- Dejan viser klasse

Brendan Rodgers forsikret Dejan Lovren om at han ikke kom til å bli solgt i sommer, etter en svak første sesong i Liverpool.

26-åringen har spilt i en forsvarsrekke som ennå ikke har sluppet inn målet i årets Premier League, og den tidligere Southampton-spilleren virker nå mye tryggere på sin posisjon i Liverpool.

LES OGSÅ: LOVREN SER FREMOVER


 - Jeg snakket med Dejan om hans første sesong, og sa det var et flott læringsår for ham. Det er alltid vanskelig det første året i en ny klubb. Vi manglet stabilitet i gruppen, og for meg handlet det om å forsikre ham om at han forsatt var en klassespiller, forteller manager Rodgers til Liverpool Echo.

Fokusert, men likevel avslappet

- Selvtilliten din blir selvsagt påvirket, men han fortsatte å jobbe veldig hardt. Han lytter og han lærer.

- Jeg synes han er mye mer tålmodig i sitt spill nå. Han viser stabilitet. Han er på laget fordi han hadde en god sommeroppkjøring, slik at han er i god form.



HOLDT BURET RENT: Dejan Lovren og Liverpool-forsvaret unngikk baklengsmål også mot Arsenal. 

- Han er fokusert, men også litt mer avslappet nå. Vi hentet ham hit fordi vi tror han kan være en klasseforsvarer, og selv om det er tidlig i sesongen ennå så har samspillet hans med Martin Skrtel så langt bevist det.

Sidebackene hjelper midtstopperne

Rodgers mener også at Lovren har dratt nytte av den gode formen til sidebackene Nathaniel Clyne og Joe Gomez.

- Jeg tror det virkelig har hjulpet ham at sidebackene på begge sider er så dyktige til å komme på riktig side når vi mister ballen. De vinner den enten tilbake eller nekter motstanderen rom. Det så vi eksempler på mot Arsenal her om dagen. Når vi har rom til det forsøker vi å spille, men når vi mister ballen er vi raske til å stenge rommene. I slike situasjoner er Clyne og Gomez til stor hjelp for midtstopperne.

- Dejan vet han fortsatt må forbedre deler av sitt spill, men nå ser vi en spiller med selvtillit som ruver i midtforsvaret. Jeg tror vi denne sesongen vil få se en helt annen spiller enn vi så i fjor.

LES OGSÅ: TROR GOMEZ GJØR LOVREN BEDRE