Uke 23

Her har vi samlet noen av ukens mer kulørte rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool.

Søndag 8. juni

 

Barcelona-angriper Alexis Sánchez (25) kobles til en rekke storklubber for tiden. Chileneren fikk sjelden starte storkampene under Tata Martinos ledelse på Camp Nou, men vingen har likevel en høy stjerne blant Barça-supporterne. Det skremmer ikke Liverpool fra å vise interesse for hurtigtoget, som har lagt en god sesong bak seg. På Twitter bekrefter nemlig BBC-journalist Ben Smith at Anfield-klubbens interesse for Sánchez er reell, samtidig som han setter spørsmålstegn ved Barcelonas vilje til å selge.

BBC

 

André Ayew har bestemt seg for å forlate Marseille i sommer. Det har fått Liverpool-ledelsen til å spisse ørene, skriver den franske avisen La Provence. Anfield-klubben får konkurranse fra Newcastle, som også ønsker seg kantspilleren, men Ayew selv vil helst spille Champions League-fotball for Liverpool. – Det blir umulig å takke nei hvis Liverpool ønsker meg, sier den ghanesiske landslagsspilleren.

La Provence

 

Thomas Ince (22) kobles nok en gang til Liverpool. Flankespilleren avslo et tilbud fra italienske Inter Milan tidligere denne uka, og den tidligere Liverpool-junioren ønsker ifølge Daily Mail å signere for en Premier League-klubb. På Anfield er interessen lunken, så Hull City skal være favoritter til å sikre seg Ince på free transfer. West Ham United er også interesserte i 22-åringen.

Daily Mail

 

Lørdag 7. juni

 

Verona venter bud fra både Liverpool og Arsenal på angriperen Juan Iturbe i sommer. 21-åringen tok Serie A med storm på utlån fra Porto denne sesongen, og Verona kjøpte unggutten for å selge ham videre med profitt. Serie A-klubben krever 24 millioner pund for Iturbe, som ble hentet fra Porto for drøye 12 millioner pund. Det skriver den engelske avisen Daily Express.

Daily Express

 

Fredag 6. juni

 

Luis Suarez topper Champions League-mesterne Real Madrid sin ønskeliste denne sommeren, men spanjolene må ut med en rekordsum dersom de skal sikre seg toppscoreren fra Premier League. Liverpool har allerede gjort det klart at de ikke har planer om å selge uruguayaneren, og er ikke villig til å forhandle. Marca spekulerer i at spilleren har en utkjøpsklausul på €92 millioner (£75 millioner) eller €98 millioner (£80 millioner) i kontrakten han skrev under på i desember.

Marca
 

Liverpool skal ha lagt inn et bud på £15 millioner for Xherdan Shaqiri i forrige uke. Sveitseren fortalte i mai at han var klar for å forlate Bayern München, hvor han har slitt med å etablere seg på førstelaget. Ifølge rapporter fra Sveits skal en avtale nå være nær.

Daily Star

 

Torsdag 5. juni

Liverpool er klar for å se seg om andre steder dersom de ikke får til en avtale med Southampton om Adam Lallana før VM. Southampton har enda ikke svart på Liverpools siste bud, og dersom de ikke vil gjøre det umiddelbart vil de røde gå for andre overgangsmål - og et navn Brendan Rodgers har på blokka er Lazar Markovic. Den 20 år gamle Benfica-spilleren skal ha en prislapp på £30 millioner, men Lisboa-klubben skal være villig til å gjøre en avtale dersom det kommer et bud på £25 millioner. Chelsea skal også ha serberen på blokka.

The Mirror

 

Liverpool kjemper med Arsenal og Chelsea om den unge franske midtbanespilleren Kingsley Coman.17-åringen har allerede debutert for Paris Saint-Germain, og blir i hjemlandet omtalt som ‘den nye Paul Pogba’. PSG skal ha tilbudt spilleren en ny kontrakt, men han vurderer sin fremtid.

Express

 

Overgangen til Emre Can vil bli offentliggjort i dag. Det hevder tyske Bild. Liverpool har lagt €12 millioner på bordet og utløst tyskerens utkjøpsklausul, og kommer til å fullføre og offentliggjøre kjøpet torsdag.

