Trekløver i aksjon

Brad Smith og Andre Wisdom fikk spille to timer ligacupfotball tirsdag kveld, mens João Carlos Teixeira ble byttet inn til ekstraomgangene for Brighton – og han bidro til avansement.

To av de utlånte Liverpool-spillerne møtte hverandre County Ground, og Smith kom tapende ut av duellen med Teixeira. Førstnevnte fikk spille samtlige 120 minutter på venstrebackplassen for Swindon, som holdt Sami Hyypiä sitt Brighton & Hove Albion til 1–1 etter ordinær tid.

Hyypiä byttet inn Teixeira til første ekstraomgang, og portugiseren var med oppbyggingen til en scoring etter under fem minutter på banen. Senere slo han også pasningen som førte til at Brighton kunne øke til 3–1 fra straffemerket, før Swindon reduserte med ti minutter igjen på kampuret. Men på overtid la gjestene fra sør på til 4–2 og sørget for en billett i ligacupens tredje runde.

Enda jevnere var det på The Hawthorns, der West Bromwich slet mot Oxford United fra League Two. Wisdom spilte fra start i forsvaret til Premier League-klubben, og favorittene tok oppskriftsmessig ledelsen etter et selvmål i første omgang. Wisdom, som slo innlegget i forkant av målet, var nest sist på ballen.

Men fem minutter før full tid utliknet Oxford med en heading fra kloss hold. Dermed gikk kampen til ekstraomganger, og ingen av lagene klarte å avgjøre det i løpet av en halvtime, noe som sørget for straffesparkkonkurranse. Wisdom scoret på West Bromwich’ femte straffe, og vertene vant til slutt 7–6 i konkurransen.