Uforbeholden beklagelse fra NRK

Supporterklubben har i dag vært i møte med toppledelsen i NRK på Marienlyst og fått en uforbeholden beklagelse i forbindelse med den såkalte twittersaken. Vi anser nå saken som avsluttet.

Etter oppstyret rundt twittermeldingene til NRK-journalist Christian Nilssen den siste uken, inviterte NRK supporterklubben inn til møte på Marienlyst i dag. I møtet var supporterklubben representert med formann Pål Christian Møller og styremedlem Andre Øien. Fra NRK stilte redaksjonssjef Sjur Molven, sportsredaktør Rune Haug og assisterende kringkastingssjef Per Arne Kalbakk, ettersom Thor Gjermund Eriksen er på ferie.

 

Slik saken utviklet seg, og etter at vi ble kjent med det fulle omfanget av Nilssens meldinger på Twitter og Facebook, var ikke det som skjedde fra NRK sin side forrige torsdag nok.

 

På bakgrunn av at det har kommet ulike uttalelser fra ulike personer i NRK i kjølvannet av oppstyret rundt twittermeldingene til Christian Nilssen, ønsket supporterklubben en redegjørelse på hva som var NRK sitt ofisielle syn på saken.

 

I forrige uke uttalte Nilssens sjef Sjur Molven at Nilssens twittermeldinger var uakseptable. Deretter kom det uttalelser fra kringkastingssjefen om at dette ikke var «særlig alvorlig» og fra kommunikasjonsdirektøren at Nilssen aldri hadde ment å såre noen. I tillegg ble det påpekt at dette var fra Nilssens private konto. Alt i alt ga dette uklare signaler om hva som egentlig var NRKs holdning til saken, noe som førte til kraftig kritikk av NRKs håndtering av saken.

 

-Vi hadde i ettermiddag et positivt møte med NRK, der fungerende kringkastingssjef selv understreket meget tydelig at det er helt uakseptabelt at ansatte i NRK opptrer på sosiale medier på en slik måte som Nilssen har gjort. Han karakteriserte Nilssens oppførsel som både smakløs og respektløs og hadde overhode ingen formildende momenter å komme med. Han understreket at NRK ser alvorlig på saken og at den har blitt behandlet både i redaksjonsledelsen og selve ledergruppen i NRK. Dette er et eksempel på hvordan man ikke skal opptre i sosiale medier. 

 

- Fra supporterklubbens side føler vi at saken er ferdig. Det er ingen grunn til å dra saken videre. Vi har oppfordret NRK til å legge ut en beklagelse på sine nettsider. Det var et veldig positivt møte, og fra vår side er den usikkerheten som var fra før, etter forskjellige ting som var blitt sagt, nå hundre prosent avklart. Det hersker ingen tvil om at de mener det de sier, sier Møller.

 

- Hvordan de håndterer Christian Nilssen som ansatt er en sak mellom NRK som arbeidsgiver og han som ansatt. Supporterklubben er ikke en part i den saken.