- Det blir følelsesladet

Rickie Lambert har fortsatt sterke følelser for Southampton, og kommer ikke til å juble om han scorer mot sin forrige arbeidsgiver på søndag.

- Ronald Koeman ser ut til å være en god manager, og de nye kjøpene deres har kommet inn og levert en strålende innsats. Ferden den klubben har vært på er utrolig. Det faktum at de fortsatt er med i tetsjiktet betyr at de er genuine utfordrere til en topp fire-plassering. Ingenting ser ut til å skremme dem, sier Lambert til Liverpool Echo om årets Southampton-utgave.

- Selv når de ikke spiller bra får de resultater. Defensivt er de veldig solide. Deres nye offensive spillere har kommet inn og gjort det veldig bra. Det blir en vanskelig kamp for oss, slår spissen fast.

Lambert gjorde 117 mål på 225 kamper for Southampton, og har fortsatt et godt forhold til Southampton-fansen, som viste forståelse for at scouseren ønsket å spille for favorittklubben sin, Liverpool.

- Jeg hadde fem utrolige år i Southampton. Jeg har ikke vært der siden jeg forlot dem i sommer. Nå ser jeg frem til å møte alle kameratene mine der. Det blir følelsesladet. Det blir fint å se fansen og byen igjen.

- Jeg ville blitt sjokkert om mitt gode forhold til Southampton-fansen er borte. Jeg tror ikke jeg har hatt et sånt spesielt forhold til fansen på noe annet stadium av karrieren min, om jeg skal være ærlig.

- Mitt gode forhold til Southampton-fansen er noe jeg vil sette pris på resten av livet. Klubben står mitt hjerte nær. Det var hyggelig at jeg kunne forlate klubben på god fot med dem.

- Hva vil jeg gjøre om jeg scorer mot dem på St Mary's? Jeg ville ikke klart å juble, av respekt for dem.

Det er ventet at Lambert får en mye bedre mottakelse fra Southampton-fansen enn de to andre tidligere Saints-spillere, Adam Lallana og Dejan Lovren.

- De er profesjonelle, så det vil gå bra. Slik er fotballen noen ganger. Jeg vet at Southampton betyr mye for Adam, så det blir kanskje vanskelig for ham, fordi han elsker klubben så høyt. Han er litt skuffet over hvordan ting utviklet seg da han dro derfra. Men jeg vet han elsker Southampton, avslutter Lambert.