- Gerrard var strålende

Brendan Rodgers beskriver kaptein Steven Gerrard som strålende i 2-1 seieren over AFC Wimbledon. Gerrards to vakre scoringer sikret avansement i FA-cupen, og et møte med Bolton Wanderers i 4.runde.

Gerrard har nå scoret Liverpools siste fire mål, og er lagets toppscorer denne sesongen med ni mål.

- Steven var enestående i denne kampen. Det var en strålende individuell opptreden av ham, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Han scoret to, og var veldig uegoistisk. Han kunne ha vært mer egoistisk og gjort hat-trick, men prøvde isteden å skape sjanser for andre spillere.

- Jeg har benyttet ham i flere posisjoner i min tid i klubben, for han er en utrolig fotballspiller. Hans intelligens og fotballhjerne står ikke tilbake for noen.

- Jeg benyttet ham i halvannet år som playmaker. Han startet kampene lengre bak på banen fordi vi hadde andre spillere på topp. Jeg benyttet ham lengre frem på midtbanen i denne kampen, og du kunne se hvor dyktig han var. Han var lysende med sin kreativitet. Han var enestående.

Rodgers fikk spørsmål om han er bekymret over at hans lag er så avhengig av en spiller.

- Nei. Vi spiller som et lag. Vi vinner og taper som et lag. Jeg har aldri bedt noen gjøre mer eller mindre enn noen andre.

- Du har dine kvalitetsspillere, og han er en av dem. Han drar litt på årene, men han vil alltid ha talentet til en verdensklassespiller. Som klubb må vi sørge for at vi fortsetter å jobbe, og fortsetter å produsere spillere i toppklassen.

- Jeg er opptatt av å spille god fotball. Når vi gjør det, vil vi skape sjanser og score mål. For meg spiller det egentlig ingen rolle hvem som scorer målene. Det viktigste er at vi scorer dem. Vi har hatt betydelig fremgang i vårt spill den siste måneden, og vi nærmer oss det nivået vi var på tidligere. Så lenge vi fortsetter den fremgangen, tror jeg målene vil komme. Hvem som scorer dem? Det bryr meg ikke så mye.

Gerrard fyller 35 år på samme dag som FA-cupfinalen spilles, den 30.mai i år.

- Det ville ikke være noen bedre måte å si farvel til ham på enn å vinne den. Men det er mange kamper som skal spilles. Vi har satt oss som mål å vinne en cup denne sesongen, i tillegg til å ha fremgang i ligaen, og vi holder fortsatt skjema i så måte nå som vi går inn i annen halvdel av sesongen. Laget er veldig fokusert. Vi spilte tidvis god fotball på en vanskelig bane i denne kampen.

- Målet er å vinne en cup, og dersom vi klarer det denne sesongen vil det være virkelig spesielt.

Nå venter Bolton Wanderers hjemme på Anfield i 4.runde. Det betyr gjensyn med gamle helter som Jay Spearing og Emile Heskey.

- Det er en god trekning. Alle lag ønsker å få hjemmekamp. Jeg ser frem til kampen fordi den er på Anfield, og vi elsker å spille der foran våre egne supportere.

- Neil Lennon er også en god venn av meg, så det blir hyggelig å møte ham. Han har gjort det bra etter at han tok over Bolton.

- Det er en fin kamp for oss når den tid kommer. Men nå har vi en veldig viktig kamp mot Sunderland i helgen å tenke på.