– Benteke var ikke problemet mot Newcastle

Det var ikke endringen i angrepet som sørget for tomålstap sist søndag, mener Jürgen Klopp.

– Christian Benteke gjorde det selvsagt ikke så bra, men jeg vil si at det var flere spillere som ikke var i sin beste form den dagen i Newcastle. Det var ikke Christian Benteke som var problemet; det var spillet vårt generelt.

Den hodesterke spissen måtte tåle kritikk etter prestasjonen mot Newcastle på St. James’ Park, der Liverpool sviktet, snublet og tapte 0–2 i en lite velspilt affære. Benteke hadde tatt over spissplassen etter at Divock Origi scoret hat-trick i storseieren over Southampton noen dager i forveien, men fikk lite til å stemme.

– Dette er ikke et spørsmål om Benteke

Nå tas Belgia-angriperen, som i pressen og blant supporterne blant annet er anklaget for å ikke jobbe bra nok uten ballen, i forsvar av Liverpool-sjefen.

– Ja, selvfølgelig tror jeg han er i stand til å presse. «Nummer 9»-typen trenger ikke å forsvare seg rundt hele banen. Det handler om å gjøre rommene mindre. Dette er ikke et spørsmål om Christian Benteke, for han har gjort det veldig bra for oss, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

Saken fortsetter under.

Benteke er med Liverpool-troppen som reiste til Sveits onsdag ettermiddag, og Klopp har, selv uten skadde Daniel Sturridge, flere alternativer på spissplassen mot Sion og de neste ligakampene.

Les også: Sturridge kan rekke Watford-kampen

Origi håper på mer spilletid

Origi, med tre fulltreffere i sin forrige start, satt blant annet sammen med Klopp under pressekonferansen i Sveits foran torsdagens Europaliga-oppgjør, og tenåringen sa klart ifra han er klart så fort Klopp vil bruke ham.

– Jeg er fornøyd i denne klubben. Jeg håper jeg kan spille mer, men i fotball vet man aldri. Selv som ung spiller forsøker man å være stabil, og det er aldri enkelt. Jeg prøver å fokusere på spillet mitt, så får vi se, fortalte Origi.

– Kampen mot Southampton viste at store ting kan skje. Alt man kan gjøre, er å gi alt, så må treneren ta avgjørelsen. Får jeg starte kamper, blir jeg veldig glad og spent. Jeg er klar for å gi alt. Jeg vet jeg har mye å lære, og jeg må utvikle meg, men jeg har alltid tro på egne kvaliteter.

– En god situasjon

I tillegg er Roberto Firmino, som startet i spissrollen mot både Chelsea og Manchester City på bortebane, og som begge endte med Liverpool-seier, med i troppen sørover.

Saken fortsetter under.

– Han kan også spille i den posisjonen, og det er en god situasjon. Jeg er ikke så sikker på om Christian og Divock kan spille så bra at alle slutter å spørre om Daniel. Dere har spurt meg om ham fire ganger, og han er ikke engang her! Jeg kommer ikke til å legge press på dem. Jeg sier ikke «ta vare sjansen eller dra», påpeker 48-åringen.

– Det er skikkelig intensivt

Bare tre dager etter Sion-kampen tar Liverpool imot West Bromwich i Premier League.

– Vi må jobbe sammen. Og det er skikkelig intensivt, så denne delen av uka, fra søndag til torsdag, føles ut som fire uker. Etter kampen har vi restitusjon, og når man kommer tilbake på en fredag, er det veldig kort tid før søndagskampen. Det er ikke enkelt å bli forberedt igjen.

– Som alltid må man tenke på to ting: det ene er rytmen, noe som er veldig viktig, og det andre er hvile. Men i fotballen er rytmen noen ganger viktigere enn hvile. Guttene er i god form. Ingen kunne selvsagt se det mot Newcastle, men de er vant til dette.

Saken fortsetter under.

Tyskeren sier samtidig at startelleveren i Sveits ikke handler om prestasjonen i Newcastle eller tanken på West Bromwich, men at det er et lag han tror kan slå Sion på bortebane.

Avis tror både Randall og Smith starter

Connor Randall, Brad Smith, Jordan Rossiter og Cameron Brannagan er blant spillerne Klopp har funnet plass til i troppen til Sion-oppgjøret. Trolig blir minst én av de to førstnevnte involvert ettersom Alberto Moreno ikke er med.

The Times spår at både Randall og Smith starter kampen, med Kolo Touré og Dejan Lovren mellom seg – foran Simon Mignolet. Jordan Henderson får trolig sin første start siden august, mens avisen videre tror at Emre Can, Philippe Coutinho, Adam Lallana og Divock Origi utgjør resten av laget.

Dette er den antatte Liverpool-troppen i Sveits: Mignolet, Bogdán, Fulton, Randall, Skrtel, Clyne, Lovren, Smith, Touré, Coutinho, Milner, Lallana, Brannagan, Rossiter, Henderson, Can, Firmino, Benteke, Origi.

Avspark mellom Sion og Liverpool er klokka 19 i kveld, og Eurosport Norge viser kampen direkte.