Ville prioritere Liverpool

Steven Gerrard forteller at han bestemte seg for å slutte på landslaget da Brendan Rodgers sa han kunne tilpasse hvilke Liverpool-kampen han skulle benyttes i, dersom han ville fortsette på landslaget.

Tidligere denne måneden gjorde Steven Gerrard det klart at han la opp på landslaget, etter 114 kamper for England. Tredjeflest av alle gjennom tidene. Han forteller at han holdt samtaler med Brendan Rodgers før han tok avgjøreksen.

- Da jeg snakker med ham sa han at «dersom du ønsker å fortsette for England kan jeg tilpasse Liverpool-kampene dine». Jeg var nær ved å allerede vite hva jeg kom til å gjøre, men da han sa at Liverpool-kampene mine kunne bli tilpasset gjorde det at jeg gikk hundre prosent inn for avgjørelsen, sier Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg ønsker ikke at Liverpool-kampene skal tilpasses - jeg ønsker å være tilgjengelig. Jeg ønsker å være frisk og spille på et høyt nivå for LIverpool i minst én sesong til. Vi får vente og se om det vil bli mer etter det, sier kapteinen videre. Klubben skal være klar for å tilby han en ny kontrakt.

Avgjørelsen om å slutte på landslaget vil også gjøre at han får mer tid hjemme med sine tre døtre Lilly-Ella, Lexie og Lourdes.

- Jeg føler ikke at noe har blitt tatt av mine skuldre, fordi jeg har aldri sett på det som noen byrde. Jeg pleide å elske å dra ned dit og vite at jeg skulle være kaptein - men det er klart jeg kommer til å føle meg friskere, og ta fordel av at jeg ikke spiller. 

- Jeg kommer også til å bli bedre likt hjemme i huset siden jeg vil være mer hjemme. Du føler at du lyver for de hele tiden. Det er vanskelig å si at du skal være borte i fire til seks uker, så du lyver litt og sier at du bare skal være borte i to uker - men når de ringer deg og er på FaceTime og sier at de vil ha deg hjemme, gjør det det vanskeligere å være borte. Jeg har gjort det i 14 år. Jeg måtte være rettferdig for familien min, men også for Liverpool. Det var én av mine grunner - å være rundt jentene mer. 

- Champions League var en annen viktig faktor. Alder, og at jeg føler at jeg har hatt min tur med England. Jeg føler ikke at jeg kunne dratt til en turnering i en alder av 36 og samtidig være den jeg ønsket å være. Alt pekte mot å si at nok var nok, men jeg kommer til å savne det. Jeg føler det blandet. Jeg hadde noen triste dager etter at jeg kom med kunngjøringen, fordi jeg vet at jeg ikke kommer til å spille for England igjen.

- Jeg har spilt for England siden jeg spilte for U15, og har vært med veldig lenge. Jeg ga alltid mitt beste, møtte alltid opp når jeg var frisk, jobbet hardt og gikk til det akkurat som jeg har gjort for Liverpool. Liverpool har alltid vært min prioritet, men jeg har alltid gitt det jeg har for England, og elsket å bære drakten.