Veland: «Manquillo har stort potensiale»

Norges fremste ekspert på spansk fotball mener at Javier Manquillo har potensiale til å bli en spansk landslagsback. Atletico har tilbakekjøpsklausul.

Petter Veland er C More sin La Liga-ekspert, og har sett Javier Manquillo mer enn de fleste andre her til lands. Han tror Liverpool har sikret seg en spiller som kan danke ut Glen Johnson og ta høyrebacksposisjonen.

 

- Han er veldig atletisk. Sterk i kroppen, rask til å forflytte seg både sidelengs og forlengs. Han er ganske mobil, og har bra akslerasjon i tillegg. Tempoet og det fysiske aspektet som de fleste snakker om når du går fra en annen liga til Premier League tror jeg ikke han vil ha noen problemer med, sier Veland til liverpool.no.

 

- Han er ikke en type som gjemmer seg, og er veldig ute etter å være involvert i spillet. Han går ut av pasningsskygge og ønsker å være involvert, og kommer ofte på overlapp. På aldersbestemte landslag har han hatt et veldig godt samarbeid med Gerard Deulofeu, der han var en type som trakk innover i banen fra sin høyreposisjon, og Manquillo kom ned på høyrekanten, sier han og legger til at han er en «spanskskolert spiller» når det kommer til pasningsspillet.

 

Det ble lite førstelagsfotball for 20-åringen under Diego Simeone denne sesongen.

 

- Han havna bak Juanfran som har hatt en rivende utvikling, og kom opp fra U-laget på et litt feil tidspunkt for sin egen del. Jeg tror det er grunnen til at de ønsker å se ham et annet sted. De ønsker å tøffe ham opp litt mentalt, med litt «råskap i hue», noe som er enklere å få i England. Litt som med Barcelona og Deulofeu som ble sendt til Everton. Få bort egoisme og litt sånn, og hente han tilbake i en litt bedre utgave. Deulofeu-utlånet åpnet noen dører.

 

- Han har en svakhet med at han ikke er så sterk posisjonelt, og har litt å gå på når det kommer til fotballforståelse. Han er mye bedre offensivt enn defensivt for øyeblikket, og har laget noen klønete straffer på dueller hvor han burde ha full kontroll.

 

Veland tror han vil kunne danke ut Glen Johnson fra førsteelleveren.

 

- Dersom han fortsetter den utviklingen som han har hatt til nå, og om den fortsetter i takt med økt spilletid, så tror jeg absolutt han er en back som kan være landslagsspiller om to-tre år, avhengig av César Azpilicueta. Han er noen år yngre, og av den neste generasjonen. En spillertype som alltid har fått gode skussmål.

 

- Atletico tror fortsatt på ham. Hadde de ikke hatt det hadde de solgt med en gang. Juanfran er ikke nødvendigvis like god om to år, og en har et håp om mer stabil økonomi.

 

- Liverpool har han i to sesonger, og etter de sesongene kan de kjøpe ham for en fastsatt sum som ikke er offentliggjort. I den kontrakten har også Atletico en tilbakekjøpsklausul for en allerede prisgitt sum, som er høyere enn den prisen Liverpool eventuelt vil betale etter to sesonger, dersom Liverpool gjør en så god jobb med Manquillo at de ønsker ham tilbake. Risikoen er at Liverpool gjør Manquillo til en veldig god spiller, men mister ham tilbake, men jeg vil tro det har vært veldig mye frem og tilbake med hvordan denne avtalen har blitt seende ut til slutt.