Vokes tilbake?

I ettermiddag får Burnley trolig se Sam Vokes’ navn i kamptroppen for første gang siden mars. Spissen scoret nest flest mål for klubben i forrige sesong – selv om han mistet de to siste månedene.

Det nyopprykkede laget har slitt med å følge opp det gode angrepsspillet fra fjorårssesongen, og før «Boxing Day»-kampen mot Liverpool i dag er det kun Aston Villa som står med færre scoringer enn Burnley i toppdivisjonen.

Mye av grunnen er imidlertid fraværet av Sam Vokes, som banket inn tjue fulltreffere i ligaen under forrige sesong. Vokes dannet et klassisk og effektivt spisspar med Danny Ings, og duoen sørget for hele 41 mål seg imellom, noe som bidro sterkt til opprykket.

• Les også: Dyche: – Liverpool har vært uheldige

– Ashley Barnes har kommet inn, og han gjør det strålende, men i Burnley er det uansett mye prat om savnet av Vokes-og-Ings-samarbeidet, forteller manager Sean Dyche, ifølge Lancashire Telegraph.

Han sammenlikner duoen med det Liverpool-fansen har sett av Luis Suárez og Daniel Sturridge, som han samtidig påpeker er på et helt annet nivå, og mener hele Burnley ser mer effektive ut med Vokes og Ings på grunn av det fruktbare samarbeidet på topp.

Dyche tror også at de helrødes mangler fremst i banen er hovedgrunnen til Liverpool-managerens problemer denne sesongen.

– Utgjør en massiv forskjell

– Dersom vi bare savner én av våre, så er det fair at Brendan Rodgers vil savne to spillere av det kalibret. Liverpool ser ut som et helt annet lag uten Suárez og Sturridge. Fortsatt et bra lag, men er de like gode? Spisser gjør den store forskjellen, sier Dyche.

– Det er sjelden faren din prater med deg om høyrebacken. Jeg husker min far fortalte meg om Ian Rush og andre Liverpool-angripere. Det er alltid spissene. De utgjør en massiv forskjell på hvordan et helt lag fremstår.

Vokes, som ødela kneet i mars, spilte hele oppgjøret da U21-laget til Burnley banket Blackpool tidligere denne uka. Målmaskinen satte inn to av lagets fem nettkjenninger i kampen. Nå ligger det meste til rette for et førstelagscomeback for den walisiske landslagsspilleren.

Burnley tar imot Liverpool klokka 16 i ettermiddag.