Vil imponere Rodgers i USA

De røde møter blant andre Manchester City og AC Milan i løpet av rundturen i Nord-Amerika, og Jordon Ibe (18) satser på å prege kampene foran managerens øyne.

– Alle ungguttene vet at de får sjansen hvis de er gode nok, påpeker Ibe til Liverpool Echo.

Nettopp det er en enorm motivasjon for unge spillere i klubben, mener han. Brendan Rodgers har latt en rekke unggutter få prøve seg på øverste nivå, og nå spiller talenter som 19 år gamle Raheem Sterling regelmessig på førstelaget.

– Det er strålende å se andre unge spillerne ta steget opp. Raheem er bare ett år eldre enn meg, men jeg ser opp til ham og snakker veldig mye med ham. Jeg ser mye på ham når han spiller for å lære, noe jeg også gjør av alle de andre seniorspillerne. Det han har oppnådd, å få en fast plass på Liverpool og spille for England i verdensmesterskapet, er briljant, fortsetter Ibe.

– Ga meg mye selvtillit

I ettermiddag spiller Liverpool borte mot League One-klubben Preston. For tolv måneder siden gjorde Ibe seg bemerket mot det samme laget på Deepdale, der han stod bak rødtrøyenes andre av totalt fire nettkjenninger.

 – Jeg husker at det var en veldig varm dag, mimrer den lynhurtige kantspilleren til klubbens nettside.

– Det var strålende å komme på scoringslisten og hjelpe laget. Det ga meg mye selvtillit. Jeg ble ganske overrasket da, men det var en fornøyelse å score og gjøre det bra.

Les også: Rodgers: – Spennende spiller

Etter dagens treningskamp står en flytur til USA på programmet. Spillerne reiser fra England i morgen, og i neste uke står Roma på motsatt banehalvdel. Om ni dager sparkes International Champions Cup i gang, der Liverpool møter Olympiakos, Manchester City og AC Milan.

Dersom Merseyside-laget vinner firelagsgruppa, møter de gruppevinneren av Manchester United, Real Madrid, Inter og Roma til en finale i Miami i begynnelsen av august.

– Dette er veldig spennende. Det er mange gode lag vi møter i Amerika. De spiller i Champions League, og det vil være en god erfaring for ungguttene å møte dem i en vennskapsturnering, forteller Ibe.

– Vi skal spille kamper mot topp motstand, og jeg ser skikkelig frem til å være en del av det. De neste ukene er en mulighet for alle oss unge til å imponere manageren.

Viste seg frem

Tenåringen imponerte også mange tidligere denne uka. Han startet 2. omgang mot Brøndby i Danmark, og teknikeren var arkitekten bak Kristoffer Petersons utlikningsmål.

Saken fortsetter under bildet.

– Det er takket være ham jeg scoret, sa svensken etter kampen.

Ibe forteller at det var en fin opplevelse til tross for at laget tapte.

– Vi klarte åpenbart ikke å få det resultatet vi ønsket, men det var godt for alle å være utpå banen igjen. Fra det første minuttet jeg kom inn på banen, prøvde jeg bare å få tak i ballen og få ting til å skje. Det var godt å spille en rolle i utlikningen.

Han erkjenner at han selv burde kommet i målprotokollen i Danmark.

– Jeg vet at avslutningene mine er nødt til å bli bedre. Det er et område jeg prøver å forbedre. Jeg hadde to gode muligheter mot Brøndby, og jeg burde ha satt dem, men det er noe jeg jobber med. Jeg vet jeg fortsatt er ung, og jeg har fortsatt veldig mye å lære. Men det hjelper meg veldig mye å trene sammen med seniorspillerne, og jeg ønsker å få så mange minutter på banen som mulig.

– Dro nytte av utlånet

Rodgers har hittil brukt Ibe, som scoret hat-trick for England U19 i mai, i kun tre tellende kamper for Liverpool, men hurtigtoget fikk elleve kamper på lån hos Birmingham i forrige sesong. Det er noe som har satt fart i utviklingen hans, mener han selv.

– Jeg tror jeg er blitt bedre av utlånet. Erfaringen jeg har fått ved å spille Championship-kamper med press i hver uke, er noe som virkelig har hjulpet meg. Det var herlig for utviklingen min, og jeg dro virkelig nytte av den tiden jeg var der.

Nå skal han gi alt for å vise manageren at han fortjener en plass på laget denne sesongen. Ibe har ikke ligget på latsiden i ferien, for han ville være blant de mest forberedte spillerne til sesongoppkjøringen.

– Sesongen min har egentlig ikke stoppet opp fordi jeg holdt det gående igjennom sommerferien. Jeg ville være sikker på at jeg holdt meg i god form. Jeg føler meg veldig bra, og forhåpentligvis kan jeg holde det gående denne sesongen.