– Aldri sett de spille så dårlig før

Manuel Pellegrini raser mot sine egne spillere etter å ha blitt ydmyket av Liverpool på eget gress.

– Jeg er mer enn sint. Det var en ufattelig opptreden vi hadde i kveld. Det var en komplett katastrofe, forteller Manchester City-manageren etter kampen, ifølge Telegraph.

Allerede etter sju minutter så han laget sitt havne under da Eliaquim Mangala satte ballen i eget nett etter godt forarbeid av Philippe Coutinho og Roberto Firmino. Liverpool-duoen satte selv inn det andre og tredje målet før Sergio Agüero reduserte.

– Det var vanskelig å vite hvorfor vi spilte så dårlig. Vi var dårlige i forsvar og angrep, og det var ingen aggresjon. Jeg har aldri sett dette laget spille så dårlig, fortsetter 62-åringen.

Saken fortsetter under.

Byttet ut to spillere i pausen

Liverpool ledet 3–1 halvveis, og til starten av den andre omgangen valgte Pellegrini å bytte ut både Yaya Touré og Jesús Navas. Forsøket fra sidelinjen ga ikke vertene noen ekstra giv. I stedet økte Martin Skrtel til 4–1 mot slutten.

– Jeg kommer ikke til å forklare startelleveren. Det var ikke bare ett navn. Jeg var misfornøyd med elleve spillere, ikke bare Yaya. Spiller man så dårlig i forsvar og angrep, er det ingen unnskyldninger, sier Pellegrini.

Ifølge Opta var dette faktisk bare andre gang Manchester City har sluppet inn fire mål i en tellende kamp på Etihad. Den første gangen var da Aston Villa vant 4–2 der i september 2012.

– Hadde ikke vært like dårlige om vi hadde forsøkt

Dette var også første gang på at de lyseblå tapte med Mangala og Martín Demichelis som partnere i midtforsvaret. Før dagens kamp hadde nemlig duoen vært med på tolv seire og to uavgjortkamper sammen.

– Vi gjort alt feil. Det var en «falsk» kveld, en «falsk» kamp, og selv om vi hadde forsøkt å gjøre det med vilje, hadde vi ikke klart å prestere like dårlig. Vi forberedte oss ikke bra, vi skapte ikke sjanser, og vi kunne sluppet inn tre eller fire flere mål, konkluderer Pellegrini.

Les også: Klopp skryter av spillernes lidenskap