– Brendan ønsker at jeg skal utfordre ham

Sean O’Driscoll om sin nye rolle, og utfordringen med å få etablerte spillerne til å endre måten å gjøre ting på.

Sean O’Driscoll trodde Brendan Rodgers ville snakke om framgangen til Sheyi Ojo, da han fikk en tekstmelding om å ringe ham i juni. Ojo spilte da på England U18-landslag, som O’Driscolls ledet. Isteden ble han tilbud jobben som assistent i Liverpool.

– Ja, jeg ble overrasket, sier O'Driscoll til Liverpool Echo.

– Da tilbudet kom brukte jeg to uker på å finne noen som kunne overbevise meg om å ikke ta jobben. Jeg kunne ikke finne noen, så her er jeg, sier han. 

Et nytt blikk på ting

O'Driscoll innrømmer at overgangen er stor for en manager som stort sett har holdt til i de lavere divisjonene i England. Han har en 22 år lang fortid hos mandagens motstander Bournemouth, som spiller, trener og manager, han har også vært i Doncaster, Crawley, Nottingham Forest og Bristol City.

I Premier League er det helt andre utfordringer han står overfor.  

– Da jeg kom inn, hadde jeg et helt nytt blikk på ting. Jeg har aldri jobbet på dette nivået før. Jeg hadde en forestilling om hvordan det var i Premier League, men det er helt annerledes. I Premier League-bobla er det nesten som om verden utenfor ikke finnes. Inne i den er det masse penger, og det er mye man kan gjøre som man ikke kan gjøre noe annet sted. Man tiltrekker seg ikke nødvendigvis de beste karakterene, men de beste spillere i verden, og det må man håndtere, sier han.

Han mener det er en utfordring i forhold til å få til endringer når man har spillere som allerede har oppnådd suksess. 

– De er alle talentfulle spillere, hvis de ikke var det hadde de ikke vært her. Faren er at de alltid vil gjøre hva de alltid har gjort. Hvorfor skulle de endre seg? De er talentfulle og i denne boblen, noe som betyr at de får betalt veldig mye.

– Når man ønsker at spillere skal tenke på hva de gjør , og få de til å se ting på en litt annen måte tenker de: «jeg er ganske suksessfull og får betalt masse penger, hvorfor skal jeg forandre meg?» Jeg forsøker å få dem til å se på hvorfor de gjør ulike ting, sier O'Driscoll.

Store forventinger - ikke store mål

O'Driscoll insisterer på at han aldri har hatt noen ambisjoner om å være manager i Premier League. Og mener hans bakgrunn gjør at han kan komme med et annet syn enn det Brendan har.

– Jeg tror Brendan ønsker at jeg skal utfordre ham, og si hva jeg tenker om hvordan ting blir gjort. Det handler ikke om å si «gjør dette eller dette», men å kommentere hvordan jeg tror vi kan maksimere ressursene og det talentet vi har, sier han.

Og Brendans nye assisten er ikke en mann som jobber etter mål. Han har en annen filosofi.

– Jeg har alltid forsøkt å gjøre mitt beste hver dag. Jeg har alltid hatt store forventninger, istedenfor store mål. Folk sier til meg at jeg trenger mål, men jeg har møtt mange mennesker som sier noe, men oppførselen viser noe annet, sier han til Liverpool Echo.

Han mener hans rolle i alle sine klubber har vært å få på plass en prosess for å nå den suksessen man ønsker. 

LES OGSÅ: - Jeg gjør det som er best for laget