- Det blir veldig spesielt å komme tilbake

Emile Heskey er med i troppen til Bolton som møter Liverpool i FA-Cupen. Den tidligere angriperen på Anfield er nå blitt 37 år.

- 37 år gammel, trodde jeg at jeg kom til å spille mot Liverpool på Anfield? Trolig ikke, det ville vært mer sannsynlig at jeg lå på en strand i Antigua, men jeg skal nyte hvert minutt, sier Heskey før møtet med de røde i FA-Cupens 4.runde.

- Det er herlig å komme tilbake. Jeg var der tidligere denne sesongen for å gjøre noe arbeid for LFC TV, men å faktisk ta på seg matchstøvlene for å spille mot Liverpool vil bli veldig spesielt.

Heskey skrev under en korttidskontrakt med Bolton på julaften, etter å ha prøvespilt for Bolton U21. Han scoret så i sin ligadebut for Bolton i en 2-1 seier mot Blackburn, etter å ha fått en pasning fra Eidur Gudjohnsen. Angrepsduoen er til sammen 73 år gamle.

- Før jeg kom hit bare gikk jeg og ventet på at noe skulle dukke opp, fortsetter spissen. – Jeg gjorde noen småting for media og trente med Blackburn i tilfelle det skulle komme et tilbud. Jeg jeg ble spurt om jeg ville trene med Bolton tenkte jeg «hvorfor ikke?».

- Manageren har fått bra sving på laget og guttene tror på dette, å gå fra bunnen av tabellen og til 15.plass er ikke lett. Vi har gjort våre forberedelser før møtet med Liverpool og forhåpentligvis kan vi greie å gi dem problemer.

- Da jeg vokste opp sa alle at du var ferdig som fotballspiller ved 35, men du forstår etter hvert at du kan spille så lenge du ønsker bare beina holder rimelig bra og du forandrer ditt spill. Jeg har en kontrakt til slutten av denne sesongen og så får vi se hva som skjer. Jeg føler at jeg trolig kan spille enda et år eller to til.

Emile Heskey spilte 223 ganger og scoret 60 mål for Liverpool: Han vil imidlertid best bli husket fra 2000/01 da han scoret 22 ganger på Liverpools vei til å vinne både ligacupen, FA-Cupen og UEFA-Cupen, og hvor Emile startet i alle finalene.

- Alle kunne ha oppnådd mer med mer selvtillit, men jeg er fornøyd med hva jeg fikk til, svarer Heskey på antydninger om at han hadde talent til å ha fått enda mer ut av sin karriere.

- Jeg vant ligacupen fire ganger, FA-Cupen, UEFA-Cupen, Super Cup, Charity Shield, jeg spilte i to VM, to EM – det er ikke så verst!

- De to beste managerne for meg var Martin O’Neill og Gerard Houllier. O’Neill bare lot meg gå ut å spille, mens jeg utviklet meg mer både som spiller og person under Houllier.

- Jeg har kjent Emile lenge, kommenter Neil Lennon, manager hos Bolton.

- Jeg synes han har fått i overkant mye kritikk under sin karriere. Han har spilt på det høyeste nivået og managere ville ikke ha benyttet ham om han ikke bidro.

- Hans evne til å holde på ballen, være en link, hans evner i lufta, de er fortsatt der. Han har ikke lenger farten til å komme bak et forsvar, men han har kraft. Han har vært en utmerket tilvekst for oss.

- Han skal tilbake til Liverpool noe jeg er sikker på vil vekke mange minner for ham, men først og fremst har han en jobb å gjøre.