Tror Lovren slår tilbake

Selv om Dejan Lovren ikke har startet i noen av de tre siste Liverpool-kampene, tror Brendan Rodgers at midtstopperen kommer sterkere tilbake – på samme måte som Martin Skrtel.

Tidenes dyreste Liverpool-forsvarer har mistet plassen på laget etter å ha slitt i løpet av høsten. Han har ikke startet for rødtrøyene siden Crystal Palace-tapet i november, og Liverpool står uten tap etter at kroaten ble satt ut.

Kolo Touré, som banket på døra om startplass etter en god opptreden mot Real Madrid på bortebane for en måned siden, har kommet inn, og ivorianeren får trolig spille igjen når Sunderland tar turen til Anfield lørdag ettermiddag.

Les også: – Sjokkert over ham til nå

– Dejan har vært briljant. Han har tatt det som en mann, sier Rodgers om hvordan Lovren har reagert på utelatelsen de siste ukene.

– Han jobber steinhardt på trening. Han vet han etter hvert kommer til å få en mulighet til å prestere, og forhåpentligvis tar han den da.

Nordiren trekker frem Martin Skrtel, som slet voldsomt med spilletid under Rodgers i managerens jomfrusesong på Merseyside. Etter flere måneder uten regelmessig spilletid, kom Skrtel tilbake og ble fast inventar.

– Trenger en sånn periode

– Dersom man ser på Martin Skrtel som et eksempel, spilte han ikke så mye for meg den første sesongen min her. Men vi brukte mye tid på å prate om styrkene hans og hvilke deler han måtte forbedre. Så fort han kom inn på laget igjen etter den perioden, var han helt fantastisk. Han har vært bunnsolid for oss, forteller han.

– Jeg er sikker på at Dejan kommer til å gjøre det samme. Noen ganger trenger man å være ute av laget en liten periode. Jeg har absolutt ingen tvil om at han blir en veldig god spiller for oss.

Lovren, som kostet tjue millioner pund fra Southampton, har vært på banen i 18 av 21 kamper for de røde så langt denne sesongen. 14 av dem er i Premier League. Stopperen scoret sitt foreløpig eneste Liverpool-mål da han ble matchvinner mot Swansea i ligacupen.