Bild

Onsdag 4. juni

Mens Sevilla trolig ville godta Liverpools bud på Alberto Moreno uten nevneverdig betenkningstid, har Tottenham nå satt fyr på bålet med et ferskt bud på venstrebacken. De liljehvite fra London er villige til å kapre unggutten med en pakke på 14 millioner pund pluss et utlån av Roberto Soldado til Sevilla. Likevel er Liverpool favoritter til å få signaturen til Moreno på grunn av Champions League-spill kommende sesong.
Daily Mail

Bayer Leverkusens klausul på signaturen til Emre Can er verdt 9,75 millioner pund, men Liverpool har gått med på å utløse den, noe som gjør at Can er nærmere Anfield enn noen gang. Den tyske U21-landslagsspilleren kom fra Bayern München til Leverkusen i fjor sommer, og nå håper Liverpool på å sluttføre kjøpet i løpet av uka. De personlige betingelsene, som riktignok ikke er skrevet under, kommer ikke til å bli et hinder for en overgang.
Bild / Daily Mail

Det ryktes at Liverpool kan være i ferd med å sikre seg Serge Aurier (21) foran nesen på Arsenal. Den ivorianske høyrebacken til Toulouse skal ha en prislapp på £7M, men det har ikke kommet noe bud fra Emirates. "Det er ingen enighet med Arsenal", sier agenten til Aurier, Stephane Courbis. "Vi har hatt samtaler tidligere men ingen ting i det siste. Vi snakker nå med en annen engelsk klubb."
Daily Express

Liverpool har tidligere vært linket til Ivan Rakitic, men nå skal også de tre store i Spania være ute etter den offensive midtbanespilleren hos Sevilla. Det er faren til Rakitic som sier dette, at broren Dejan som er agenten til Ivan, nå har liggende tilbud fra Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid på bordet.
Jutarnji


Tirsdag 3. juni

Luis Alberto skal være nær en utlånsavtale til Malaga, ifølge spillerens agent.

- Luis Alberto liker muligheten med Malaga. Vi snakker med flere klubber, og deriblant dem, sier Enrique Rosado som er 21-åringens representant.

- Han leter etter en klubb hvor han kan få spilletid og utvikle seg som spiller, sier Rosado videre.

ElDesmarque

 

Sevillapresident José Castro og sportsdirektør Ramon Rodriguez Verdejo «Monchi» drar til Liverpool denne uka for å sluttføre salget av venstreback Alberto Moreno. Spilleren selv er på ferie, men med mobiltelefonen på og er klar for å dra til England.

Marca


The Times sin fotballredaktør Tony Evans har vært på radiokanalen talkSPORT og snakket om Liverpools overgangssommer, hvor han mener de vil handle stort.
- Jeg tror de kommer til å handle stort i sommer. De vil prøve å bygge en stall som kan kjempe i Champions League. Liverpool vet at de ikke har råd til å falle utenfor topp fire igjen, sier Evans, og nevner en sum på £70 millioner i tillegg til hva som kommer inn fra eventuelle salg.
- Lallana kommer å skje. Han kommer til Anfield. Han ønsker å gå, Liverpool ønsker ham, og Southampton vil være villig til å gjøre en avtale. Det er også en fra Sevilla, en venstreback, og de liker Lovren fra Southampton som er en strålende spiller.
talkSPORT


Mandag 2. juni

Alberto Moreno er snart Liverpool-spiller. Etter at de røde valgte å øke budet til 22 millioner euro, eller omtrent 17,8 millioner pund, har Sevilla sagt seg fornøyde. Det betyr at Suso ikke inkluderes i avtalen, men at det er betydelig flere prestasjonsbaserte tilleggspriser i kontrakten. Avtalen kan bli bekreftet allerede i løpet av de neste timene; det eneste som gjenstår, er papirarbeidet.
Marca

Derby County viser interesse for Liverpools unge ving Jordon Ibe, som de ønsker å låne fra Anfield-klubben neste sesong.
Football League World

Raheem Sterling har tre år igjen av en kontrakt med Liverpool hvor han tjener £35,000 i uka. Liverpool står nå klare til å tilby ham en ny langtidskontrakt verdt £100,000 i uka, slik at 19-åringen blir blant klubbens best lønnede spillere.
Daily Express

Victor Moses var utlånt til Liverpool i 2013/14-sesongen. Nå kan Chelsea-spilleren være på vei til Besiktas etter VM. Den tyrkiske klubben viser i alle fall interesse for den nigerianske landslagsspilleren. Everton skal også vise interesse for Moses.
Daily Independent