– Bør hente playmaker, venstreback og keeper

Tony Barrett i The Times er sikker på at Jürgen Klopp har fått lovnader om spillerkjøp da han tok jobben.

Mandag stilte Tony Barrett til nett-treff med The Times lesere etter Jürgen Klopps debut som manager mot Tottenham. Journalisten, som følger Liverpool tett, er imponert over hvor raskt spillestilen er endret etter at Klopp kom på plass.

– For å være ærlig var jeg overrasket over hvor raskt Liverpool omfavnet Klopps metoder, spesielt med tanke på den skadesituasjonen de har nå, og at han bare hadde tre dager å jobbe med laget på før Spurs-kampen. Jeg tror likevel det ligger noen problemer og venter, og det vil bli interessant å se hvordan eller om Klopp vil rotere på laget når man tenker på antallet kamper som kommer nå, skriver Barrett.

Er Sturridge klar for dette? 

Om Liverpool-spillerne klarer å holde presset og den enorme løpsinnsatsen i kamp etter kamp er et annet spørsmål. Det vil bare tiden gi svar på.

– Jeg er ikke sikker på hvordan det kan gjennomføres, men det finner vi ut av, men jeg tror ikke det vil være mange fysioterapeuter i Premier League som er mer opptatt enn Liverpools framover.

Et annet spørsmål er hvordan Daniel Sturridge vil passe inn i Klopps «gegenpressing».

– Å tilpasse seg bør være ganske greit, Sturridge er rask og veldig atletisk, så det å løpe mye burde ikke være noe problem. Men er han fysisk klar for det etter alle muskelskadene? Det er Barrett mer usikker på. 

LIVERPOOL-EKSPERT: Tony Barrett.

Mignolet må forbedre seg dramatisk

Han mener uansett Liverpool bør se seg om etter flere forsterkninger allerede i januarvinduet.

– De tre områdene jeg ville prioritert er en playmaker på midtbanen, en venstreback og en keeper.

– Jeg synes Mignolet var veldig god mot Spurs, men han har så mange begrensninger i spillet, med utspark og det å kommandere som de to viktigste, det er vanskelig å se hvordan Klopp kan stole på han om han ikke forbedrer seg dramatisk på de områdene, mener Barrett.

Han sier også at det er hold i ryktene om at Liverpool har observert playmaker Rubén Neves.

– Jeg vet Liverpool, som mange andre klubber, har sett på Neves. Men jeg vet ikke om at noen avtale skal ha blitt gjort for ham. Men de trenger absolutt en spiller av hans type, mener Barrett.

– Jeg kan ikke se for meg at Klopp har tatt denne jobben uten at det er gjort midler til spillerkjøp tilgjengelig. Han må selvsagt først se godt på dagens tropp, men om han identifiserer posisjoner som trenger forbedringer, har jeg ingen tvil om at han vil få økonomisk støtte, skriver Barrett.

LES OGSÅ: Klopp: – Lallana kan gjøre 20-30 prosent mer