– En av verdens største fotballkamper

Det er bare noen timer igjen til Liverpool tar imot Manchester United, og Philippe Coutinho kaller storkampen for en «sekspoenger». Brassen er glad for å kunne være en del av oppgjøret.

– Det er en skikkelig viktig kamp for oss, og det er en vanskelig en. De er et bra lag med flott historie, og jeg vet at dette er et stort derby, sier 22-åringen til klubbens nettsider.

Liverpool er to poeng bak Manchester United på tabellen før avspark, så med hjemmeseier vil Brendan Rodgers’ mannskap tre inn i topp fire. Men hvis det skulle ende med tap, blir luka opp til rivalene på fem poeng. Coutinho er klare over hvor mye som står på spill.

– Begge lag kjemper for det samme i Premier League. Det kommer til å bli en kjempeviktig kamp, og dette er en type kamp vi kaller for «sekspoenger» i Brasil. Jeg har alltid fulgt disse kampene på TV. Hele verden vet hvor stor denne kampen er. Det er et førsteklasses oppgjør, noe vi er glade for å være en del av, sier han.

– Ingen supportere ønsker å tape denne kampen, som jeg ser på som en av verdens største fotballkamper. Jeg er helt sikker på at det blir et vanskelig derby, og jeg håper vi kan kommer seirende fra det.

Etter kampen gjenstår det bare åtte ligarunder igjen av Premier League-sesongen. Coutinho, månedens spiller i Liverpool for tredje gang på rad, sier de kommer til å behandle alle kampene på samme måte.

Les også: Coutinho scoret månedens mål

– Det er fortsatt noen kamper igjen å spille, og vi er nødt til å vinne så mange av dem som mulig for å nå målet vårt. Vi ønsker å havne i topp fire og kvalifisere oss til Champions League for neste sesong. Vi vet vi har en god mulighet til det dersom vi vinner denne viktige kampen.

Brassen spilte samfulle minutter i møtet med «De røde djevlene» i desember, og det er revansjelystne spillere som nå tar imot Louis van Gaals lag. The Kop-favoritten sier at spillerne tok grep og følte de var i stand til å prestere mye bedre på banen etter 0–3 på Old Trafford.

Siden har ikke Liverpool tapt en seriekamp.  

– På den tiden leverte vi dessverre ikke på det nivået vi ønsket. Vi har gjort det manageren har bedt oss om å gjøre på banen. Vi har klart å spille både med og uten ballen, og vi har forbedret markeringsspillet og pressingen overfor motstanderne. Det er nok noen av de mest sentrale forskjellene i andre halvdel av sesongen.

Da Coutinho blir fortalt av landsmannen Pelé skal overvære nordvestderbyet fra tribuneplass, responderer han med et smil: – Jeg visste ikke det! Det er litt av en overraskelse. Jeg har ikke møtt ham før, men alle sammen kjenner jo til historien hans, den beste gjennom alle tider. Det blir en stor ære å ønske ham velkommen til hjemmet vårt.

Avspark på Anfield er klokka 14.30.