VM ble et mareritt for Lambert

Rickie Lambert beskriver det å bli slått ut av VM som det verste øyeblikket i sin karriere. Nå håper han likevel å avslutte turneringen med stil, med seier over Costa Rica.

Lambert fikk sin VM-debut som innbytter sent i kampen mot Uruguay. Forøvrig hans sjuende landskamp totalt. Tapet for Luis Suarez og hans landsmenn, og Costa Ricas påfølgende seier over Italia, betyr at England er ute av VM før de har spilt sin siste kamp i gruppespillet mot nettopp Costa Rica.

- Dette er en vanskelig situasjon å være i. Alle er skuffet over det som har skjedd, og det faktum at vi bare har en kamp igjen å spille i VM, sier Lambert til TheFA.com.

- Men vi må være profesjonelle og gi alt mot Costa Rica. Vi må forsøke å ta tre poeng, og avslutte mesterskapet på en god måte.

- VM har vært det største jeg har opplevd i min karriere, men samtidig har det også vært det verste jeg har opplevd. Det er alltid tungt å svelge at man blir slått ut når man er England-fan, men nå som jeg var involvert selv ble jeg helt knust over at vi ble slått ut så tidlig.

- Det var trolig det verste øyeblikket i min karriere når sluttsignalet lød i Costa Ricas kamp mot Italia, og vi var slått ut av VM. Det var forferdelig.

- Kanskje vil jeg se tilbake på mesterskapet i årene som kommer og tenke at «jeg spilte i et VM-sluttspill». Det vil jeg huske hele livet. Men jeg kan ikke huske noe øyeblikk som har vært så ille som da vi ble slått ut.

- Det har ikke vært noe feil med opplegget. Forberedelsene har vært perfekte, og stemningen i troppen har vært topp.

- Vi spilte ikke dårlig, men det handler om små marginer. Disse marginene utgjør en enorm forskjell på dette nivået, og denne gangen hadde vi marginene mot oss to ganger.

- Vi vil trenge tid til å komme over det som har skjedd. Tiden er det eneste som kan hjelpe oss til å legge dette bak oss.

- Det som er viktig nå er at vi ikke gjør noe overilt. Det opplegget vi har og manageren vi har er definitivt den personen som må lede oss som gruppe også i tiden som kommer. Vi har mange unge gutter på vei frem.

- Fremgangen vi har hatt under Roy har vært utrolig. Klarer han å holde denne gruppen samlet i et par år til, tror jeg det blir spennende tider for England. De unge spillerne vil lære av det som akkurat har skjedd med dem.

- Roy har gitt unge spillere en sjanse, og de har blomstret. Det er definitivt positive ting å ta med seg fra dette VM, og når EM står for døren om to år vil dette være til hjelp for dem. Det er grunnen til at ingen må sparkes nå.

- Det er enkelt å si at vi ønsker å vinne den siste gruppespillkampen for fansen, men det ønsker vi virkelig. Støtten vi har hatt i disse to kampene, og til og med etter at vi var slått ut, har vært fenomenal. Våre fans er de beste i verden. De ønsker suksess mer enn noen andre fans.

- Vi er bare lei oss for at vi ikke kunne gi dem det denne gangen. Vi er knust. Forhåpentligvis kan vi avslutte turneringen med en god kamp og tre poeng.