– Everton er favoritter på søndag

Jamie Carragher setter favorittstempelet på Everton før det 225. Merseyside-derbyet.

Everton har ikke slått Liverpool i et lokaloppgjør siden Roy Hodgson var Liverpool-manager. Det var 17. oktober 2010, da de blå vant 2-0 på Goodison etter scoringer av Tim Cahill og Mikel Arteta. Etter den kampen uttalte den nåværende England-sjefen at det var den beste kampen de helrøde hadde spilt under hans ledelse så langt, noe som satte sinnene i kok.

 

Siden den gang har det blitt spilt 10. kamper mellom de to naboene. Det har endt med fire Liverpool-seire, og seks uavgjorte. 

 

I går kveld slo blåtrøyene tilbake og vant 2-3 etter å ha ligget under 2-0 borte mot West Bromwich. Jamie Carragher mener Everton må finne seg i å ha favorittstempelet foran søndagens kamp.

 

– Evertonsupporterne blir veldig selvsikre, og kanskje med rette på grunn av formen Liverpool har vist. Etter seieren her i kveld - når de tar med seg den med viktige seieren før kampen mot Liverpool, vil de være favoritter foran kampen, sa Carra på Monday Night Football i SkySports-studioet i går kveld.

 

– Med formen de to lagene er i – så er de på hjemmebane også, og de vil kunne skape en luke på fire eller fem poeng dersom de klarer det.

 

– Til tider har det vært som at Everton har en mental sperre når det kommer til lokaloppgjør. Nå har de klatret over Liverpool, de er hjemme, og vil tro de har gode muligheter.

 

I motsetning til Liverpool vil ikke Roberto Martinez og Everton spille Europa League på torsdag.