- En forventet opptur

Brendan Rodgers sier Liverpool-supporterne nå ser resultatet av at de unge og nye spillerne er mer integrerte i laget. Selv har han ment det bare var et tidsspørsmål før Liverpool begynte sanke poeng.

Etter å ha rotet vekk en seier mot Leicester første nyttårsdag, sørget Steven Gerrard for avansement i FA-cupen tidligere denne uka. I dag spilte Merseyside-laget sin syvende strake kamp uten nederlag, og manageren ser seg svært fornøyd med utviklingen.

– Jeg syntes vi var enestående i dag. I første omgang hadde vi skikkelig kontroll på kampen, bra tempo, og vi presset veldig bra. Vi scoret et veldig flott mål, burde hatt et straffespark, traff tverrliggeren og hadde én eller to andre store sjanser, sier sjefen

– Godt resultat

I andre omgang fikk hjemmelagets Liam Bridcutt se sitt andre gule kort for dagen, og Sunderland måtte fullførte kampen med ti menn. Liverpools manager sier vertskapet var bedre de ti første minuttene etter det røde kortet, men skryter samtidig av hvordan spillerne sine tok tilbake kontrollen og begynte å skape sjanser igjen.

– Når det bare er 1–0, er man litt usikker, men defensivt syntes jeg spillerne var strålende. Dette er et vanskelig sted å besøke, men det var et veldig godt resultat og en god opptreden.

– Et tidsspørsmål

Formstigningen den siste drøye måneden har gjort at Liverpool står uten tap i tolv av de tretten siste kampene. Siden Crystal Palace slo dem i hovedstaden for snart to måneder siden, er det kun Manchester United som har kommet fra en Liverpool-kamp med seier. Manageren sier han hele tiden har følt oppturen ville komme på et eller annet tidspunkt.

– Det var bare et tidsspørsmål. I den første delen av sesongen var det vanskelig for oss, men det handlet om å integrere spillerne i laget. Etter det vi hadde mistet i sommer, og med Daniel Sturridge ute, handlet det om å finne løsninger på hvordan vi skulle komme tilbake til den måten vi har spilt på det siste halvannet året, forklarer han.

– I løpet av de siste ukene har vi begynt å se det. Dominansen med ballen, kontrollen, og tempoet og hurtigheten i laget. Legg til viljen vi har til å forsvare oss, så er vi sakte, men sikkert, på vei tilbake til det stedet vi ønsker å være. Vi har fortsatt en lang vei å gå, men det spennende nå er at vi – i de to årene jeg har vært her – har vært bedre i andre halvdel av sesongene.

Nordiren påpeker at Liverpool fortsatt har spillere som Daniel Sturridge, Raheem Sterling, Adam Lallana og Glen Johnson å sette inn på det laget som i dag vant uten å slippe inn mål.

– Dette utvikler seg slik jeg håpet, og forhåpentligvis klarer vi å holde det gående, legger han til.