– Eierne stemplet Henderson som flopp

Tidligere Liverpool-direktør Damien Comolli (42) kritiserer eiergruppen Fenway Sports Group (FSG).

– Da jeg forlot Liverpool, fortalte eierne meg at det var en stor feil å kjøpe Jordan Henderson. Nå er han Liverpools neste kaptein og fast på laget, sier Comolli til Press Association, ifølge Daily Mail.

Franskmannen var fotballdirektør på Anfield da Liverpool hentet spillere som Henderson (24), Luis Suárez (28), Stewart Downing (30) og Andy Carroll (26), og Comolli ble i perioder hardt kritisert av både fans og eksperter. Nå slår han tilbake mot eiernes avgjørelse om å sparke ham.

Les også: – Vi går til derbyet med selvtillit

– Jeg synes ikke at jeg trenger å rettferdiggjøre kjøpet av Carroll. Man må se på det som en helhet. Når folk snakker med meg om Liverpool, skryter de av at jeg hentet Suárez og Henderson til klubben. Eierne ville bygge en ung stall og satte i gang en prosess som ville ta mellom tre og fem år. Etter noen få måneder eller år konkluderte de med at det ikke fungerte, sier den tidligere Liverpool-direktøren.

Les også: Henderson styrte laget

Comolli påpeker at fotballspillere også er mennesker, og at ødeleggende faktorer som skader eller manglende tilpasningsevne kan komme i veien for talent. 42-åringen understreker samtidig at kjøp av fotballspillere ikke fungerer på samme måte som investering i eiendom eller aksjer.

– Du kan ikke si at du ønsker å satse ungt og på fremtiden og samtidig si at de unge spillerne ikke er klare for spill på det høyeste nivået. Vi prøver å redusere risikoen ved spillerkjøp, men det finnes ingen garantier. Det er tross alt mennesker vi snakker om, avslutter Comolli, ifølge Daily Mail.