Vil senke Liverpool

For syv år siden var Wilfried Bony på prøvespill hos de røde. Nå ser den ivorianske kraftspissen alltid frem mot kampene mot Liverpool, og han gleder seg til å spille på Anfield igjen.

– Jeg liker å spille der borte, for det var der jeg hadde min første opplevelse av engelsk fotball, forteller Bony i forkant av kveldens ligaoppgjør foran The Kop.

Angriperen var i Nordvest-England allerede som tenåring, skriver Liverpool Echo. Han prøvespilte for Anfield-klubben i to uker mens han fortsatt var en del av Issia Wazi i hjemlandet.

– Utrolig

Bony ble til slutt veid for lett i Liverpool, og han dro etter hvert til tsjekkiske Sparta Praha, hvor han spilte og scoret mål frem til 2011. Deretter spilte han for Vitesse i Nederland i to år, før Swansea hentet ham for tolv millioner pund i sommeren 2013.

– Å møte Liverpool vil alltid være vanskelig fordi de er Liverpool. Jeg scoret to ganger der forrige sesong, og det var herlig ettersom jeg var på prøvespill der da jeg var yngre. Jeg var der i to uker i 2007, da Rafael Benítez var manageren. De ønsket å se hva slags type spiller jeg var, og som en ung gutt var det utrolig å få bruke slike fasiliteter og å få se et stadion som det der, forklarer spissen.

26-åringen mener han ikke har noe å bevise overfor Liverpool, men legger ikke skjul på at det er spesielt å score mot dem. Bony havnet i målprotokollen på Anfield i forrige sesong, men Swansea tapte likevel kampen. Nå er det kun tre poeng som står i fokus.

– Deilig å score

– Det er en god stund siden jeg prøvespilte, så jeg er bare nødt til å fokusere på meg selv og gjøre mitt beste. Jeg husker hvordan det var å sitte på tribunen og se en kamp der. Det er alltid deilig å score på steder man har vært og ikke klart seg. Det er ikke sånn at man har noe spesielt å bevise, for det har man hele tiden i fotballen, men det var godt å score, sier han.

– Jeg håper jeg klarer å score og hjelpe Swansea til å vinne kampen. Vi hadde en bra seier mot Aston Villa, og nå drar vi til Liverpool for å prøve å vinne igjen.

Kampen mellom Liverpool og Swansea spilles klokka 21 i kveld.