- Formen har vært litt varierende

Raheem Sterling vil spille sin 18. europacupkamp for Liverpool i kveld. Han innrømmer at formen har vært av litt varierende karakter den siste tiden.

- Jeg føler at min egen form har vært litt av og på. Det er kanskje bare naturlig for en ung spiller, men jeg ønsker å heve mitt spill til neste nivå, og må opptre mer stabilt uke etter uke, sier Sterling til Liverpool Echo.

- Dersom jeg ikke scorer mål, må jeg i det minste bidra med målgivende pasninger eller påvirke kampene på andre måter. Det er noe jeg jobber med. Jeg er veldig kritisk til meg selv, og ser alltid etter områder jeg kan forbedre meg på. For øyeblikket jobber jeg med avslutningene mine. Det er ingen andre som trenger å fortelle meg at jeg behøver å gjøre det.

- Jeg forsøker å ta vare på hver eneste sjanse jeg får til å forbedre meg. Jeg skyter fem baller med venstrebeinet og fem med høyre. Hvor mange går inn? På høyrefoten scorer jeg tre eller fire, mens jeg scorer bare en eller to med venstrefoten.

- Jeg har scoret 10 mål denne sesongen, men kunne lett hatt 15 om jeg hadde tatt vare på halvparten av sjansene mine og beholdt roen i avslutningsøyeblikket. Dette er noe jeg jobber med hver dag, for å bli en bedre avslutter. Forhåpentligvis vil jeg bli bedre på dette.

Sterling har gjort sju mål etter at han brente en rekke store sjanser mot Manchester United i desember.

- Den kampen mot United betydde mye for meg. Jeg hadde flere sjanser, men misbrukte dem. Jeg var knust etter kampen.

- Alle i denne fotballklubben ønsket å vinne den kampen. Det var bunnpunktet for meg. Jeg reiste hjem og så situasjonene om og om igjen, for å finne ut hva jeg kunne ha gjort bedre. Jeg sa til meg selv at neste gang jeg kom i en slik posisjon så måtte jeg beholde roen.

- Jeg fikk beskjed av manageren at jeg skulle spille spiss også i neste kamp mot Bournemouth, og jeg var virkelig fokusert i den kampen. Heldigvis gjorde jeg to mål.

- Selv da vi tapte for United sa manageren at vi var i ferd med å finne oss selv igjen. Vi begynte å spille med mye mer autoritet den dagen enn vi hadde gjort tidligere i sesongen. Vi skapte mange sjanser.

- Jeg sier ikke at det skyldes at jeg spilte på topp, men han sa at spillet fløt mye bedre. Det var en veldig skuffende dag, men det var likevel hyggelig å høre det han sa.

- Det er fint å spille på topp, for da trenger du ikke å forsvare deg så mye – jeg tuller bare! Når jeg spiller på topp jobber jeg gladelig for resten av laget.