– De unge gutta gjorde det veldig bra

Det var et svært ungt Liverpool-lag som beseiret Sunderlands juniorer i Kirkby i går. Tom Brewitt (bildet) er kaptein og skryter av hvordan de aller yngste fremsto i helrødt. Hard uke i vente.

Allerede i det åttende minutt scoret Wade Maxwell kampens eneste mål. Dette var 17-åringens tredje ligastart på juniornivå, og tenåringen med den målgivende pasningen, Adam Phillips, som nylig signerte proffkontrakt med klubben, er like gammel.

I tillegg spilte Conor Masterson, et stoppertalent fra U16-laget, sin aller første seriekamp på U18-nivå, Matthew Virtue-Thick ble byttet inn og fikk sine første juniorminutter denne sesongen, og Trent Alexander-Arnold startet for femte gang.

Se kampreferat: Liverpool U18 – Sunderland U18

Talentene fra de yngre akademilagene kommer med andre ord på løpende bånd. De ferskeste spillerne har allerede rukket å imponere lagkaptein Tom Brewitt, som selv fylte 18 år tidligere denne uka. I går var alle delaktige i den første trepoengeren på nesten én måned.

– Jeg synes de unge gutta gjorde det bra, med typer som Conor Masterson og Trent Arnold på vei inn i laget. Det er nok et stort press på dem som skal ta steget opp, og jeg føler de spilte en stor rolle i seieren, forteller Brewitt, ifølge Liverpool Echo.

– Dette er bra for oss begge

Brewitt figurerer i likhet med Masterson på stopperplass. Den siste tiden har trener Neil Critchley benyttet seg av formasjonen Brendan Rodgers og førstelaget nyter suksess med i vinter. Det betyr tre typiske forsvarsspillere i et ellers offensivt system. Nå ser Brewitt frem til mer spilletid sammen med Masterson, som de røde sikret seg i Rodgers’ første overgangsvindu på Merseyside.

– Conor er en stor, sterk type, og for min del var det en ny erfaring å spille på høyresiden av en forsvarstrio. Jeg flytter meg gjerne rundt omkring i den bakre rekka dersom jeg må. Når han (Masterson, journ. anm.) får spille mer på U18-laget, kommer han til å utvikles, og jeg blir bedre fremover ved å spille på høyresiden, så dette er bra for oss begge, fortsetter 18-åringen.

Følger opp kapteinsrollen

Scoseren legger til at han som kaptein hele tiden forsøker å holde nivået oppe og temperaturen til medspillerne nede. I går måtte han og lagkameratene holde hodene kalde da Sunderland jaktet en sen utlikning – med åtte overtidsminutter i andre omgang. Heldigvis for rødtrøyene klarte laget å tette det igjen bakover. Dette var første gang Liverpool U18 vant en seriekamp uten å slippe inn mål siden november.

– Kanskje de unge kommer litt ut av det underveis i kampen, og som en av de eldre, mer erfarne på laget, er man nødt til å legge merke til slikt. Da gjelder det å senke tempoet og prøve å få dem tilbake på rett spor. Jeg tror vi klarte å gjøre det ganske bra mot slutten av kampen.

Matchvinneren, Maxwell, er også strålende fornøyd med hjemmeseieren. Hodescoringen var hans andre mål i ligaen denne sesongen – det første kom mot Manchester City i januar – og scouseren imponerte også da juniorene spilte cup i Indonesia tidligere i år. Selv er han ydmyk når han beskriver treffet med pannebrasken.

Viktig – og hard – uke i vente

– Det var et glimrende innlegg. Adam serverte ballen på et sølvfat, så jeg kunne egentlig ikke bomme. Alle spillerne er veldig oppstilte, særlig med tanke på Everton-kampen neste helg, men Champions League-oppgjøret (borte mot Benfica 24. februar, journ. anm.) er også stort for alle gutta, og hele laget ser frem til det, forteller 17-åringen.

De neste dagene byr på et tett kampprogram for U18-laget. Juniorderbyet mot de blå spilles kommende lørdag klokka 20.00 norsk tid, UEFA Youth League-kampen mot Benfica sparkes i gang bare tre dager senere, før Newcastle kommer på besøk til en TV-sendt affære den påfølgende helga.