Tror Kolo kan spre selvtillit

Forsvarsspillet til Liverpool har ikke imponert mange den siste tiden, men Kolo Tourés oppvisning mot Real Madrid burde belønnet ham med plass i startelleveren, mener John Aldridge.

«Det var periodevis panikksituasjoner i forsvaret», skriver Aldridge i Liverpool Echo. Han sikter til da Chelsea var på Anfield-besøk og snudde 0–1 til borteseier i helga.

«Det var et øyeblikk like før pause hvor jeg ikke tror jeg har sett oss like nervøse i den bakre rekken.» Den tidligere Liverpool-spilleren mener usikkerheten i spillet til blant andre Dejan Lovren ble tydelig mot de blå fra London, og han ville gjerne sett en tryggere stopper i startelleveren.

– Kan spre selvtilliten

«Dejan Lovren har ikke blitt en dårlig spiller over natta, men det er tydelig at han har mistet selvtillit», fortsetter han, «og han ikke er den samme som han var da han ankom klubben i sommer.

«Brendan er manageren, men jeg må si at jeg ble overrasket over utelatelsen av Kolo Touré etter prestasjonen hans i Spania. På Bernabéu var han vår beste spiller med god margin. Han spiller med selvtillit, og jeg ville bedt ham fortsette på lørdag», skriver 56-åringen. «Dersom han spiller med selvtillit, vil det spre seg til forsvarskollegene og målvakten. Og plutselig kan den defensive delen begynne å se mer trygg ut.»

Liverpool, som ligger på nedre halvdel av tabellen etter elleve runder, står med tre nederlag på sine tre siste kamper. Nå har Rodgers og stallen de to uker på seg før neste ligakamp.

«Jeg må si at landslagspausen for en gangs skyld kommer på et godt tidspunkt for oss. Vi har tapt tre ganger på rappen, spillerne føler seg nedfor, og dette gir oss en mulighet til å samle oss.»

– Sturridge kan hjelpe Mario

Til neste kamp får de røde i tillegg Daniel Sturridge trolig tilbake fra skade. Spissen har ikke spilt en eneste kamp siden august, og Anfield-laget har bare vunnet fire av fjorten kamper uten den engelske landslagsspissen.

Comebacket hans kan være den faktoren som bringer frem bedre prestasjoner fra Mario Balotelli, tror Aldridge.

«Sturridge sin retur kan ikke komme fort nok. Det ser ut til at han kan bli med på turen til Crystal Palace, og forhåpentligvis kan vi da begynne å se det beste fra Mario Balotelli. Det er helt klart at han har slitt alene på topp.»

«Når Daniel returnerer, kan det bli Marios siste sjanse til å imponere. Men det kan også hende at han er en spiller som ville dratt nytte av en pause fra å være i skuddlinjen», legger han til.

«Det hadde vært et mye mindre press på ham dersom han ble satt inn fra benken etter noen få kamper. Fansen ønsker fortsatt at han skal lykkes, så Sturridge sin retur kan ikke komme fort nok.»