Usikker på hva som skjer med Lucas

Echo-journalist James Pearce har hatt en ny webchat med Liverpool-avisens lesere, der han svarer på spørsmål omkring Liverpool FC. Vi gjengir de mest interessante spørsmålene og svarene.

Vil Suso komme tilbake neste sesong og spille seg inn på førstelaget? Det samme gjelder Ilori, eller vil de bli lånt ut igjen?
- Sist jeg snakket med Brendan Rodgers om Suso sa han at han var fornøyd med spanjolens utvikling denne sesongen. Når det gjelder Ilori, så har ikke han spilt en eneste førstelagskamp for Liveprool ennå, men han har en fremtid på Anfield. Jeg vil bli overrasket om de blir lånt ut neste sesong. Liverpool trenger en større tropp for å konkurrere både nasjonalt og i Europa, så det vil være muligheter for den type unge spillere. Mye vil avhenge av hvilke spillerkjøp Liverpool gjør i sommer, og hvordan Suso og Ilori gjør det under preseason.

Skrtel og Sakho har en dårlig statistikk som stoppere sammen, så hvorfor er visekaptein Agger ute i kulden?
- Agger har vært ute av laget i flere peiroder denne sesongen, og det er ganske tydelig at Rodgers tviler på ham. Det er en følelse av at han ikke er duellsterk nok, og at et stopperpar med ham og Skrtel mangler en skikkelig leder. Sakho har blitt valgt foran Agger i innspurten, men franskmannen har heller ikke overbevist meg. Han er stor og sterk, men jeg har ikke tillit til ham når han har ballen. Personlig hadde jeg foretrukket Agger.

Er spillerne klar over at vi fans er veldig stolte over hva de har prestert denne sesongen, selv om de ikke skulle vinne Premier League?
- Jeg tror det er for tidlig for spillerne til å virkelig sette pris på hva de har oppnådd denne sesongen. Det er mye smerte og fortvilelse blant dem nå, over hvordan de kunne gi fra seg initiativet i ligainnspurten. Men uansett hva som skjer på Anfield på søndag, vil de få høre hvor mye supporterne setter pris på innsatsen deres de siste ni månedene. Sesongen har ikke vært en fiasko, den har vært en stor suksess. Liverpool har spilt den beste fotballen laget har servert på et kvart århundre, og har overgått alle forventninger.

Kommer Liverpool til å selge Aspas, Assaidi og muligens også Borini?
- Jeg forventer helt klart at Aspas og Assaidi vil bli solgt i sommer. Ingen av de er gode nok for Liverpool. Når det gjelder Borini, så er jeg ikke sikker. Italieneren var Rodgers sitt første kjøp, og manageren har alltid snakket varmt om ham. Etter et imponerende låneopphold hos Sunderland tror jeg Borini vil få en ny sjanse til å få fart på sin Anfield-karriere. Men det forutsetter selvsagt at han er fornøyd med å være Liverpools tredjevalg på spissplass, bak Suarez og Sturridge.

Hvem av de unge spillerne vil inngå i kamptroppene neste sesong? Ibe, Wisdom, Ilori, Dunn, Teixeira?
- Det er ikke tvil om at det er flere spennende unge talenter på vei opp. Jeg tror Wisdom virkelig har dratt nytte av året han har hatt i Championship, og er en bedre spiller nå. Teixeira bør være klar for å utvikle seg videre og få smake førstelagsfotball. Jeg ser også frem til å følge utviklingen til Ibe, da han har alt verktøyet som kreves for å bli en klassespiller. Jack Dunn har trent på Melwood den siste tiden, og varmet opp med spillerne foran Chelsea-kampen. Han er ikke langt unna. Spillere som Jordan Rossiter, Lloyd Jones og Harry Wilson, for å nevne noen, er også aktuelle. Jeg vil ikke bli overrasket om vi får se disse tre spille ligacup neste sesong.

Lucas har slitt i en annen posisjon den siste tiden. Inngår han i Rodgers sine langtidsplaner?
- Det var et interessant spørsmål. Når Liverpool spilte 4-2-3-1 var det ideelt for Lucas, da han kunne opptre som en av to defensive midtbanespillere. Men laget har utviklet seg, og hans rolle er ikke så klar lenger. Med Steven Gerrard i den dyptliggende playmaker-rollen har Lucas blitt presset lenger frem på banen, og det passer ham ikke så godt. Han har ikke energien eller mobiliteten som for eksempel Jordan Henderson har. Om Liverpool beholder Lucas for å konkurrere om den defensive rollen eller bestemmer seg for at tiden er inne for å selge ham nå som han er 27 år gammel er et åpent spørsmål som det skal bli interessant å se utfallet av denne sommeren.

Hva er din magefølelse, James? Kan West Ham slå City?
- Jeg klarer ikke å se det. Det er bare å se hvordan West Ham har gjort det mot City i tidligere kamper denne sesongen. Men jeg kunne heller ikke se at Liverpool ikke skulle klare å slå Crystal Palace når de ledet 3-0 med 11 minutter igjen å spille mandag kveld. Sprø ting skjer i fotball. Men det er ikke tvil om at oddsen nå er mot de røde.

Dersom Liverpool bruker masse penger på en spiller i sommer, hvilken posisjon forventer du da at de vil bruke disse pengene på?
- Jeg vil si en nummer 10. Det var Rodgers sin prioritet i fjor sommer, men det skjedde ikke, da han gikk glipp av Henrikh Mkhitaryan. Sterling har vært strålende i den rollen bak spissene til tider, men jeg tror fortsatt at manageren mener at hans fremtid ligger ute på vingen. Coutinho har spilt der også, men han scorer ikke og skaper ikke nok mål til å bruke ham som nummer 10 i en hel sesong.

Passer Flanagan egentlig inn i vår måte å spille på? Han må utvikle teknikken sin med ball og mangler hurtighet.
- Ja, jeg synes han passer inn. Flanagan har vært strålende denne sesongen. Husk at denne unge karen ikke hadde spilt en Premier League-kamp på 18 måneder. Hans pasningsspill er veldig bra, og han har blitt bedre i sitt offensive spill. Vi må heller ikke glemme at han har spilt i en uvant posisjon på venstresiden de siste fire månedene. Liverpool vil kjøpe minst en, kanskje to, sidebacker i sommer, så konkurransen om plassene vil bli større neste sesong. Men Flanagan vil være en viktig mann i troppen.

Utnytter ikke Rodgers Coutinho riktig når han benytter ham på midtbanen, i stedet for i rollen som nummer 10, for at Sterling skal få spille i den rollen?
- Det er et dilemma for manageren, men selv om Coutinho er veldig god så er ikke hans sluttprodukt i angrep spesielt bra. Fem mål på et så frittscorende lag er ikke veldig imponerende.

LFC gjorde dårlige spillerkjøp under Rafa og Houllier etter gode ligasesonger. Går vi for skikkelig kvalitet denne gangen?
- Rodgers vet Liverpool ikke har råd til en gjentagelse av i fjor sommer, da de hentet inn spillere som Aspas, Cissokho og Moses, som rett og slett ikke var gode nok. Denne sommeren vil han ha mer penger å rutte med, og han vet han må tette gapet som eksisterer mellom startelleveren og de han har i reserve. Det er grunn til å være optimistisk. For det første er LFC en mye mer attraktiv klubb for spillere nå som de er tilbake i Champions League. Eierne vil imidlertid fortsatt ha en politikk der de setter en verdi på spillerne, og ikke overskrider den. Liverpool vil gå for skikkelige kvalitetsspillere, men de vil ikke betale overpris.