– Det er som en helt ny signering

Etter å ha blitt tilbakekalt fra utlån, har Jordon Ibe startet tre kamper for de røde. Og tenåringen har imponert mange. Joe Allen forteller at han tidlig så talentet Ibe besitter.

– Fra første gang jeg så ham, visste jeg at Jordon hadde det talentet som skal til for å komme så langt han bare ønsker i fotballen, sier 24-åringen til klubbens nettsider.

Ibe startet sin første Liverpool-kamp denne sesongen i Merseyside-derbyet, og han var den som kom nærmest nettkjenning for de helrøde. I den neste kampen, hjemme mot Tottenham, var han blant lagets beste, før han torsdag kveld spilte på seg enda mer skryt.

– Briljant

Allen sier den dribleglade 19-åringen har «grepet mulighetene sine med begge hender» etter det vellykkede låneoppholdet i Championship-klubben Derby tidligere denne sesongen.

– Og det er herlig å se. Det er som om vi har fått en ny signering. Han var briljant mot Besiktas, og det var han som skaffet oss straffen, forteller Allen.

Nå ser midtbanespilleren frem til tiden som kommer. Etter seieren over Besiktas avanserer Liverpool i Europaligaen dersom de holder nullen i Tyrkia, og i Premier League nærmer de seg stadig den tette kampen om en topp-fire-plass.

– Å gå inn til returkampen med en ledelse er veldig viktig, og vi gjorde alt vi kunne for å få den scoringen. Jeg vet at målet kom sent, men vi holdt nullen og sørget for at de ikke kom fra det med en bortescoring, noe som er en bonus.

Satser på trofé

I tillegg er Liverpool fortsatt med i FA-cupen. I begynnelsen av mars står Blackburn på motsatt banehalvdel i kvartfinalen, og seier i det oppgjøret betyr at laget skal spille semifinale på Wembley for første gang på tre år. Allen legger ikke skjul på at sølvtøy er noe som frister.

– Det er målet vårt. Vi har virkelig det talentet som skal til, og vi forsøker å presse oss selv til å vinne noe denne sesongen. Med tanke på den trege starten vi hadde, mener jeg vi virkelig har kommet i gang nå, og det er på riktig tidspunkt i sesongen.

I morgen skal Liverpool forsøke å klarte mot fjerdeplassen mot overraskelseslaget Southampton på bortebane. Allen håper Merseyside-laget han sørge for en like god opptreden på St. Mary’s som i fjor.

– Southampton ga oss en skikkelig test i den første kampen denne sesongen, og vi måtte jobbe veldig hardt for å ta de tre poengene. Vi visste de kom til å bli et lag som ville gjøre det bra, men de har nok overrasket alle med hvor bra de faktisk har gjort det.

– Vi vet at Southampton på bortebane blir vanskelig, men vi vant der forrige sesong, og dersom vi klarer å komme opp på samme nivå igjen, blir det forhåpentligvis nok til å ta de tre poengene.