de siste sesongene. Er vel ett av de lagene som har spillt mest på den gamle engelske måten (kick and run). Tror Mark Hughes prøver å forandre dette nå. De har også et entusiastisk publikum som hjelper godt til.

 

Hvordan skal Liverpool slå Stoke på søndag?

 

- Her tror jeg Rodgers må bruke litt kløkt. De har fysisk sterke spillere som Walters, Crouch og Huth. I tillegg er Charlie Adam en god tilrettelegger som også har et godt skudd. (nå er det vel ikke noe fare hvis Walters tar eventuelle straffer, med tanke på alle missene...) Spesielt på dødballer er det viktig og være obs. Skal disse stoppes, så det må nok fysisk sterke spillere til, som Skrtel, Toure og Henderson. I tillegg må det satses på raske overganger med hurtige angripere som Suarez, Sturridge og Sterling. Presisjon er et nøkkelord i denne samenhengen, og der blir Coutinho og Gerrard viktige. Tror også at Lucas og Henderson kan gjøre en manns jobb i mellomleddet med tanke på å bryte av Stoke i oppbygging/angrepsfasen til Stoke. Synes forøvrig at disse to er undervurderte av mange. De er noen skikkelige arbeidshester, noe som er viktig for et hvert lag! Et lag er jo ikke bare "stjernespillere".

 

Stoke kvittet seg med Tony Pullis før denne sesongen, og ansatte Mark Hughes - tror du det passer Liverpool bedre?

 

- Hughes har nok en litt annen filosofi enn Pullis, som litt flåsete sagt, prøvde å få flest mulig innkast og dødballer etter at forsvarerne hadde beina ballen opp i banen. (trodde kanske at det var antall dødballer og ikke scoringer som avgjorde kampene...). Leste en artikkel om at Stoke hadde begynt med mer spill og mindre kick and run, og at mange spillere synes det var positvt. (selv om noen nok lurte på hva dette var for noe). Midtbanespillerne er nok de mest fornøyde, i og med at de får delta i spillet. Tror egentlig ikke at det ene eller det andre passer Liverpool bedre. Vi må tilpasse laget etter hvem vi møter, og vi har spillere som kan spille mot begge typer spill. Vi må ligge som klegger på dem og være hurtige og presise i pasningsspillet.

 

Hvem frykter du mest hos motstanderen?

 

- Walters, Crouch og Adam. En okse, et fyrtårn og en passningssikker midtbanespiller. Huth er også brysom i feltet på dødballer. Her kan nok Skrtel og Toure være gode og ha. De har jo vært ute en vinterdag før.

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilke 11 starter?

 

- Mignolet - Johnson, Skrtel, Toure, Cissokho - Lucas, Henderson, Gerrard - Sterling, Sturridge, Suarez. Apas virker og være på gang og kan bli en god spiller som "supersub". Kelly er og på gang, men det er nok litt tidlig for en full kamp. Hadde Agger eller Sakho vært ok, hadde jeg nok satset på tre midtsoppere på bekostning av Cissokho. Moses virker uinspiret og er nok i mine øyne ikke "klar" nok til en startelver. Litt synd at det er slik, for han er en god spiller.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Tror det blir en slitekamp, så en ettmålsseier synes jeg ligger i kortene. 2-1 med en "double" fra "El Pistolero" Suarez. Han virker ustoppelig om dagen og han vil nok plage Stoke forsvaret også:-) Tror desverre at Chruch klare å stange inn en redusering...

 

Olav Engebø Hundershagen, 21, Naustdal

Liverpool har ikke slått Stoke borte i ligasammenheng siden 1984/85-sesongen. Hvorfor tror du de røde sliter så fælt borte mot denne motstanderen?

 

- Liverpool har slitt fælt i årevis på grunn av den fysiske og kyniske spillestilen til Stoke. Liverpool har også hatt en tendens til å slite mot andre lag som ligger dypt og forsvarer seg gjennom 90 minutter. Selv om Stoke sin spillestil har forandret seg etter Tony Pulis sin avgang, ligger de seg dypt mot «topplagene». En annen faktor som kan ha spilt inn er supporterne til Stoke. De er en av de som lager mest lyd av samtlige Premier League-lag, så Stoke har god støtte på hjemmebane.  

 

Hvordan skal Liverpool slå Stoke på søndag?

 

- Stoke kommer til å åpne kampen med trille ball sideveis og bakover på egen banehalvdel, da skal vi skape/presse fram brudd og komme med den kvaliteten vi besitter og score mål.  Når vi har ballen må vi ha høgt tempo og være tålmodige. Noe vi bør satse på at kampbildet blir. Det vi må tenke på selv er å unngå unødvendige dødballer på egen banehalvdel. 

 

Stoke kvittet seg med Tony Pullis før denne sesongen, og ansatte Mark Hughes - tror du det passer Liverpool bedre?

 

- Vil påstå at spillestilen til Mark Hughes kontra spillestilen til Tony Pulis passer Liverpool mye bedre. Mindre lange baller mot spissene til Stoke. Selv om Stoke sin spillestil har forandret seg etter Tony Pulis sin avgang er de fortsatt en stor trussel på dødballer. De prøver å spille mer ball i laget, men jeg mener de ikke helt har de ferdighetene som trengs for å spille slik de ønsker. 

 

Hvem frykter du mest hos motstanderen?

 

- Frykter mannen på 203 cm på strømpelesten hos Stoke, Peter Crouch. Ettersom han er overlegen i luften og Liverpool har vært svake på defensive dødballer denne sesongen.  Skrtel og Tourè starter sannsynligvis sammen som stopperpar og de to har ikke akkurat vist seg frem positivt denne sesongen. (Tenker spesielt på kampen mot Hull tidlig i desember.)  Så her må vi passe på at vi ikke gir Crouch for mange muligheter. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilke 11 starter?

 

- Rekner med at Johnson blir klar til denne kampen. Følgende lag blir; Mignolet , Johnson – Skrtel – Tourè – Cissokho; Gerrard – Lucas; Sterling – Henderson – Coutinho; Suàrez  (4-2-3-1) 

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Tipper 1-3 og Gerrard, Coutinho og Suàrez som målscorere for Liverpool. Walters scorer på straffe.