– En unik mulighet for meg

Roberto Firmino forteller at Liverpool har sikret seg en hardtarbeidende spiller. Han tror han vil finne seg til rette i Premier League.

– Som fotballfan, har jeg fulgt med på Premier League i en stund. Liverpool var mitt valg på grunn av historien og laget, og fordi Coutinho fortalte meg fine ting om klubben. Jeg håper jeg kan bringe glede til folket ved å spille for klubben, sier Firmino til Liverpoolfc.com.

 

LFCTV ga han spørsmål om hva han allerede visste om Liverpool.

 

– Jeg vet ikke så mye om folkene fra byen og supporterne, men jeg vet litt om Liverpool. Jeg har sett noen kamper, og husker også den berømte Champions League-finalen, da Liverpool lå under 3-0, kom tilbake og vant troféet på straffer. Jeg er veldig begeistret for Liverpool.

 

– Det er alltid stas når en klubb er interessert i deg. Jeg diskuterte det med min agent, og bestemte meg for Liverpool. Her er jeg i dag.

 

23-åringen ble bedt om å beskrive seg selv, og han valgte gjøre det i tredjeperson.

 

– Roberto Firmino er en spiller som jobber hardt, og som alltid ønsker å støtte lagkameratene på banen. Han er en spiller med holdning, og som vet hvordan han spiller den taktiske rollen i laget. Du vil snart få muligheten til å se ham spille, sier brasilianeren.

 

Overgangssummen til den brasilianske landslagsspilleren kan stige til hele £29 millioner. Han mener dette er en stor mulighet.

 

– Det er en unik mulighet. Jeg vil si at Liverpool er den første store klubben jeg vil spille for. Det er en enorm sjanse for meg til å vise hva jeg kan.

 

– Jeg fikk en varm velkomst fra lagkameratene som er her, og jeg tror jeg vil få det samme fra de som er på turné for øyeblikket. Jeg håper jeg kan møte dem snart, og komme godt overens med alle slik at vi kan gjøre vårt beste sammen på banen.

 

Han har lang tid bak seg i Bundesliga, og tror overgangen til Premier League går fint.

 

– Tysk fotball, som er hvor jeg spilte i nesten fem år, er veldig likt. Kanskje litt mindre tøft enn engelsk fotball, men jeg føler meg trygg på at jeg vil gjøre det bra her.

 

– Jeg har lagt merke til at byen er større enn Hoffenheim, hvor jeg har bodd. Jeg tror det vil bli en bedre erfaring for meg. Det er en helt ny verden. Jeg håper jeg kan finne meg til rette og spille så snart som mulig.

 

Han kjenner Philippe Coutinho fra landslaget.

 

– Han var veldig hjelpsom, men til slutt var det min avgjørelse. Jeg ønsket å vite mer om hvordan ting fungerer her, og han hadde mange gode ting å fortelle meg. Han er en fin type, og jeg håper vennskapet vårt kan vokse i Liverpool. Philippe er en fin person, som har et stort hjerte. Han viste meg sine personlige kvaliteter i vår tid sammen med landslaget.