– Gressmatta har aldri vært i verre forfatning

Liverpool-back Glen Johnson mener underlaget på Anfield hemmer rødtrøyenes offensive spill.

– Vi spilte ikke opp mot vårt beste i dag. Det skjer iblant. Blackburn var gode og gjorde det vanskelig for oss. Det er ingen unnskyldning, men underlaget hjalp oss ikke i dag. Jeg vet det er likt for begge lag, men gressmatta senket tempoet i spillet vårt, oppsummerer Johnson overfor lokalavisen Liverpool Echo.

Les også: Må trolig droppe nytt Anfield-gress

30-åringen kom til Liverpool fra Portsmouth sommeren 2009. I løpet av snart seks år på Merseyside har han aldri opplevd at underlaget på Anfield har vært like dårlig som nå, og han mener det hemmer lagets offensive og kreative spillere som Raheem Sterling, Philippe Coutinho og Adam Lallana.

– Man må være obs på touchen fordi ballen spretter så mye, og det er vanskeligere å drible. Tempoet faller fordi spretten er ulik fra gang til gang. Det krever større konsentrasjon, sier Johnson.

Les også: Her ville Liverpool ha straffe

Backen mener Liverpool var uheldige som ikke fikk straffespark av dommer Andre Marriner.

– Det så ut som om vi hadde grunn til å rope på et par straffer, men jeg har ikke sett reprisene ennå. Dommeren sa at han så handsen i forkant av det annullerte målet. Han fortalte oss at valgte å dømme på den første forseelsen, som var at Kolo sto i offside-posisjon, avslutter Johnson.