– Det var et utrolig mål

Liverpool-manageren tar med seg mye positivt fra seieren over Swindon på County Ground.

Christian Benteke (24) og Roberto Firmino (24) spilte sine første minutter i Liverpool-drakt etter sommerens mye omtalte overganger, og nyervervelsene markerte seg i det engelske finværet.

Se kampreferat: Swindon – Liverpool

Duoen viste tidlig glimt av et potensielt fruktbart samarbeid, der Firmino som regel hadde servitørrollen. Brassen imponerte også supportere med noen tekniske finesser, skuddforsøk og gode bevegelser. Men det var Benteke som etter hvert stjal showet.

Like etter sidebyttet fikk spissen nemlig ballen av João Carlos Teixiera (22) rett utenfor boksen, og etter å ha dempet den på brystet, smalt han kula beinhardt i det nærmeste krysset.

– Christians mål var utrolig, uansett om det er en treningskamp eller liga- eller cupkamp. Det var herlig teknisk utført av den store mannen, sier Brendan Rodgers til klubbens nettsider.

Saken fortsetter under.


DRØMMEMÅL: Benteke presenterte seg for fansen med et kremmerhus. (Video: TV 2)

Swindon, som i andre omgang byttet inn Liverpool-sjefens sønn, Anton Rodgers (22), utliknet like etter timen, men innbytter Sheyi Ojo (18) ble rød matchvinner med en scoring på tampen.

– En skikkelig god gjennomkjøring

Rodgers er glad for at spillere som Benteke, Firmino og Emre Can (21), som alle trente med resten av stallen først denne uka, fikk noen kampminutter under beltet før Premier League-åpningen om ei uke.

– Dette var totalt sett fornøyelig. Det avsluttet sesongoppkjøringen vår. En rekke spillere trengte å få minutter i dag. De var en skikkelig god gjennomkjøring, forteller nordiren.

Les også: – Fornøyd med variasjonen på topp

Firmino og Benteke spilte 67 minutter før manageren byttet dem ut. Førstnevnte imponerte Rodgers, og han gleder seg til å se søramerikaneren i aksjon sammen med blant andre landsmann Philippe Coutinho (23) denne sesongen.

– Man kunne se kvalitetene hans. Han så veldig lovende ut med ballen, han har ypperlig teknikk og egenskapene til å angripe og score mål, presiserer 42-åringen.

– Det klubben handler om

I andre omgang fikk flere Liverpool-supportere også mer kjennskap til akademispillere som Ryan Kent (18), Daniel Cleary (19), keeper Ryan Fulton (19), Pedro Chirivella (18) og matchvinner Ojo, som alle kom inn etter pause.

– Det er akkurat hva klubben handler om, å gi unge spillere en sjanse. Noen ganger er det slik med unge spillere at man ikke vet hvordan de takler det før man kaster dem inn, sier Rodgers.

Liverpool startet også med Trent Alexander-Arnold (16, bildet til høyre) på høyrebacken. Det lokale talentet, som blant annet har vært kaptein for U16-laget og spilt en rekke ganger for juniorene, fikk en snau time på banen.

– Trent imponerte meg i fjor; han avanserte i gradene som skolegutt og spilte i en treningskamp og gjorde det bra. Jeg har hatt ham i bakhodet hele tiden, og da vi trengte å hente inn noen, var det godt for ham å få muligheten.

– Unge Sheyi scoret et mål og var en trussel. Ryan Kent var frisk da han kom innpå, og han viste farten og kvaliteten sin. De unge spillerne håndterte det bra, konkluderer sjefen.