«En sesong å glemme»

James Pearce i Liverpool Echo har summert opp sesongen til Liverpool FC, og vurdert hva som for ham var høydepunkter og nedturer.

Pearce mener at 2014/15 vil gå over i historien til Liverpool FC som et år hvor man «underpresterte ynkelig».

Laget nådde ikke målene med å komme inn som topp fire, å vinne en cup eller avansere i Champions League.

62 poeng var 22 færre enn året før, og 52 scoringer 49 færre enn 12 måneder tidligere. Ikke siden 1993/94, i en sesong hvor Graeme Souness fikk sparken, har Liverpool hatt en svakere målforskjell enn pluss fire.
 

Laget syntes ikke å høre hjemme i Champions League hvor de ikke greide å gå videre fra en heller enkel gruppe. Det var noen små lyspunkt i de nasjonale cupene, inkludert bra innsats mot Chelsea i semifinalen av Ligacupen, men hvor tapet mot Aston Villa på Wembley var pinlig.

Ligasesongen startet svakt, ble langt bedre, men etter å ha tatt 33 av 39 mulige poeng sviktet man hjemme mot Manchester United og formen gikk deretter fra vondt til verre.

Det var en sesong å glemme og konklusjonen er at Brendan Rodgers nå må kjempe både for å beholde sin jobb og sin tropp, som mangler både lederskap og viljestyrke og har desperat behov for fornying.

Årets spiller – Philippe Coutinho, like foran Simon Mignolet. Brasilianeren viste øyeblikk av virkelig klasse, mens keeper Mignolet reiste seg etter å ha blitt vraket fra laget.

Årets kamp – Hjemme mot Manchester City i Premier League, med 2-1. Uten Gerrard, Lucas og Sakho, rett tilbake fra en anstrengende tur til Tyrkia, spilte man en kamp med sult, lidenskap og innsats. Målene fra Coutinho og Henderson var fra øverste hylle.

Årets mål – Scoringen fra Philippe Coutinho fra kampen nevnt over, foran fulltrefferen til Jordan Henderson fra samme kamp. Langskuddene til Coutinho mot Southampton og Bolton må også nevnes.

Årets flopp – I realiteten alle de nye kjøpene, med unntak av Emre Can. Rickie Lambert og Adam Lallana med mildest kritikk siden Lambert fikk få sjanser og Lallana var mye skadet. Alberto Moreno, Javier Manquillo og Lazar Markovic var utenlandske unggutter som behøvde tid til å tilpasse seg til engelsk fotball og som vil komme sterkere tilbake. De to største skuffelsene var uten tvil Mario Balotelli og Dejan Lovren.

Balotelli viste liten evne til å tilpasse seg, greide aldri å venne seg til måten Liverpool spilte på og scoret bare fire ganger på 28 kamper. Pearce mener imidlertid at Lovren, med erfaring fra Premier League, bidro enda mindre og i det hele tatt ikke tålte det presset det er å spille på Anfield for en slik klubb.

Sesongens høydepunkt – Da Steven Gerrard scoret seiersmålet foran the Kop mot Queens Park Rangers, etter å ha brent et straffespark noen få minutter tidligere.

Sesongens bunnpunkt – Da Peter Crouch headet inn mål nummer seks for Stoke på Britannia Stadium og skrev det siste kapittelet i en kamp hvor Liverpool var helt uten ryggrad og kastet inn håndkleet. Prestasjonen mot Aston Villa på Wembley var heller ikke mye bedre.