Tror Mario risikerer straff

Mario Balotelli har gitt Det engelske fotballforbundet (FA) en mulighet til å straffe ham som følge av et innlegg på bildetjenesten Instagram, skriver The Telegraph.

Liverpool-spissen la ut et bilde hvor han humoristisk ba folk om å ikke være rasistiske, men avisen tror det kan slå tilbake med negativt fortegn. Balotelli publiserte et bilde av spillkarakteren Super Mario med teksten «hopper som en svart mann og plukker mynter som en jøde».

Balotelli, med samme kallenavn som Nintendo-figuren, forsvarte innlegget via Twitter like etterpå – men slettet den opprinnelige posten på Instagram kort tid senere. «Jeg vet at de som ”prøver” å ”drepe” meg for det uheldige øyeblikket holder seg til planen sin selv om jeg kommer tilbake og scorer mål», skrev han, og la til: «Moren min er jøde, så vennligst hold kjeft.»

Selv om han slettet Instagram-meldingen, risikerer han fortsatt straff av FA for «rasisme og/eller antisemittisme», melder Telegraph. I 2012 ble Rio Ferdinand straffet med en bot på 45.000 pund etter å ha brukt uttrykket «choc ice» i en tweet.

Her er bildet Balotelli la ut og senere slettet. (Saken fortsetter under.)

– Vi er klare over hva spilleren har lagt ut og slettet. Vi skal snakke med ham om saken, sier en talsmann fra Liverpool i kveld, ifølge Chris Bascombe i Telegraph.

Simon Johnson, tidligere med i FA og nå leder av «Jewish Leadership Council», forteller avisen at de skal gjøre fotballforbundet oppmerksom på saken.

– Vi tar det videre til FA for at de skal undersøke dette støtende innlegget, sier han han.

Under paragraf E3 i FAs regelbok står det: «Deltakerne anses som ansvarlige for eventuelle innlegg på kontoen sin. Det faktum at et innlegg kan ha blitt skrevet og publisert av en tredjepart vil ikke nødvendigvis stå i veien for at disiplinære tiltak blir iverksatt. I tillegg kan retweeting av en annen persons innlegg føre til disiplinærtiltak dersom kommentaren er upassende. Å slette et upassende innlegg, vil ikke nødvendigvis forhindre at tiltak blir iverksatt.»

Balotelli må nå komme med en forklaring overfor klubben og fotballforbundet. Dersom FA finner ham skyldig i rasisme eller antisemittisme, risikerer han en straff på fem kamper.