– Alt var veldig forutsigbart

Den elendige oppvisningen mot West Ham var «et enormt hopp tilbake», mener James Pearce.

Nå har Liverpool spilt fire kamper denne sesongen, men de står bare med to nettkjenninger. Før lørdagens møte med West Ham, som kom til Anfield etter hjemmetap for Leicester og Bournemouth, hadde laget null baklengs, men nå er målforskjellen negativ.

Bill Shankly var Liverpool-manager og The Beatles hadde nylig sluppet sitt første album da gjestene fra hovedstaden sist vant en fotballkamp foran The Kop før denne helga. Likevel scoret de tre mål og holdt nullen som en stor selvfølge.

– Et glimt fra forrige sesong

– De rødes gjenreisning under Brendan Rodgers er blitt bygget opp på et solid forsvarsspill, med tre strake «clean sheets», noe som ga dem sju poeng av ni mulige. Men dette var et glimt av de mørke dagene fra forrige sesong, skriver Pearce i Liverpool Echo.

Saken fortsetter under.


STORSEIER: West Ham ydmyket Liverpool på Anfield lørdag ettermiddag. (Video: TV 2)

Det var et uryddig og gavmildt forsvar som serverte West Ham ledermålet ved Manuel Lanzini, men Dejan Lovren rotet på seg negativ oppmerksomhet igjen da regelrett ga West Ham muligheten til å doble ledelsen etter en halvtime – og de tok vare på sjansen.

– Men heller ikke Martin Skrtel kan sole seg i glansen av noe etter å ha slitt gjennom hele kampen. Plutselig virker ikke en tilbakekalling av hittil ubenyttede Mamadou Sakho så usannsynlig, legger han til.

Den populære stopperen, som nylig ble utelatt fra Frankrike-troppen, satt på benken gjennom samfulle minutter. Samtidig fortsatte Rodgers med den samme midtbanen som imponerte mot Arsenal mandag kveld. Det setter Pearce spørsmålstegn ved.

– Vil stilles spørsmål om taktikken

Forskjellen, mener han, er at sannsynligheten for høyt ballinnehav hjemme mot West Ham er enorm, mens mot Arsenal hadde de ballen i totalt 34 prosent av tiden. Under helgas hjemmekamp var Liverpool oppe i vanvittige 80 prosent enkelte perioder.

– Det kommer til å bli stilt spørsmål om Rodgers’ taktikk etter at han valgte å bruke Lucas Leiva, James Milner og Emre Can som midtbanetrio igjen. De storspilte kanskje mot Arsenal da Liverpool knapt hadde ballen, men dette var en helt annen oppgave, noe som krevde kreativitet nok til å knekke West Ham. Og det klarte de ikke.

– I første omgang hadde Liverpool 71 prosent ballinnehav, men klarte ikke å få til et eneste skudd på mål. Det var ingen gnist, ingen oppfinnsomhet. Alt var veldig forutsigbart, skriver Pearce.

Til sammenlikning vartet West Ham opp med fem avslutninger på Simon Mignolet i motsatt ende. Rodgers byttet inn Alberto Moreno i pausen, og etter Philippe Coutinhos utvisning kastet han innpå Danny Ings til sin debut i rødt.

Saken fortsetter under.

ET FRISKT PUST: Pearce ville gjerne sett Ings sammen med Benteke tidligere i kampen.

– Han løftet de røde

Pearce mener engelskmannen bidro med tydelige angrepskrefter og vilje. Omtrent umiddelbart kom han til en nesten-sjanse etter veggspill med Christian Benteke, og Liverpool Echo-journalisten ville gjerne sett ham før det hadde gått en time.

– Introduksjonen av Danny Ings løftet de røde. Direkte i spillet og målrettet i debuten … Man ble sittende og lure på hva som kunne ha skjedd dersom Benteke hadde hatt selskap på topp litt tidligere.

West Ham lå, som manager Slaven Bilic uredd sa til pressen før kampen, dypt, kompakt og satset tungt på kontringer. Selv om Liverpool havnet under med to til pause, klarte de ikke engang å redusere før gjestene satte inn det tredje på overtid.

Les også: – Veldig enkle baklengsmål

Mangelen på «energien og driven» til skadde Jordan Henderson ble veldig tydelig, mener Pearce, som sier de kontroversielle dommeravgjørelsene bidro til opphetet stemning på tribunen – uten at det så ut til å hjelpe spillerne i andre omgang.

– Dette var Liverpools styggeste tap på hjemmebane på et tiår. Etter å ha tatt noen lovende steg fremover, var dette er enormt hopp tilbake, konkluderer Pearce.