Trio kan unngå suspensjon

Spillere som pådrar seg fem gule kort i engelsk liga og cup frem til og med 31.desember får 1 kamps karantene. Trioen Martin Skrtel, Steven Gerrard og Mario Balotelli kan unngå dette ved å holde seg på matta mot Swansea.

Unngår de tre gult kort mot Swansea vil nemlig den nye grensa være 10 gule kort innen den andre søndagen i april, noe som i så fall fører til to kampers karantene.

Martin Skrtel pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen i 3-1 tapet for Crystal Palace den 23.november, og har dermed altså holdt seg i skinnet i hele sju kamper på rad siden den gang. Klarer han å unngå gult kort i en kamp til, kan han puste lettet ut. Gult kort mot Swansea i morgen betyr imidlertid at han må stå over Leicester-kampen 1.nyttårsdag.

Det samme gjelder altså Steven Gerrard og Mario Balotelli. Kaptein Gerrard fikk sitt fjerde gule kort i 3-0 tapet for Manchester United den 14.desember. Han har unngått kort i de tre påfølgende kampene, mot Bournemouth, Arsenal og Burnley.

Balotelli fikk i likhet med Gerrard sitt fjerde gule for sesongen på Old Trafford. Italieneren har ikke vært på banen for Liverpool etter det, grunnet en kombinasjon av lyskeskade og karantene. Han var imidlertid tilbake på benken mot Burnley 2.juledag.