– Firmino, Benteke og Sturridge på topp gir vann i munnen

Om under en måned kan Daniel Sturridge være tilbake i kampform. Det store spørsmål er hvordan han vil bli brukt.

Lørdag landet Daniel Sturridge i England, etter å ha tilbragt hele sommeren i Boston med opptrening etter hofteoperasjonen tidlig i mai.

Til uka skal han igjen trene på Melwood, og går alt som man håper kan han være spilleklar igjen til møte med Manchester United 12. september.

Da Luis Suarez forlot klubben sist sommer, falt det på Sturridges skuldre å score målene for Liverpool. Men isteden endte han opp med å være skadet 70 prosent av sesongen.  

Etter imponerende 24 mål på 33 kamper i 2013/2014, ble han stående med fem mål på 18 kamper sist sesong.

Når han nå returnerer til Merseyside har han også fått en ny spissmakker eller konkurrent i Christian Benteke, alt etter hvordan man ser det.

Får en ny rolle i laget

James Pearce i Liverpool Echo, mener hvem som er tenkt som midtspiss ikke vil endre seg når Sturridge er tilbake. Dermed må nok Sturridge belgae seg på en helt annen rolle i laget når han returnerer.

– Rodgers favoriserte formasjon er 4-3-3 og hvis han, som forventet, fortsetter med tre angripere vil Benteke spille i midten, mens Sturridge vil kjempe om en av de andre plassene, som Adam Lallana og Jordon Ibe har i dag, skriver James Pearce.

Den lokale journalisten minner også om at det ikke er alltid Sturridge har spilt i midten for Liverpool.

- Det var tider under den dødlige kominasjonen med Suarez at Sturridge blomstret fra kanten, og skar inn mot midten og skapte kaos sammen med uruguaneren. Rodgers vil håpe at han får samme samarbeid med Benteke.

– Muligheten for at Liverpool drar til Goodison i oktober med Firmino, Benteke og Sturridge som de tre på topp gir vann i munnen, mener Pearce.

Saken fortsetter under bildet.

Mulighet for to spisser

Pearce mener at det også kan være at han med Sturridge tilbake ønsker å spille med to spisser og en diamant bak med Can bakerst, Henderson og Milner på midten og Coutinho eller Firmino bak spissduoen.

Liverpool-legenden Ian Rush har også uttalt at han ikke tror duoen vil få noen problemer med å finne sammen på topp.

– Om han kan spille sammen med Benteke? Jeg tror alle gode spillere kan fungere med hvem som helst. Hvis du er en bra spiller, noe Benteke og Sturridge er, finner man en måte å spille med hverandre på. Du tilpasser deg til det som er nødvendig, uttalte Rush nylig til spillselskapet et intervju med spillselskapet 888sport

– Enhver klubb ville savnet en skadefri Daniel Sturridge. For øyeblikket holder vi nullen og vinner med det ene målet. Vi må bare fortsette å holde det tett bakover, så vil han gi oss den ekstra tyngden fremover, fortsetter Rush.