- En tøff prosess

Simon Mignolet valgte å se fremover da han ble vraket i desember. Keeperen har vært gjennom en tøff prosess, men nå er formen tilbake og selvtilliten på plass igjen.

Mignolet ble vraket til kampene mot Manchester United, Bournemouth, Arsenal og Burnley i desember. En skade på Brad Jones i Burnley-kampen ga imidlertid belgieren en sjanse til å spille seg inn på laget igjen.

- Nå ser jeg tilbake på det som skjedde som noe positivt. Det gjorde jeg også da det skjedde. Jeg sa til meg selv at jeg hadde valget mellom å surmule eller å jobbe hardt for å komme sterkere tilbake. Jeg er godt fornøyd med hvordan jeg selv reagerte. Jeg er glad for at jeg krummet nakken og jobbet hardt på trening. Jeg snakket ikke med mediene. Jeg fortsatte bare å jobbe med det jeg kunne gjøre noe med, forteller Mignolet til Liverpoolfc.com.

- Det var en ny opplevelse for meg, men når jeg ser tilbake kom jeg godt ut av det. Jo eldre du blir, jo mer rutine har du til å håndtere slike situasjoner. Du må bare være positiv, og komme sterkere tilbake.

- Det var ikke lett, men manageren, trenerne, alle i staben og spillerne hjalp meg gjennom det. De skal ha honnør for støtten de ga meg. De hjalp meg ut av situasjonen, og sørget for at jeg kom tilbake på laget.

- Jeg kunne støtte meg på forloveden min og folkene som jobber på Melwood. De beholdt troen på meg. Det ble opp til meg å levere varene ute på banen og forandre på ting.

- Vi er veldig godt fornøyd med hvordan ting har bedret seg, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg ser fremover, og vet jeg må fortsette å prestere på samme måte, og spille på samme måte som jeg gjør nå, ellers vil dette bli glemt raskt. Slik er fotballen. Du husker bare siste kamp. Derfor jobber jeg hardt på trening for å forbedre spillet mitt. Uansett hvor du befinner deg i karrieren kan du bli bedre. Hardt arbeid lønner seg alltid.

- Jeg følte meg aldri ensom da jeg ble vraket, for jeg hadde folk rundt meg, både innenfor klubben og utenfor klubben, som støttet meg hele tiden. De trodde på meg og stolte på meg. Alle disse skal ha honnør for at de beholdt troen på meg. Det var alltid noen jeg kunne snakke med, og i tillegg er jeg veldig positiv som person i den forstand at jeg aldri blir deprimert. Du må bare komme deg videre gjennom hardt arbeid. Det er det eneste du kan gjøre i livet.

Tidligere Liverpool-keeper Ray Clemence var nylig ute i pressen og uttalte at han var imponert over måten Mignolet har slått tilbake på.

- Jeg er glad for å høre slikt fra en keeperlegende. Det var hyggelig av ham, og jeg har stor respekt for det han gjorde. Jeg er veldig glad for det, men som sagt er det opp til meg å sørge for at ordene hans ikke blir glemt etter neste kamp. Det er hva jeg må gjøre.

- Alle er fornøyd med hvordan ting går nå. Når du vinner kamper er stemningen i garderoben alltid god, og du ønsker å fortsette slik. Det er ingen grunn til å se seg tilbake. Vi har fortsatt mye å spille for, og har mange store kamper foran oss. Alle er spente på kampene som kommer. Dersom vi fortsetter å prestere på dette nivået kan det bli en god avslutning på sesongen.

Det er 30 år siden forrige gang Liverpool holdt buret rent i fem bortekamper i ligaen på rad.

- Jeg er veldig glad over at vi har klart noe slikt. Men når vi holder buret rent er det noe vi har klart sammen med resten av laget. Alle har gjort jobben sin veldig bra defensivt. Vi har forsvart oss bra på dødballer, tatt defensive løp og har vært vanskelige å slå på grunn av at vi jobber hardt for hverandre.

- Det er flott at vi klarer å holde så godt sammen som lag når vi spiller borte mot Southampton, i en kamp spilt under vanskelige forhold. Det var hva i gjorde, og det er vi veldig godt fornøyd med.

- Bortekampen mot Crystal Palace var også en vanskelig kamp, men vi sto på og viste utmerket karakterstyrke. Det er slik vi opptrer for øyeblikket. Alle kjemper for hverandre, og jeg håper det fortsetter slik lenge.

- Jeg er som de andre spillerne. Vi er fornøyd med hvordan ting går, både på det personlige planet og som lag. Jeg er typen som alltid ser fremover, og aldri ser bakover. Det er viktig at vi fortsetter å gjøre det vi har gjort en stund nå, og fokusere på neste kamp i stedet for kampene vi har lagt bak oss.

- Vi ønsker å gjøre det bra i neste kamp. Nå møter vi Besiktas først, og deretter Manchester City. Vi har mange kamper foran oss etter det. Vi ser kun fremover, og forsøker å holde prestasjonsnivået på topp.