– Gleder meg veldig til den nye sesongen

De nye signeringene gir Philippe Coutinho troen på suksess i tiden som kommer. Sammen med Lucas Leiva er 23-åringen storfornøyd med kjøpet av landsmannen Roberto Firmino.

– Jeg tror vi får en skikkelig målscorer, noe vi trengte forrige sesong fordi vi ikke scoret nok. Jeg mener han har vist at han er kapabel til å gjøre det. Han spiller for landslaget allerede, og vi håper bare at han klarer å tilpasse seg Premier League fort, sier Lucas til liverpoolfc.com.

28-åringen har også tro på at det ikke vil være et problem. Han trekker frem Emre Can som et eksempel på at en Bundesliga-spiller ikke bruker lang tid på å vende seg til den engelske stilen fordi fotballen i Tyskland og England er «ganske lik».

– Så forhåpentligvis kommer han rett inn og presterer, legger han til.

Den rykende ferske Liverpool-spilleren har allerede spilt flere kamper sammen med Philippe Coutinho denne sommeren. Duoen deler garderobe med Brasil i Copa América, og Lucas mener forståelsen dem imellom vil være tydelig på Anfield i fremtiden.

Saken fortsetter under.

– Klubben er som en familie

– De jobber sammen på landslaget, og de kjenner hverandre når treningen i Liverpool begynner, noe som bare vil være til hjelp for dem. De er begge unge spillere, men de spiller på aller høyeste nivå, så det er skikkelig spennende.

Coutinho legger ikke skjul på at han var strålende fornøyd da han fikk høre om Firmino-overgangen på landslagssamling. Til klubbens nettsider sier den lille magikeren at han umiddelbart ønsket Firmino velkommen til Liverpool.

 – Og jeg har fortalt ham at han kommer til en klubb som er som en familie. Jeg har også ønsket ham lykke til i sin første sesong i Liverpool. Jeg ser veldig frem til å starte den nye sesongen med Firmino, forteller Coutinho.

Les også: Neppe med til Asia og Australia

Selv skal Lucas også gjøre sitt for å få Firmino til å føle seg hjemme på Merseyside. Brasilianeren gjorde det samme for Coutinho da han ble hentet til England i januar for to år siden.

– Forhåpentligvis får vi se dem score mange mål for klubben, sier Lucas.

Saken fortsetter under.

LANDSMENN: Lucas hjalp Coutinho med å tilpasse seg livet i England. Her fra februar 2013.

Sent i kveld spiller trolig Firmino og Coutinho sammen igjen når Brasil møter Paraguay i kvartfinalen av Copa América. Sistnevnte beskriver nysigneringen som en «herlig karakter og person».

Les også: Ronaldinho: – En drøm for Liverpools spisser

– Firmino er en god spiller. Han er fysisk sterk, han er rask, bevegelig, veldig god med ballen, og han scorer mange mål. Han er en briljant angrepsspiller. Jeg er sikker på at han vil bidra med stor hjelp kommende sesong.

– Kan ikke vente

Brassen er Liverpools femte sommerkjøp – og det allerede før vinduet offisielt har åpnet. Han følger James Milner, Danny Ings, Ádám Bogdán og Joe Gomez inn portene på Anfield. Samtidig forventes det at Nathaniel Clyne bekreftes som ny Liverpool-spiller om få dager.

– Jeg tror de nye singeringene kommer til å gjøre laget vårt sterkere. Jeg kan ikke vente med å begynne den nye Premier League-sesongen. Jeg har stor tro på at ting vil gå bedre for oss denne gangen, avslutter Coutinho.

Kveldens Brasil-kamp sparkes i gang 23.30, men vises ikke på norsk fjernsyn. Vinneren møter Argentina, som i natt slo Colombia på straffer, til semifinale 1. juli. Chile og Peru møtes i den andre semifinalen. Copa América-finalens spilles 4. juli.