Vi tenker på de 96

De etterlatte, Liverpool by, Liverpool FC, helrøde og andre supportere, mennesker over hele verden, minnes i dag de 96 som mistet sine liv på Hillsborough for 25 år siden.

Kl 16.06 i dag (norsk tid) vil Liverpool by stoppe opp. De 96, som bare skulle på en fotballkamp men aldri kom tilbake, vil bli minnet med et minutts stillhet.

Det gjelder ikke minst på Anfield, hvor 24,000 mennesker er til stede sammen med de etterlatte og representanter for klubben.

Managerne for Liverpool og Everton, Brendan Rodgers og Roberto Martinez, vil lese en tekst. På gressmatten vil det ligge tusenvis av skjerf som tegn på den unisone sympati som hersker mellom fotballsupportere.

Det vil være en dag for å minnes de 96, 25 år etter at de reiste til Sheffield for å se Liverpool spille en semifinale mot Nottingham Forest i FA-Cupen.

Samtidig er man i gang med et nytt likskue, som vil fortsette til neste uke. Det etter at den opprinnelige avgjørelsen om at Hillsborough var en ulykke og de som var ansvarlige for sikkerheten dermed ikke kunne straffes. Dette ble opphevet i 2012 etter en lang kamp fra de etterlatte. Etter at sannheten endelig er akseptert på alle hold vil dette forhåpentlig medføre den rettferdighet som de 96 fortjener.

I dag dreier det seg imidlertid om å stoppe opp, og tenke på de som mistet sine liv på Lepping Lane for et kvart hundre år siden.

De vil aldri bli glemt.